Thursday, April 16, 2009

The craziest game i've ever seen..

semalam game chelsea v liverpool quater final..depa main 2nd leg at Chelsea's home, Stamford Bridge..

aku n alia layan game bola tue kat maple sek 15, tempat biasa kami melepak..sampaikan mamak kat situ pon kenai muka kitrg..tiap kali dia lalu depan kitrg je, mesti kata "Chelsea haa"..hahaha
terer x terer kami? mamak pon kenai muka kami yg suke mencapak kat situ..hehe

1st half - chelsea x banyak attack..liv yg men attacking football sampaikan depa leh scored 2 goals in 1st half..giler kentang arr! apa kone ntah chelsea nuu..memang 64% possession pada liv..
aku agak cuak jugak masa liv scored 2 goals tue..mesej dr eijam n wak kerod aku x balas pon..sbb hp aku kena barred..hehe..masa half time, perut aku dah berkeroncong lagu irama malaysia, tp aku x de selera nk makan..sblum nie, macam2 aku dah pikiq nk makan ape masa tgk bola tuh..last2 x pesan apa2..gerun tuh..memang x de selera langsung aku masa tuh..pertama kali dlm sejarah!

2md half - tanda2 positif chelsea mulai bangkit dgn beberapa percubaan merbahaya..last2, drogba scored utk chelsea after anelka passed a very good ball kat drogba..aku x sangka drogba bleh score sbb angle tue memang susah nk score! mungkin disbbkan mistake dr reina jugak..haha..stat dr situ je, chelsea makin banyak attack..bbrp minit kemudian, alex plak scored with his infamous free kick! lawa giler gol alex..
pastu lampaq plaks scored..hehe..dah sah2 chelsea lead 3-2 skang..selera aku mulai kembali, tp susah betoi nk panggil mamak tue..ke hulu ke hilir depa duk layan pelanggan lain..time tue jugak ler hujan mulai turun renyai2..last2 lebat..sib baik kami berada di tempat strategik..kalu nk tau, bumbung maple tue boleh bergerak secara automatik..hehe..terpegun aku tgk..kat maple pon ade cam tuh..hahahaha

tp bumbung tue x mampu nk lindung sume org..jd sape2 yg x dapat tumpang bwh bumbung tue, terus melarikan diri, sbb hujan lebat..aku tgk ada sekumpulan org tue, siap bawak payung duduk kat meja dia..payung 1 je, tp dekat 5 org bwh payung tue..wakakaka..pastu ada jugak yg sampai sanggup duduk bawah meja tuh..semata2 nk layan game tue sampai habis..muahahaha..lawak pon ade..itulah yg dikatakan PASSION! sanggup buat ape saje semata2 utk sokong team fav!
masa tue, astro kat maple tue pon mulai hilang signal..last2 masa liv score 2 goals dlm masa 2 minit tue, aku x dpt tgk..tau2 je scoreline dah chelsea 3-4 liv...masa tue aku dah berdebar2 da nie..apa pasatt liv bleh scored sampai 2 bijik dlm masa x sampai 2 minit? dlm pada aku tertanya2, tetiba my hero aka everyone hero, lampaq scored utk goal chelsea yg ke-4..HAHAHAHA..masa tue confirm chelsea yg p semifinal..masa tue hujan lg tau..tp kami still stay kat situ jugak..ada jugak org yg dah blah..tp kami tetap berada di situ sampailah ref meniupkan wisel..hehe.. masa game dah habis, ujan still lebat lagi, tp aku n alia redah je utk p kat kete..n kitrg pon selamat sampai kat bilik dgn basah lejun..

itulah antara pengalaman yg seronok pada aku, serta game paling giler aku penah tgk...............................
Chelsea Chelsea!~

0 comments: