Wednesday, December 30, 2009

Bosan

bosannye bile x de keje nk dibuat..
kadangkala aku rasa yg aku nie cam x keje je..
kalu dlm seminggu, to be exact, hanye 2-3 hari je aku "betul2" kerja..
lg 2 1/2 hari nie, cam nie la..x de buat ape..
aku dah la x bley kalu x de keje, rase mengantuk je memanjang.
haih...


Bile x de kerja,
bukak facebook setiap masa,
komen status, photo orang semua,
hinggakan kawan2 yg jarang bertegur sapa,
tetiba komen juga status mereka,
ye la, dah nama pon x de kerja..

Saturday, December 26, 2009

Lampard is Premier League's Player of the Decade


Chelsea midfielder Frank Lampard has been selected as the Premier League's Player of the Decade, by facts and figures' wizards Opta.

Opta, who studied every Premier League game since January 2000, declared that Lampard has played in more games, most wins to his name, second-most number of assists and the fourth-highest goal scoring record.

Lampard pips Liverpool defender Jamie Carragher by five games to most appearances with a total of 346 - 210 of which have been wins, The Sun reported.

He comes second to Manchester United Ryan Giggs with 76 assists and bagged 100 goals, finishing fourth behind top scorer Thierry Henry, who scored 169 times for Arsenal.

When talking about the results, AS Roma manager Claudio Ranieri, who signed Lampard from West Ham for £11 million in June 2001, said: "This news fills me with a great satisfaction and pride because Frank Lampard is totally unique."

"He is a complete player and so professional. It doesn't surprise me that he is the best statistically, ahead of other players you might consider to be even bigger stars.

I'll tell you something. In my view Frank Lampard is a genuine ''Pallone d'oro'' - which means he should be a European Footballer of the Year. He really is that good," he added.

Source : ANI



Congrats to F.Lampard. He really deserved that. Playing in almost all games in BPL since he moves to Chelsea from West Ham in 2001 with 11 million pound transfer fee. I still remember when I watched the Chelsea's game for the 1st time. Aug 23 2002, Chelsea draw 2-2 with Man Utd with goal from Zenden & Gallas. Although I always said that I love Zola for the beginning, but I can't help to notice about Lampard. He's playing in the midfield, but sometimes he also going forward to assist or score for Chelsea. He's an exceptional player, scoring goals with both of his legs, powerful shooting and excellent passing, assist and scoring goals. He become one of the most consistent players in top flight. His trademark: powerful shooting outside the penalty box.

Frank Lampard Stat's
Chelsea Career : 2001-2009
League Appearance: 278 + 6 (sub)
League Goals : 83
Total Goals in all competition : 130

One of the best Lampard goal was during Chelsea v Barcelona game.


(don't know how he chipped the ball n scored from difficult angle)

Thursday, December 10, 2009

STiLL Confusing...

Confusing,

I'm losing my focus
I'm still searching for the true path
I don't know what I should do

Ya Allah, please guide me,
Please give me courage.

Sunday, December 6, 2009

tension

Chelsea lost 1-2 to Man City.
I don't know why this game bother me so much.

Ref is suck, handballs are everywhere, SIX (6) yellow cards for chelsea player, included all the back four (tertunggu2 jugak bila ref nk kasi kad kuning kat Cech, dah suka sangat layang kad kuning kat player chelsea), lampaq's penalty was saved, drogba missed the shot, chelsea's players not performed, overall the game was terrible.

We hardly got any chances that threated Given. Chelsea barely put pressure on them, except for the last 10 minutes. Our midfield and striker play badly today.

Man City outplayed us in everywhere. They know how to block the diamond formation. They know how to prevent drogba n anelka from getting any chance. They know how to stop our midfielder from getting the ball, they know how to escape from our defenders.

Some people said, " it is chelsea 3rd away kit jinx". We lost 3 games, n we're wore 3rd away kit during those time. Superstitious? :-[

the 'cursed' kit

Basically, we didn't play well tonite.

// I should continue study... (*0*)



Saturday, December 5, 2009

K.O.W.A.I

I'm scared!






Tomorrow is the day = JLPT exam.
KOWAI! SCARY! TAKUT!
Study pun tak abis2 lagi. 4 buah buku teks beserta buku2 latihan. Belum kira lg segala nota2 kecil dan nota besar. Serta buku kamus import dari JAKARTA! Malahan, sanggup belajar dengan rakan di jepun melalui MSN.

It's so hard to studying while u're working. Bangun pagi, pergi kerja, balik umah penat, terus tido. Setiap hari bawa 2 buku teks pergi kerja, konon2 nak study bila ada masa lapang, tapi bawa je, buka bukunye tidak. Mungkin juga bila dah grad nie, perasaan nak study pun dah kurang. Itu memang tak dinafikan.

However, despite all these, the best thing about this exam is, there was MULTIPLE CHOICE answer. Lucky ☆♪


//juga tak sabar nak pergi tonton Teater Natrah malam esok. :DD

Thursday, December 3, 2009

BIG UPSET

A big upset for me today..

I have an interview, but the interview was ruined by me.
I regretted it.
I didn't prepare enough.
I take it lightly.
It so obvious that I'd ruined it.
I'm so embarrassed with my own self.
I hope I will NEVER do this again. (T_T)



Sunday, November 29, 2009

r.a.n.d.o.m


It's been a loooonng time i didn't update this blog (nampak sangat pemalas XDD)
Well, to be honest, nothing interesting happen to me..
my daily routine just normal = get up, working, sleeping.. :~[

next week i'll have JLPT exam..but i'm still haven't finish studying pun... (*~*)


//kan best kalu dapat p bercuti di tepian pantai yang indah.....

Sunday, October 18, 2009

Sesungguhnya...




sebenarnya hati ini


cinta kepadaMu

sebenarnya diri ini

rindu kepadaMu


tapi aku tidak mengerti

mengapa cinta masih tak hadir

tapi aku tidak mengerti

mengapa rindu belum berbunga


sesungguhnya walau ku kutip

semua permata di dasar lautan

sesungguhnya walau ku siram

dengan air hujan dari tujuh langitMu


namun cinta takkan hadir

namun rindu tak akan berbunga


kucuba menghulurkan

sebuah hadiah kepadaMu


tapi mungkin kerana isinya

tidak sempurna tiada seri

kucuba menyiramnya

agar tumbuh dan berbunga

tapi mungkin kerana airnya

tidak sesegar telaga kausar


sesungguhnya walau ku kutip

semua permata di dasar lautan

sesungguhnya walau ku siram

dengan air hujan dari tujuh langitmu

namun cinta takkan hadir

namun rindu tak akan berbunga



jika tidak mengharap rahmatMu

jika tidak menagih simpati

padaMu ya Allah


Tuhan hadiahkanlah


kasihMu kepadaku

Tuhan kurniakanlah

rinduku kepadaMu

moga kutahu syukurku adalah milikmu...


by Raihan

Wednesday, September 23, 2009

rindu kawan sekolah..

Pagi tadi pukul 11 aku pergi beraya umah bestfriend aku masa skolah, syikin aka kisya..(tp aku panggil key-chap XD )

itulah rumah pertama aku beraya pada aidilfitri tahun nie.. setelah raya ke-4 baru nak keluar rumah beraya :DD

Actually plan nk beraya umah kawan2 nie sudden plan sebenarnya. Semalam pukul 11 pm, key-chap sms aku kata nk pergi beraya ramai2..tapi malangnya hari ni aku n key-chap je yg available. Pas aku g umah key-chap, key-chap pula buat kunjungan balas ke rumah aku. Tepat jam 1pm, kami berdua pun bergerak ke umah Salmi MANJA(school-mate). Nasib baik Salmi MANJA ada di rumah (key-chap dah buat appointment dgn dia semalam :D) Ayat pertama Salmi MANJA bila kami sampai di rumahnya, " Korang berdua je? Mana orang lain? Korang tak kawan dengan orang lain ke?" Hampess je ayatnya..Hahaha

Seingat aku, kali terakhir kami pergi umah Salmi MANJA adalah 6-7 tahun yang lepas iaitu selepas SPM. Bayangkan sudah lama kami tidak berjumpa dengan tuan rumah! Biasalah, bila dah lama sudah tak berjumpa, macam2 yg kami borakkan. Dari perkembangan terkini hinggalah kenangan di zaman sekolah menengah dulu2. Terlalu banyak kenangan pahit manis dilalui semasa zaman2 innocent dulu. Sempat juga kami berbincang ttg perkembangan terkini kawan2 sekolah dulu.
Maklumlah tak semua kawan2 sekolah masih keep-in-touch antara satu sama lain. Masing2 sudah sibuk dengan agenda masing2. Tapi sejujurnya, aku amat merindui zaman persekolahan dulu. Teringin nak berjumpa dengan kawan2 sekolah. Memang terlalu banyak kenangan manis selama 5 tahun aku belajar di SMK Convent Klang itu. =)




Key-chap & Salmi MANJA =)

Sunday, September 20, 2009

::SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi::

1 Syawal menjelang tiba

Takbir bergema mengegar jiwa
Sekiranya ada salah & dosa

Ampun maaf dipinta di hari yang mulia





SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

p/s : Berhati2 lah ketika memandu di jalan raya. Biarlah Syawal ini kita raikan dengan penuh kegembiraan.

Saturday, September 5, 2009

Berbuka puasa bersama GIAD ♪♪

Tadi aku berbuka puasa di Penang Nyonya, Jusco B.Tinggi atas jemputan En Zizan, my boss during practical training at GIAD a year ago. Well, actually tadi aku sebenarnya berasa teramatlah segan dan malu, memandangkan aku hanyalah bekas trainee GIAD, tapi GIAD masih sudi lagi untuk menjemput aku dan Alia utk sama2 berbuka puasa dgn mereka. Dah la ada staff baru kat GIAD tue, bertambah2 la malu aku..(w/pun sblum ini aku mmg seorg yg pemalu ;3)

Anyway, tadi makanan memang superb. Sedap dan amat menyelerakan sekali. Bertambah2 bulat perut aku nampaknya (padahal mmg dah bulat pon..huhu) Hajat di hati ingat nk tangkap gambar masa ramai2 tgh makan td, siap dah standby camera lg, tp seperti yg aku katakan di awal td, perasaan malu memang tebal. Kang kalu aku snap picture nampak cam aku beria2 plak..huhu. Namun tidak semena2, dah ada org yg snapp picturekan kami semua. Sebelum nie, x de sape pun di kalangan GIAD yg rajin nk snap2 picture nie kecuali aku dan Alia (kanak2 riang la katakan). Tapi td, ada staff baru GIAD yg snap gambar. Nampaknya, amalan kami berdua menjadi tradisi di GIAD yer..LOL XDD

Memang seronok masa berbuka tadi. Tak abis2 berlawak, gelak ketawa, kutuk-mengutuk dan sewaktu dengannya. Teringat masa zaman aku kat GIAD dulu. Dr dulu sampai skang, memang x berubah GIAD nie. Sentiasa ceria sepanjang masa. Nie yg teringin nk join GIAD balik nie..eheh.. Harap2 la amalan bergelak ketawa beramai2 diteruskan sampai bila2. Ganbatte GIAD!~ ♪(⌒▽⌒)

Namun, ada satu perkara yg mungkin aku x dapat lupakan.. ( ・_・)

Semasa dlm kereta, on the way nk g Jusco,

Aku : "Alia, ada baca x latest news ttg Chelsea?"
Alia : "Yang Chelsea x bleh beli player baru selama 2 tahun tue ke? Ada baca kat facebook pagi tadi." (Click here for more details)
Aku : "A'ah. Tak adil la kan. Chelsea x bleh beli player baru dlm masa 2 tahun. Dah la player Chelsea kebanyakkannya dah tua2."
Alia : "Tapi ramai kan player Chelsea yg dah sign kontrak baru. Macam Terry, sign kontrak sampai 2015. Chelsea boleh kot."
Aku : "Tue la. Nasib baik dorang ramai dah sign contract baru. Kiranya x bleh la dorang nk blah cam tue je. Tapi kira tak adil jugak la, sampai 2 tahun kena banned."

Secara tiba2, Kak CT yang sedang berada di tempat duduk belakang mencelah,

Kak CT : "Tapi dorang boleh buat rayuan kan?"

Aku : "Woah, akak pon tau ttg Chelsea??" <-- dalam nada terkejut antara percaya atau tidak....
Kak CT : "Kitorg kat opis tue kan, bila baca ttg Chelsea je, asyik teringat ttg u je, Sheila.." XDD


Apa2 pun, pantun kepada En Zizan,

"Terima kasih daun keladi,
Lain kali, janganlah segan2 utk jemput kami lagi" (≧◇≦)


P/S : Cayalah Kak CT, banggo den (* ̄ー ̄* )

Monday, August 24, 2009

I Miss My Job...

DD:

Sunday, July 26, 2009

Mixed feeling....

Sudah agak lama aku tak update blog ni. Semuanya gara2 streamyx di rumahku kena potong..(tanpa sebab!!) and our streamyx account was deleted PERMANENTLY, not temporary!! DD:
oleh kerana kejadian pemotongan ini merupakan kejadian yang menyedihkan, aku tak mahu mengigati lagi peristiwa tersebut..biarkanlah ia berlalu, aku perlu meneruskan kehidupanku seperti biasa.. :'(
kata pihak TM, mereka memerlukan masa sebulan untuk membuat akaun baru utk kami..
well, at least, akaun baru nanti kami tak perlu bayar apa2, sbb terdeletenye akaun kami adalah di atas kesilapan mereka..

Sekarang ini, aku online dgn menggunakan Bluetooth melalui handphone..pelik? aku pun pelik..



hajat sebenarnya nak transfer mp3 dr laptop ke hp, mula2 ingat nk guna usb kabel. Cari punye cari x jumpa kabel, last2 guna je Bluetooth. Actually utk transfer file better guna kabel sbb speed lagi laju dr bluetooth. alih2, lepas je transfer gune bluetooth, bleh plak aku online..haha..bagus betul gigi biru nie.. sebelum ni aku tak tahu pon bleh online guna cara nie.. :DD
cuma gune cara ini, kelajuan memang lembap sikit.. jadi segala aktiviti mendonlot dibekukan buat sementara waktu.

- opis aku dah berpindah dr jln semantan ke jln raja laut, yakni Menara Bumiputera-Commerce (MBC). Betul2 sebelah Sogo. Tapi aku tak lama pun kat situ, bcoz last friday, i've handed my resignation letter, which is 2 weeks notice to my boss. Finally, i'm able to submitted it. Before this, i always wanted to resign bcoz i don't really like working there, but after joined them for almost 2 month, i've a mixed feeling. Am i will missed them? :'(

Tuesday, July 7, 2009

(; ̄ー ̄)

Semalam, dalam sebuah bilik doktor yg terletak di sebuah kawasan di Klang,

Doktor (Doc) : sakit ape?
"Demam doktor."
Doc: dah brape lama demam?
"Sejak hari jumaat doc. dah 3 hari."
Doc: ohh..ada makan ubat?
" x de.."
Doc: awak belajar lg ke dah kerja?
"kerja doc."
Doc: hari nie awak x kerja la eh?
"a'ah doc."
Doc: awak kerja mana?
"Damansara doc."
Doc: wah..jauhnya tempat kerja awak..
"(; ̄ー ̄)"


Beberapa jam kemudian, di KWSP Klang,

Pegawai KWSP (Peg): Baru nk mendaftar ke?
Yer, encik.
Peg: Awak kerja kat mana?
"Damansara encik. "
Peg: woah, damansara? Jauhnya. Awak tinggal sana ke berulang?
"Berulang encik. "
Peg: oh. Nape tak cari kerja kat area sini jer?
" (; ̄ー ̄)"

moral of the story : (; ̄ー ̄)

Sunday, June 28, 2009

Berjalan2....

Sabtu 27 Jun 09 - pergi hantar No mendaftar masuk diploma kat Uitm Puncak Alam, Meru/K. Selangor? Kampus Uitm yg baru buka. Fasilities the best, everything new. Dari bilik kolej sampailah ke fakulti. Cafe yg besaq giler! Asrama yg ada lif!! (ada 7 tingkat). Nampak seperti best je duk di sana. Aku amatlah jeles melihatkan keadaan tersebut. Keinginan utk kembali ke alam semasa belajar membuak2 di hatiku, tp aku terpaksa menerima hakikat hidup ini perlu diteruskan..(-_-;)

Dari Klang ke Puncak Alam hanya mengambil masa lebih kurang 30 minit. Lebih dekat berbanding dengan jarak dr rumah ke opisku ( ̄□ ̄*) Kebetulan pula, tempat tue adalah sama jalan dgn jalan yg aku lalui setiap hari utk ke opis! Satu alasan yg mungkin akan digunakan oleh mak ayah aku, utk menyuruh aku amik adik aku pulang ke rumah pada setiap hari Jumaat ( ̄□ ̄;)

Ahad 28 Jun 09 - pergi ikut syikin aka kicap menghadiri majlis perkahwinan kawan2nye di Kapar dan Shah Alam. Mula2 pergi ke majlis perkahwinan rakannya di Kapar, tema kawennya ialah biru. Selesai sudah mengisi perut yg belah kanan, kami terus pegi ke majlis perkahwinan kawannya yg lain pula, di Shah Alam.Tema kaler purple. Dewan kawennya berdekatan dgn muzium. After je mengisi perut yg belah kiri, cadang nk singgah Jusco Bukit Raja utk tengok wayang Transformer. Seblum tue, sempat lg pegi ke muzium. Ingat nk singgah sekejap je, alih2 dekat 1 jam kami berada di situ. ( ̄ー ̄)Sangatlah besar muzium Shah Alam itu! Ada 5 bahagian dlm muzium tersebut. Balai Selangor (sejarah ttg Selangor), Balai apekenbe ntah ( ttg kehidupan rakyat Selangor dahulu kala), Balai Haiwan dan Tumbuhan, Balai Sukan dan Balai Seni Islam. Seronok juga rupanya melihat2 muzium tersebut. Tambahan pula, hari ahad, tidak ramai yg datang melawat muzium tersebut. Jadi, kami buat tempat tue seperti rumah sendiri. (≧◇≦)

Selepas penat berjalan2 dlm muzium, kami pun pergi ke Jusco Bukit Raja, tetapi kekecewaan menanti kami. Transformer FULL! Dari petang sampai ke malam. Aku tidaklah kecewa sangat, sbb aku x fanatik dgn transformer (sebenarnya x tgk lg Transformer yg 1st, sbb tue x hyper pun), tp kicap amatlah kecewa. Dia memang teringin nk menonton cerita tersebut. Kekecewaan itu kami ubati dgn melepak minum kopi di Old Town. Agaknye, bilalah masa yg sesuai utk menonton wayang Transformer itu? (T ^ T)

Tuesday, June 23, 2009

Excited..

regarding my post here, maybe i'm a bit exaggerating :P
actually it's not bad working here..and i think i can adapt to the working life of my department :DD. Its just like pepatah, "tak kenal maka tak cinta"
*suddenly feel so glad working there* <3

- iyaa, i can't denied sometimes i'm feel so frustrated and tension, and tired too.. not only bcoz of my office is far from my house, but also bcoz i have to faced traffic jam (*-*) *traffic jam adalah sesuatu yg paling dibenci oleh penulis selain sesat*
pergi dan balik = traffic jam..sbb tue skang aku lebih suke balik malam2..dekat2 kul 8.30 kuar opis, sampai umah dalam kurang lebih 9.15 (kalu jalan clear)..

- sebut pasal jalan raya, aku suke lalu federal highway. Actually i have two choices, either gune nkve atau federal. Aku slalu gune nkve masa pergi kerja, tp balik sometimes guna nkve atau federal. Penah skali aku gune federal masa nk g opis. Huihhh, jenuh aku terperangkap dlm jam. Mmg kat federal slalu jem pon. Sebelum nie, masa balik aku slalu gune nkve, tp lately nie, seems that i have to go home late, aku pon gune la federal. Lalu federal best, sbb ada banyak bangunan yg bercahaya, pastu memang seronok tgk bangunan2 tepi jalan tue..(ko nie nk balik umah ke nk tgk bangunan? )..tp x bleh nk pecut sangat, sbb even balik malam pon, ada banyak kete, w/pun x jam. Tp kalu lalu nkve, paling kurang pon 100km/jm aku bawak.. merempit! :DD

- Aku teruja department aku nk pindah kat bangunan tepi Sogo. Actually finance department kat cimb imvestment tue akan dipindahkan ke bangunan sblah Sogo. Sbb tue aku slalu balik lewat, sbb nk tolong packing2 segala dokumen utk dibawa ke tempat baru nanti. Kitorg akan pindah pada pertengahan July. Nanti hari2 la kami akan bershopping di Sogo. Hahaha.. *tgh berkira2 menyusun jadual utk mencuba makanan tengahari di semua restoran di Sogo* (^~^)

- bila dah pindah kat bangunan seblah Sogo, *penulis masih x tau nama bangunan tersebut, actually penulis x penah pergi Sogo, lalu depan Sogo penah LOL*, x payah nk risau2 pasal traffic jam atau tol yg mahal, sbb aku akan pergi menaiki KTM. Senang. Excitednye!~ (^0^)

Saturday, June 13, 2009

KAME

HE DESERVE LOVE MORE THAN THAT!! DDDD:

Sunday, June 7, 2009

I wanna quit! A.S.A.P

i dont think i'm suitable for the job..my heart is not there..
felt like i've been abandoned..i know there's a big company, everybody busy doing their work, but at least, please have some "family feeling" there..
i'm more please to working in small company instead of working in big company, but nothing to be feel about! its only work, work, work!

and, how can u expect from a new staff that have no idea about what u've been doing, to expert in ur work in less that a week?? (to be exact, 2 days, the 3rd day, i've to do it myself!)

i rather sit at home waiting for nothing with no income instead of suffering in my soul...

Monday, May 25, 2009

house...

today i went to Aki's house, a condominium in Sunway..
his house is quite large and wide..do not know la if condo's house certainly extensive :penulis tak pernah tinggal/melawat/melihat rumah kondo secara live:
lawa rumah dia..ada macam2 perhiasan dan pandai dia susun agar nampak kreatif, even he's a GUY! his house looks like tipical japanese house, with a lot of japanese stuff! ada buluh, ada kolam ikan yg kecil comel, ada dolls kimono, ada tergantung baju yukata, ruang tamu yg luas and a lot more..yappari, he's japanese after all..huhu

today i went to his house to see/watch my KCS mate practice dancing..they'll do dancing for 5-6 songs for poprainbow anniversary this coming sunday..they all practice really hard, n i wish they will do the best! ganbare!~

actually my post this time is pointless (^^;) just wanted to say that i like Aki's house..huhu
creative but yet still manage to keep its traditional..


//wish i can take the photo of his house..n surely the view from the 16th floor is beautiful.. i wish i can see the view during night...

Thursday, May 21, 2009

indecisive

お父さん と お母さん の ことば が、 よく かんがえてる。
今 なにも おもう。あたまを かんがえる ことは できません

父と母 の ことばに したがう か どうか、または 自分 の のぞみ から。
ほんとうに わからない。 


あああ~ まだ けってい。


P/S: ブログで日本語を書く
むずかし です!  

Wednesday, May 20, 2009

My First Interview

"Apa hobi awak?"
"Hobi saya menonton bola sepak."

"Owhh..awak sokong pasukan mana?"
"Chelsea."

"Kenapa awak minat Chelsea? Macam mana boleh minat bola?"
"Sebenarnya saya start minat Chelsea masa saya tgk game antara Chelsea dan Manchester United. Masa tue Zola ada scorekan gol utk Chelsea. Saya suka tengok Zola main. Sejak itu saya sokong pasukan Chelsea."

"Sape jaringkan gol?"
" Gianfranco Zola." (Sebenarnya salah, masa tue, Zola assist gol Zenden, tp bukan Zola yg score gol. Aku silap cakap XD). "Dia dulu pemain Chelsea, tapi sekarang dia jadi manager West Ham".

"Ooh. Sebenarnya Chelsea pun team fav saya juga".
Sorang lg bertanya, "Sejak bila awak minat Chelsea?"
"Sejak tahun 2002."

"Ohh.."(tergambar ke'impress"an pada wajah mereka berdua :D)

"Sekarang ni sapa coach Chelsea?"
" Skang nie Guus Hiddink. Tapi Guus Hiddink kan jd coach Chelsea sementara waktu je, sbb dia terikat dengan Russia. Pas nie dia kena manage Russia balik. So skang, tak tau lg sape manager Chelsea."

"Owhh.."(tergambar lg ke"impress"an di wajah mereka :DD)


Itulah di antara sebahagian temubual aku dgn para interviewer. Actually today I've interview in Shah Alam. Memula aku agak nervous, almaklumlah, this is my 1st time to be interview.

Bila melangkah masuk ke opis, aku nampak ada sorang lg girl yg tgh tunggu utk diinterview. Aku dikehendaki oleh akak receptionist (kot?) utk isi borang dan hantar resume. Sementara aku isi borang, girl yg dgn aku td dipanggil masuk ke bilik utk diinterview. Masa tue aku dah menggeletar dah. Memang nervous tahap gaban masa tue. "Apa la soalan yg org tue nk tanya nnt?" "Boleh ke aku jawab soalan dia?" "Garang ke interviewer tue?" Macam2 persoalan yg bermain di pikiran. Tapi aku cuba tenangkan diri. Selawat banyak2.

Pas abis je aku isi borang dan hantar resume kat kak receptionist (Kak Aida namanya. Cun gilosss! Putih, bertudung). "Woahh..pas nie giliran aku plak!", bisik hati kecilku..ahaks..

Memang pon. Tak sampai pun seminit, aku dah dipanggil oleh Kak Aida td utk masuk ke bilik utk diinterview. Sempat lg aku senyum kat dia, buat2 tenang kononnya. Padahal dah berpeluh luar dan dalam.

Masuk je bilik interview, aku terus bagi salam dan hulurkan fail yg berisi sijil2 kat interviewer tu. Ada 2 org interviewer, dua2 lelaki. Umur pon dalam lebih kurang 29thn ke atas.

Cam biasa dia suh aku kenalkan diri. Memula aku speaking la, sbb dia pon tanya dlm bi. Sementara tue, sorang lg duk tengok sijil2 aku. Aku pon sehabis baik, introduce myself dan cakap je yg bersangkutan dgn diriku ini. (actually aku ada buat skrip berkenaan soalan nie..mmg nampak sangat aku menghapal..hehe)

dah abis tue, dorang suh aku cakap lagi..aku pon cakap la nape aku nk keje sini..bla bla bla..
dah abis terangkan tue, dorang suh aku cakap lg! aku dah x tau nk cakap ape. last2 dorang tanya, apa hobi awak? dr situ bermulalah peristiwa yg aku telah taipkan di atas..

hahaha..bila dipikir2kan balik, kelakar plak rasa. Mmg kelakar pon. Aku kuar je dr bilik tue rasa asyik nk gelak je. Senyuman tak lekang dibibir. Gila kentang beb! Masa diinterview duk citer pasal bola!! Haha. Aku rasa, masa citer pasal bola tue la confidence aku berada pada tahap tertinggi sekali..hehe. Aku nie kan, kalau dah bercakap pasal bola especially Chelsea, mmg lupa daratan terus! Tak sedar diri! hehee..(*masih teringat adegan masa en zizan tanya pendapat aku pasal Chelsea in the middle of meeting! En iman & team GIAD yg lain dah gelak guling2 dah. Depa kata aku tak sedar diri masa cakap pasal Chelsea..eheh*)
-proud to be Chelsea's fan- :D

So far, Alhamdulillah, interview tue berjalan dgn lancar. Tak sangka simple je interviewnya. Tak sampai 15 minit pun. Pada aku, dapat ke x kerja itu, totally ok! (zenzen daijoubu!) Yang penting, aku dah buat sehabis baik. Terpulang pada rezeki la kan. Tapi, aku memang rasa gembira sangat sbb my 1st interview went so well! At least with 1st interview nie, aku dah ada confidence dan pengalaman utk pergi ke interview yg seterusnya!~..


sekadar gambar hiasan



*masih tersenyum2 lagi mengenangkan peristiwa di atas* XD XD XD

p/s: dah macam cerpen pendek plak post aku kali nie :D




Sunday, May 17, 2009

Jobless..

its been a long time i haven't update my blog. I'm just finished my final exam and now waiting for convocation in August. Currently, I'm seeking for the job. Dah 10 hari aku menganggur. huhu.
Kebanyakkan kawan2 aku dah dapat kerja. I'm happy for them. Tapi aku baru je nk berpenat lelah mencari kerja.. Huhu. Barulah aku tahu betapa susahnya utk cari kerja. Baru sekarang aku alaminya. Aku dinasihatkan supaya jangan pilih kerja dan tidak terlalu demand utk gaji yg tinggi. Hakikatnya, aku tidak kisah pon aku dapat kerja apa. Yang penting aku dapat kerja dan tempat kerja dekat dengan rumah :D Ahah!
Hopefully I can find a suitable job as soon as possible. No more play2.. huhu

Thursday, April 30, 2009

Bloody Monday



Yatta! Finally I'm finished watching Bloody Monday!~
I'm managed to finishing it, evendo I'm still in exam preparation..! huhu
Loovveee the story plot and casting...but the ending, quite disappointed I'll say.
Not as I expected! I'm quite tension with the ending, anti-klimaks!
But, I'm still enjoyed the drama, the plot is interesting enough to catch my attention.

The story is about a genius hacker, Takagi Fujimaru try to save Tokyo from vanish, because terrorist organization plan to unleash a virus named Bloody X to Tokyo. Third-i, Japan Public Special Unit coorporation with Fujimaru in order for them to save the people in Tokyo. Its all up to Fujimaru to rely to his skills to reveal the truth behind "Bloody Monday".





-> I love Miura Haruma and Sato Takeru!~ :D :D

Sunday, April 19, 2009

::Friendship Award::




goes too!~

trengg treng....... (buat bunyik drum sendiri yer)

Alia Shaharom!~

thanks for being my best fren! for the beginning, we're not so closed, but the 6 month spent together in practical make me realized u are one of the important person in my life.. u always be there whenever i'd go..thanks for supporting me especially during the 6 months internship..i never regret the time we have spent together..thank you so much for everything.. I hope our friendship will stay forever n ever..!~

Thursday, April 16, 2009

The craziest game i've ever seen..

semalam game chelsea v liverpool quater final..depa main 2nd leg at Chelsea's home, Stamford Bridge..

aku n alia layan game bola tue kat maple sek 15, tempat biasa kami melepak..sampaikan mamak kat situ pon kenai muka kitrg..tiap kali dia lalu depan kitrg je, mesti kata "Chelsea haa"..hahaha
terer x terer kami? mamak pon kenai muka kami yg suke mencapak kat situ..hehe

1st half - chelsea x banyak attack..liv yg men attacking football sampaikan depa leh scored 2 goals in 1st half..giler kentang arr! apa kone ntah chelsea nuu..memang 64% possession pada liv..
aku agak cuak jugak masa liv scored 2 goals tue..mesej dr eijam n wak kerod aku x balas pon..sbb hp aku kena barred..hehe..masa half time, perut aku dah berkeroncong lagu irama malaysia, tp aku x de selera nk makan..sblum nie, macam2 aku dah pikiq nk makan ape masa tgk bola tuh..last2 x pesan apa2..gerun tuh..memang x de selera langsung aku masa tuh..pertama kali dlm sejarah!

2md half - tanda2 positif chelsea mulai bangkit dgn beberapa percubaan merbahaya..last2, drogba scored utk chelsea after anelka passed a very good ball kat drogba..aku x sangka drogba bleh score sbb angle tue memang susah nk score! mungkin disbbkan mistake dr reina jugak..haha..stat dr situ je, chelsea makin banyak attack..bbrp minit kemudian, alex plak scored with his infamous free kick! lawa giler gol alex..
pastu lampaq plaks scored..hehe..dah sah2 chelsea lead 3-2 skang..selera aku mulai kembali, tp susah betoi nk panggil mamak tue..ke hulu ke hilir depa duk layan pelanggan lain..time tue jugak ler hujan mulai turun renyai2..last2 lebat..sib baik kami berada di tempat strategik..kalu nk tau, bumbung maple tue boleh bergerak secara automatik..hehe..terpegun aku tgk..kat maple pon ade cam tuh..hahahaha

tp bumbung tue x mampu nk lindung sume org..jd sape2 yg x dapat tumpang bwh bumbung tue, terus melarikan diri, sbb hujan lebat..aku tgk ada sekumpulan org tue, siap bawak payung duduk kat meja dia..payung 1 je, tp dekat 5 org bwh payung tue..wakakaka..pastu ada jugak yg sampai sanggup duduk bawah meja tuh..semata2 nk layan game tue sampai habis..muahahaha..lawak pon ade..itulah yg dikatakan PASSION! sanggup buat ape saje semata2 utk sokong team fav!
masa tue, astro kat maple tue pon mulai hilang signal..last2 masa liv score 2 goals dlm masa 2 minit tue, aku x dpt tgk..tau2 je scoreline dah chelsea 3-4 liv...masa tue aku dah berdebar2 da nie..apa pasatt liv bleh scored sampai 2 bijik dlm masa x sampai 2 minit? dlm pada aku tertanya2, tetiba my hero aka everyone hero, lampaq scored utk goal chelsea yg ke-4..HAHAHAHA..masa tue confirm chelsea yg p semifinal..masa tue hujan lg tau..tp kami still stay kat situ jugak..ada jugak org yg dah blah..tp kami tetap berada di situ sampailah ref meniupkan wisel..hehe.. masa game dah habis, ujan still lebat lagi, tp aku n alia redah je utk p kat kete..n kitrg pon selamat sampai kat bilik dgn basah lejun..

itulah antara pengalaman yg seronok pada aku, serta game paling giler aku penah tgk...............................
Chelsea Chelsea!~

Sunday, April 12, 2009

Tag lagi...

Tanda2 kamu bad mood?
diam...x akan bercakap..

Tanda2 kamu marah?

dahi akan berkerut..hehe

Tanda2 kamu sinting?
eh? ape tuh?

Tanda2 kamu malu?
x akan pandang mata org..huhu

Tanda2 kamu sedang cemburu?
pandang tempat lain..

Tanda2 kamu sedang sedih?
duk dalam bilik sorang2..

Tanda2 kamu tengah gumbira?
senyum dengan tidak semena2.. :D

Tag ....

I've been stalking alia's blog..this is what i've got..TAG!

*Last phone call – alia..dia kejutkan aku pukul 10.06am sbb dia nk amik tupperware dia dlm bilik aku...hehe
* Last text message – kerod..suh dia belanja ABC..hehe
* Last time you cried –
erhmm..2 days ago kot..masa nangis dlm tido...mimpi ape ntah..


HAVE YOU EVER:

* Dated someone twice - not yet..anyone? hehe
* Been cheated – penah kot..tp tipu2 biase je..tipu betoi blum lg..gege
* Kissed someone & regretted it – nope
* Lost someone special – yeah..my grandma :(

IN THE PAST MONTH HAVE YOU:

* Falling in love - yerp...again
* Laughed until you cried – yerp..when my friends buat lawak sampai gelak guling2..hehe
* Met someone who changed your life – ermm...blum lg kot
* Found out someone was talking about you – eh?? idk..
* How many people on your top friends do you know in real life? – a few...

* How many kids do you want to have – x kisah..berapa2 pon bleh..hehe
* Do u have any pets – ade..Gendut..dia duk umah mak cik aku.tp la nie dah 8 hari dia x balik.. :(
* Do you want to change your name – tak nak!
* What time did you wake up today - hehehehe...11.30am
* What were you doing at midnight last night – adalah belek2 nota study sikit..hehe

* Name something you cannot wait for – holiday
* Last time you saw your father – yesterday..i sent my mom n my dad to airport..for visiting my lil sis at Sabah bah..
* What's one thing you wish you could change – my past time?..
* What's getting on your nerves right now – final exam..hopefully i can do the best..this is my last exam b4 graduate.. :)

* Elementary/Primary School – SMK SS 2, KT
* Middle/Secondary School – SMKCK
* Hair color – black
* Long or short – not long, not short..
*Want kids? – yerp

*Want to get married? – hehe..sape yg x nak kawen kan..
*Careers in mind? – accounting/auditing


HAVE YOU EVER :

* Kissed a stranger – nope
* Lost glasses/contacts – nope
* Broken someone's heart – nope
* Been arrested – nope
* Cried when someone died – yerp..miss my grandma :(

ANSWER TRUTHFULLY :

* Is there one person you want to be with right now? – yerp...
* Do you believe in God? – Yes..With all my heart

Wednesday, April 8, 2009

I'm don't understand what u're trying to do...

it seems like u're trying to avoiding me..
i don't know if i've done a mistake..
maybe i'm not realize that what i've done had make your heart's hurt..
i'm sorry...
we used to be a closed friend years ago..
however now, we became apart and distance are playing a big role in our friendship..
i know u'll never realized it..
but i really love our friendship..it's fun to be your friend, to talk to u and to share with u anything that happened in our life..
but now, what is left only the memories.....

"It’s really amazing when two strangers become the best of friends, but it’s really sad when the best of friends become two strangers. --Anon"

Sunday, April 5, 2009

List of things to complete within these 2 week

  1. Strategic's report
  2. Operation Management's report
  3. Study Kanji for exam completed on 8/4
  4. Nihon-go no listening's exam completed on 8/4
  5. Nihon-go no esei
  6. OM assignment (x start langsung..huhu)
  7. Presentation IB
  8. IB's report completed on 8/4
  9. Calls the companies (hate it!) half complete..
  10. Update the resume
  11. Fill in peer evaluation form of Teori n Strategic completed on 7/4
  12. Fill in the application of Monbukagakosho completed on 7/4
  13. Amik pra-transkrip completed on 7/4
  14. Hantar gambar utk konvo
--> hopefully i can complete within these 2 week.. Ganbatte to myself D: D: