Sunday, November 27, 2011

cam x caya daaaa.....





woah, cam x percaya je bila tgk latest epl table.. ohh i can't believe it! chelsea di tangga kelima skarang nie..huhu. but guess what, newcastle dlm top 4! perghhh!  new season nie mmg nampak kelainannye, sbb the big four sume dah terjelepuk jatuh tangga (that including chelsea huhu)... man city aku x heran arr currently 1st place, sbb depa kan orang kaya baru..cam chelsea gak masa mula2 pak roman take over chelsea hehe. cuma yg x disangka london rival kami, spurs tiba2 melonjakkan diri plak...hmm mmg marbeles arr peningkatan performance spurs sejak harry reknapp jd coach nie... n lagi tak sangka team kota baru (newcastle) tiba2 masuk dlm top 4...mmg season nie nampak sengit..tp bagus jugak, ada jugak saingan dlm epl...kalu x, asyik la big 4 je yg konker table... walau bagaimanapun, masih awal lg utk menyatakan mane2 team akan jadi juara sbb season pun masih awal lg... chelsea ada masa lagi nk kejar man city tue... yakin boleh! n hopefully AVB bley  cari formation terbaik yg boley memantapkan lg performace chelsea.. penat arr nk menganggung kepedihan di hati tiap kali chelsea kalah huhu

Wednesday, November 16, 2011

Mata Bengkak...

semalam satu kejadian yg amat misteri boleh aku simpulkan..

1st time aku diserang mata bengkak...SECARA TIBA2 plak tue..nak kata aku nangis, mmg x de la kan.. lagi pulak, bengkak mata bukan bengkak sebelah, tapi dua2 belah bengkak sekaligus..!

alkisahnye malam td sebelum tdo aku masuk bilik air..masa dlm bilik air tetiba mata aku jadi gatal..so aku gosok2 je la mata tue kan, cam yg biasa aku buat..tp kali nie gatalnye lain macam sgt..so pas gosok2 mata tue, sakit tue x surut2 jadi aku cuci mata aku dgn air paip..at the same time, tiba2 aku terus diserang selesama, mengalir2 hingus x henti2.. tp aku anggap biasa la sbb aku mmg selalu kena selesema. so x de kepelikan di situ..

Pas dah cuci mata dgn air, ingat mata dah ok kot..so ingat terus nk tdo..tup2 aku rasa mata aku sakit sangat2..dah letak ubat mata tp sakitnye makin terasa.. macam benda yg mencucuk2..last2nye aku tengok kat cermin, mata aku bengkak, giler2 punye bengkak, dua2 mata plak tue... masa tue jam dah menunjukkan kul 1 lebih, x bley tahan, terus kejutkan mama bgtau dia ttg perkara nie.. 

mama pun mula2 ingat sakit mata biasa..pastu bila dia da pakai spek mata, hah amik! dia pun terkejut besar tgk bawah mata aku mula membengkak..mata aku jadi sepet sgt2..makin lama makin mengecil  mata...nak melihat pon susah...ada jugak terdetik dlm hati takut2 aku x bley melihat lg ke..mmg gempar la malam td..abis 1 rumah x tdo disebabkan hal nie ekekekeke..

terus siap2 g spital,ye la mane ade klinik muka malam2 cam tue..mak aku risau sbb nie 1st time kot terjadi pada aku..sebelum nie Alhamdulillah aku x pernah diserang penyakit yg serius..mlm td tgk cermin, aku dah bley berdiri sebelah alien da, sebab sama rupa..huhu..mata membengkak, mata sepet mmg cam makhluk asing..

masa kat spital, masa nk tunggu doktor check, tiba2 bengkak mata dah surut..mata aku da sedikit besar...so masa jumpa doktor, mata dah kurang bengkak..jadi doktor kata x de ape2 yg serius.. (kalaulah dia tgk mata aku masa mula2 td, konpem dia pon x tau mane 1 aku mane 1 alien :D) Doktor pon x cakap ape2..maybe dia ingat bengkak biasa kot.. so bglah mc 1 hari..(yeay, hari nie aku cuti)

Hari nie, Alhamdulillah mata aku dah semakin pulih..pelik pon ade sebab bengkak mata tue dah surut sgt2.. nk kata doktor bg ubat mata, x de pon kot..doktor hanya bagi aku pil selesema n ubat gatal..(padahal mata aku da x gatal pon..) Jadi kesimpulannye, mata aku membengkak di kedua2 belah mata serentak hanya pada 1 malam.. aku rase kalu aku cerita kat org pon org x kan percaya.. sbb bengkak mata selalunye take few days utk sembuh.. 

Misteri betul..dtg tiba2, surut pon dalam masa yg singkat.. puncanye pon x tau kenapa..apa2pun mungkin itu peringatan dr Yang Maha Esa supaya aku sentiasa berhati2 dlm menggunakan anugerah Dia yg tak ternilai tue.. tue pun 'sikit je balasan yang Dia bagi', belum lagi Dia bagi balasan yg lagi besar..Masa nielah aku terasa betapa AMAT BERHARGANYA ANUGERAH dr Dia..




p/s : Penyakit sebagai ujian dan kaffarah... =)

Sunday, July 24, 2011

Chelsea VS Malaysia XI

fuhh, da lama x update blog nie... x de idea la nk cite ape buat masa skang hehe..tp rasenya new season nanti aku akan try up to date with current news in EPL.. lgpun x lama je lagi season nk start..in mid August.. 

okla, since dah tercerita pasal football, nak story sket yg aku ada g tgk Chelsea vs Malaysia pada 21 July 2001 hari tue.. pergi berdua je dgn adek aku..da la pegi lambat, bayangkan kul 7.50pm baru nk gerak dr umah..huhu..pastu tiket ada 1 keping je..gamble je pegi stadium...cekal x cekal tue? demi Chelsea sanggup ku redah segalanye hehe..
sampai2 awal jugak dlm 8.30pm, TAPI nak cari parkingnye fuhhh...dekat setengah jam baru jumpa. Semuanya gara2 jem teruk kat SBJ tue..dari luar dah dengar org jerit2 dlm stadium..teruja bahh..nasib baik la jumpe sorang abg nie, jual tiket rm58 tp dia kasi murah rm50..so cepat2 kitrg masuk stadium.. masuk2 je perghhh...


FULL HOUSE!! nak cari tempat duduk memang x de...mmg full la..x sangka bley full house cam nie..dulu masa chelsea mai malaysia tahun 2008, x de penuh sgt, buat kat Stadium Shah Alam plak tue..tapi tahun nie buat kat SBJ, aku x expect pon akan full..ye la lgpun aku tau kat M'sia nie x ramai pun yg support Chelsea.. tapi ini satu perkembangan yang baik juga..mane tau bila tgk full house macam nie, maka pengurusan Chelsea akan buat lagi pre-season tour ke M'sia tahun depan..kalu dtg tiap2 tahun pon x pe =D

 bila dapat tgk live, mmg berbeza suasananya...

 datang lambat, so terpaksalah berdiri...huhu

 tue dia...masing2 khusyuk hayati match..

saya penyokong setia chelsea dari dulu sampai sekarang...

 memang bola crossed the line..x caya sudah..

corner kick chelsea


overall game best..tapi aku x bley nk komen banyak2 sbb dah la masuk lambat, jadi x dpt nk follow up sangat siapa2 yg main..huhu..dah la jauh x brape nampak player2..tapi aku nak puji semangat Harimau Muda..memang nampak la kesungguhan Harimau Muda mengekang asakan player2 Chelsea..keeper Harimau Muda memang terbaik! banyak betul dia save percubaan dari player Chelsea..Chelsea menang 1-0, dengan jaringan kontroversi abe Drogba..wpun ramai yg kata patutnya gol tue x dikira sbb bola macam x lepasi garisan, tapi ADA AKU KESAH?? hehe..lagipun ianya hanya friendly match.. but I'm admit, Chelsea is not playing well, performance below par..but hopefully start new season nanti, semuanya akan okey.. but overall, I really enjoyed the game.. ditambah lagi dengan semangat supporter2 Malaysia dan Chelsea, memang gempak la! Thumps Up~ cuma 1 je x best, x tau nape Benayoun kena boo dengan fans..malu aku sebagai rakyat M'sia.. sport is sport..don't mixed it with politics or whatsoever..lgpun w'pun dia Israeli, but he's not Zionis..kick racism out of football!

p/s : record still bersih lagi, x penah miss tgk Chelsea mai M'sia.. :D

update news : Chelsea 4-0 Thailand XI..maknanye Harimau Muda lagi POWER dari Thailand la nie..hehe.. eh, ofkoz la TEROR! Harimau Muda kan antara 12 pasukan TERBAIK ASIA..don't play2 eh =D

Monday, July 11, 2011

=D

Thanks for Everything!~ <3

Tuesday, June 14, 2011

yuuki..

Ya Allah..

Berikanlah aku kekuatan utk mghadapi sume ini. Aku yakin ada hikmah di sebaliknya. Berikan aku kesabaran dan ketabahan yg secukupnya. Kerana aku hanyalah insan yg sgt lemah dan hina d sisiMU. Engkaulah Maha Mengetahui akan sesuatu. Aku pasti akan ada sinar dipengakhiran..

Yuuki wo kudasai...

Tuesday, May 24, 2011

No More Cry..~

no more turning back.. yosh!!! :D

Wednesday, April 6, 2011

S.E.N.G.A.L !

dinner : makan maggie dlm kete? *laughs*..

Monday, February 7, 2011

tired la..

I A.M T.I.R.E.D..
Guess i need new environment, new life, new things in my life.. I have my own preference in life too.. Warghhh.. I need motivation right now.. Everyday facing d same thing,same routine.. It's boring.. Wonder how can I make my life more enjoyable?