Wednesday, March 24, 2010

I ♥ M.Y. F.R.I.E.N.D.S

Seiju


Wataru


Akihiro


Hayato



seems like the t-shirts has been delivered to them.. thanks hitoshi! :D

//nihon ni ikitai desu! zettaini !

weekend yang beshhh!~ :D

Saturday, 20th March
Meet up with Hitoshi

Pas balik keje je, aku, Alia dan Qilah terus p stesen ktm klang sbb nak "menjemput tetamu khas" kami dr jepun, Ogura Hitoshi..hikhik..(Hitoshi ialah rakan kepada Wataru) Janji dgn Hitoshi nak meet dgn dia dlm kul 2pm. Dia nek train dr KL ke Klang. Aku suh dia stop at ktm klang, sudahnye dia"terstop" kat ktm bukit badak daa..last2 p amek dia kat ktm bukit badak.. otw nk g bukit badak, berselisih plak dgn cikmah & cikmie haha..

Sampai je bukit badak, dari jauh dah nampak Hitoshi tgh duk melepak kat ataih tangga, menunggu kedatangan tuan puteri  kami menjemputnye.. Mak aii, berjambang bagai mamat jepun sorang nie..almaklumlah, sebulan dia melancong g India dan Nepal, x sempat nk shave la tue gamaknye huhu. Namun, ayu wajahmu masih terserlah  kehensemannya tetap terserlah w/pun berjambang bagai. ♥

Destinasi pertama kami, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, atau biasanye org panggil Masjid Negeri @ Masjid Shah Alam. Hitoshi yg beria nk g sini, siap mesej bagitau aku awai2 sebulan sebelum. kitorg berjumpa..maybe sbb Wataru ade citer dgn dia kot yg aku bawak Wataru g sini. The Blue Mosque - panggilan dr Hitoshi. Sementara aku n Alia solat Zohor jap, Qilah jadi pemandu pelancong pada Hitoshi. Sempat jugak Qilah bawak Hitoshi jalan di perkarangan masjid. Kebetulan pula ada macam bazar kat situ, sempat la dorang jalan2 kat situ.Pas singgah jap kat masjid shah alam, kitrg g karaoke plak kat Hotel Quality, Shah Alam. (bagus betoi kan, pas g masjid terus p karok haih..huhu)


Kitrg pilih sini sbb kat sini ada lagu jepun. Kalu kat Ole2, x lagu jepun, nanti Hitoshi x bley nyanyi plak..hehe
Dapat jugak dengar suara Hitoshi, w/pun suara dia dengo x dengo je..(malu kot hehe) Aku pon sempat BERDUET lagu Kiroro Mira E dengan Hitoshi..ihiks..(nampak giler kejelesan di muka Alia n Qilah masa tue haha =D )



 Lebey kurang 2 jam berkarok, kitorg bawak dia g makan abc plak kat Seksyen 2, S.A. Awai2 lg dah habaq kat dia, kena habiskan abc tue..memang betul pon dia abiskan abc tue..kitrg je yg makan abc separuh je huhu..sempat juga suruh dia rasa masakan lauk malaysia = tom yam, telur bistik, ayam masak merah, sayur kailan..kitorg ade gak order sotong goreng tepung, tp x sampai2 sotongnye..(nie dah 2nd time makanan yg kitrg order kat tempat nie, tapi x sampai2..last2nye cancel je D:)



Bila perut pun dah kenyang, Hitoshi pun mintak keizinan utk pulang ..hehe..Dia kena balik Jepun malam tue, flight pukul 12am. Dia g KLIA naik bas. Jadi dia nak kena standby kat Bas Stand PuduRaya pukul 9. So, kami pun hantarlah dia balik hostel dia, betui2 berhadapan dengan Pudu. Sebelum berpisah, sempat juga kami bagi cenderamata (omiyage) kat dia.Aku bagi 4 helai t-shirt yg aku beli kat K.Trg dulu. Setiap selai utk kawan2 aku kat Jepun, Wataru, Seiju, Akihiro n Hitoshi sendiri. (hopefully dorang pakai baju tue masa kat sane =) )


Sebelum dia balik tuh, memang nampak sangat dia SEDIH + TERHARU nak tinggaikan kami (bukan perasan, tapi hakikat heh!) siap paling belakang sambil lambai2 macam dalam drama je..hehe. W/pun mempunyai sedikit masalah komunikasi (dia x pandai BM, bila communicate dlm english pon dia x paham sangat Malaysia punye English, n kami pun x paham sangat jepun punye english huhu)..Btw, it's good when u meet someone new, and u're happy when u see s/he's happy  =)



Sunday, 21st March 2010
Kenduri Kawen Huda (opismate) at Jengka, Pahang

Awai2 pagi dah kena bangun di pagi Ahad. Janji dengan budak2 MCY, tunggu kat umah Kak Yam pukul 8. Sudahnye, pukul 9 semua baru gerak dr umah Kak Yam. Pastu singgah breakfast plak kat tepi Shell Rantau Panjang. Sudahnye, pukul 10am baru betui2 bertolak dr Klang.  DD:

Semua budak2 MCY Admin n ODD join sekali. Ada 8 org, so naik 2 kereta. Aku bawak kete aku (mane bley tinggai) n sorang lg Megat (kawan Siti) yg sudi join kitrg sekali. Yg naik dengan aku, Alia, Efa, Ayu kecik n Fifi. Yg lain, Siti, Kak Yam n Ayu besar naik dgn Megat. Jalan nak g Jengka tue sejibik cam jalan yg kitorg lalu nk g Kuantan & Tengganu hari tue. So berkonvoilah kami semua. Aku follow je kete depan sbb yg jadi Mapper (gelaran utk org yg tau jalan umah Huda) ialah Kak Yam.

  
 Memula takut juga nak drive kat kawasan berbukit (karak+genting sempah) sbb aku x penah drive di kawasan berbukit sebelum nie D: Punyelah risau giler takut kete x berjalan sbb berat. Dah la aku bawak 3 org kat belakang tue huhu. Sampaikan sanggup tepon Ayim mintak nasihat cam ner nak drive di kawasan berbukit. Berkat kesabaran dan panduan dr Ayim, aku pon drive la. Tetiba rasa syok+nikmat plak, bile duk main2 gear. Bile naik bukit, kalu auto, dr D tukar ke 2, bunyi enjinnye akan jadi kuat, tapi kete akan jd ringan. Syok plak rase haha. Sampaikan x sabaq2 nak lalu kawasan berbukit. Aku dah berjaya =D  (terima kasih pada Efa, Fifi, Ayu K n Alia atas sokongan dan kata2 semangat korang XDD) 

Sampai umah Huda dalam kul 12.30pm. Datang2 je terus jumpa Huda, ambil gambo dengan dia. Sungguh cantik dia hari tue =)


Sementara tunggu pengantin lelaki datang, kami dijemput makan. Bab makan nie, biasalah, semua org suka. :DD

 makan nasi beriyani~

kitrg je yg konker minuman XD
giliran sapo kawen plak pas nie? masing2 amik berkat dgn  bergambo kat katil pengantin XD

 Huda n husbandnye =)
(tetibe je fifi kena jadi pengapit hehe)

 Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ~

bergambo dengan pengantin



 MCY's girls~

ODD's girls

ADMIN's girls

Dah makan, peluk cium dgn pengantin serta amek berkat, kami pun berangkat pulang. Biasalah, masa pergi semua duk huha huha, tp bile balik, semua duk terlentok tidoq. Sian pada driver yg terpaksa drive sorang2 tanpa ditemani sesiapa ahaks (bercakap secara general  -_- ) sib baik la Fifi dan Efa sudi borak2 temankan aku haha. Masa balik nie, kitrg dah x follow kete yg satu lagi da. Sendiri tau jalan. Bile je lalu dekat2 area Gombak, tetiba plak terpikir nak g Dataran Merdeka, saje nak wat photo shot. Kebetulan semua dah pakai lawa2 dah, lagipun bukannye selalu kitrg dapat bersama cam nie kan. So, aku pon masuk ke kiri, jalan ke Pusat Bandaraya.. :DD

Dah masuk area KL tue, tetiba plak nampak signboard PWTC.Teringat plak yang masa tue ada Pesta Buku kat PWTC. Apalagi, terus je aku drive menuju ke PWTC. Efa pun memang teringin nak g Pesta Buku nie. So aku bawa je la skali. Tapi terdengar jugak kata2 Ayu n Fifi, "penat la kak", "kaki saye sakit nie, x larat nak berjalan", "nak p pesta buku watpe, bukannye best pon", "saye nak balik awal nie, nnt pakwe saye marah" bla bla...

Masuk2 je PWTC, jalan2 kejap sebelum kitorg g kat Karangkraf punye booth. Punyelah besaq! Ye la, depa kan salah 1 penerbitan buku yang terbesar kat M'sia nie. Masa nie aku dah terpisah dgn dorang, masing2 cari buku. 

Sekali aku terdengar MC cakap ada Kamal Adli kat booth Karangraf tue. Agaknye si Kamal nie kebetulan datang cari buku, tapi kena naik pentas plak. Masa nie aku dah agak, dorang nie mesti pergi kat pentas. Dan tekaan aku tepat sekali, Fifi, Ayu, Efa dan Alia (Alia pun join skali daa XD) org pertama yg amek gambo dgn Kamal. Haih budak2 nie, tadi beria sangat kate x mo masuk PWTC, skali depa plak yg terlebey2..
Dah rezeki agaknye dorang dapat jugak artis huhu. Ayu lagi la, memang fanatik giler dgn Kamal nie. Terus ilang saket kakinye bila dapat bergambo dgn Kamal.. hikhik

ensem jugak kamal nie ihikss..

Alia with Kamal Adli

Efa with Kamal

(penulis maintain x mo bergambo dgn lelaki lain -_-)

Lepas je bergambo dgn Kamal, Efa plak nak jumpe dengan penulis novel kegemarannye, Anis Ayuni & Nor Zailina Nordin.

Efa with Anis Ayuni

Efa with Nor Zailina Nordin


Agak2 lebey kurang 2 jam jalan2 kat situ, kitrg pon balik. Sampai2 je umah dekat nak kul 8pm. Punyelah penat berjalan seharian. Balik2 umah terus je terjelepuk tidoq. Sampai terlepas game Chelsea malam tue DD: (x rugi pun, sbb chelsea pon seri jek =( )


--> weekend yg penat tp beshhh!~

Friday, March 19, 2010

Happy ♪

happy!~

petang semalam dapat result exam JLPT yg aku amek bulan december yg lepas.. Japan Foundation hantar result kat umah..Alhamdulillah, I've passed level 4.. =)
nie yg bersemangat nak amek exam JLPT level 3 plak nie..huhu
tapi tue la, aku pun dah x brape nak ingat dah bahasa2 jepun nie..apatah lagi nak paham tulisan kanji..
nie semua gara2 ke"busy"an aku XD dah la buku pon dah x baca, anime or drama jepun pon aku dah jarang tengok.. dah banyak episod bleach n naruto aku tinggai..nak catch-up balik pun dah x larat.. huhu 
tapi, harap2 jugak one day aku boleh amek exam sampai level 1.. InsyaAllah..

semalam jugak aku pegi karaoke dengan sebahagian GIAD beserta x-giad kat Green Box, AEON Bukit Tinggi.. Karok dengan En Iman, Kak Yana(hubby& zahra), Asyrani dan Anis..enjoyed betoi dengan dorang..kalaulah Alia, Kak Siti n En Bakar join sekali, mesti lagi havoc kan..hehe.. Semalam jugak 1st time aku masuk Green Box huhu..ye la, selama nie aku selalu berkarok kat karok kereta kabel je kat Ole2  tue hehe..dan semalam jugak 1st time melalak selama 5 jam tanpa henti (stat kul 7pm -12am) :DD Bayangkan, memang melalak tak hengat dunia arr kitorg huhu..Hopefully next time, dapat join dorang lagi..Thanks En Iman sbb sudi ajak saye :DDD

Wednesday, March 17, 2010

aku redha.....

 Final Result

Chelsea 0-1 Inter
*inter won with 3-1 aggregrate

--> Poor performance from Chelsea. Drogba red carded again. Ref is sucks! 2 penalty claim from Chelsea was turned down. Inter deserved to win, they played well, they control the possession. Overall, I still miss JM D:

Tuesday, March 16, 2010

♥ Chelsea

UEFA Champions League Knockout Stage

                  
Chelsea FC vs FC Internazionale
Wednesday, 03.45 am
Channel 812/813 


- Game besaqq pagi esok!! Wajib tonton! malam nie kena rehat2kan diri, tido awal supaya tak terlepas big game nie! dan hopefully mata x ngantuk masa kerja esok huhuhu 

- Currently, Inter leading with 2-1 to Chelsea, in the second leg of the first knockout round.

- Esok pagi, depa akan main kat tempat kami. Bagi aku,  chances for the both team to qualify to the next round is 50-50. Evendo maybe skang advantage lebey kepada Inter. 

- Tapi x pa, atleast Chelsea dapat curik 1 away goal masa main kat San Siro 2 weeks ago. Pagi nie,  kalau Chelsea score sebijik dan x kasi bolos sama itu gawang, Chelsea dah bley qualify dah. 

- Hopefully Chelsea can win tonite!~ W/pun kami kehilangan key players such as P.Cech, Bosingwa, Essien!, dan A.cole. 2nd keeper, Hilario pon out bcoz of injury.. So, tinggai la 3rd choice keeper, Rose Turnbull. Not bad jugak si Rose nie, masa Chelsea menang 4-1 vs West Ham, dia yg jd keeper. So, rasenye lawan Inter nie pon Ancelotti still akan letak Turnbull as a keeper.Carvalho pun akan kembali main, tp aku lebey suke kalu Alex yg partner dgn Terry kat CB tue.

- Game nie sure akan bagi sentimental value pada fans Chelsea/JM. Ye la, selama 3 tahun JM manage Chelsea, n pada zaman JM la jugak Chelsea menang EPL title back to back..(penulis masih mengingati saat2 diumumkan JM blah dr Chelsea. Macam x bley nk terima kenyataan masa tue huhu)

- Spt yg diketahui, JM memang seorg yg psiko. So, walau ape pun statement yg dikeluarkan oleh JM tentang game nie esok, harapnye players Chelsea still bley concentrate on the game. Apa yg penting, on the pitch. Not outside the bench. 

- Prediction aku malam nie, Chelsea 2-0 Inter. Dengan jaringan dr Drogba n Malouda. Harap2 abg drogba menjadi malam nie..huhu

- Akhir kata, walau apa pun yg terjadi, aku tetap akan sokong Chelsea! Keep the blue flag flying high!!~

- Sbg pembakar semangat main kat SB malam nie : http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/03/15/1834462/chelsea-special-top-10-european-nights-at-stamford-bridge

Charlize Theron pun kasi semangat pada Chelsea


p/s: baru aku pasan aku tulih preview game panjang giler ngeh ngeh XDD

Berita ringkas

perkara tue terjadi lagi..

modem streamyx kat umah aku, dia punye lampu internet x menyala..means x de connection!
menurut saksi kejadian yang hanya mahu menggunakan nama samaran, "adikku", perkara tue terjadi selepas rumah aku blackout petang sabtu hari tue. Alih2 bile letrik dah ok, internet plak x menyala langsung. Setelah ditanya berkali2 pada pihak TM di talian 100 (siyesly, penat aku mendail D:), barulah pihak TM bagitau yg talian/connection di kawasan persekitaran rumah memang ada masalah.. Sebab tue connection x de..(lenkali bgtau la awai2, x de la cheq nk p godek2 modem dan segala wayar2 dan splitter semua tue!)..haih..

sampai hari nie (selasa), line tenet still x bley connect...hari tue TM habaq, depa punye "engineer" masih berusaha utk atasi masalah tue..bg masa dalam 1 hari kat depa..tp la nie, dah masuk hari ke-3....D:

so skang nie, aku dah x de aktiviti paranormal pada malam hari dah..sbb line tenet x ok! padahal ade banyak mende aku nk update..huhu..alih2, layan tido lg besh...  -_-


Friday, March 12, 2010

なに。。

なぜ自分自身に真実をすることができませんか。

わたしはふりをするのは疲れました。

もういいよ。 とめました。

日本へ 行きたいん。。


Friday, March 5, 2010

Pantai Timur, here we come ♪♪ Part 1 - Kuantan



Aktiviti : JOMM! 2gather-gather di Pantai Timur
Tarikh : 26hb Feb - 28hb Feb 2010
Masa : 6.45 am (26/2) - 12.15 am (1/3)
Peserta : 1 ) Encik Iman & family (Kak Ayu, Badrishah, Zaki)
              2 ) Encik Bakar & family ( Pn Linda, Inas, Syafik)
              3 ) Kak Yana & family ( Abg Zahari, Zahra)
              4) Kak Siti, Natrah, Alia, Sheila
              5) Asyrani, Anis

Acara dimulakan dengan aktiviti berkumpul di tepi tol Bukit Raja pukul 7am hari Jumaat tue.
4 buah kereta berkonvoi dari Klang, manakala sebuah lagi kete "tersesat" p tunggu kat tol gombak -_-

Pit stop pertama kami (tak termasuk petronas dan shell) adalah breakfast di Medan Selera Genting Sempah.
Namun begitu, hanya 4 buah kereta saja yang singgah di Medan Selera tersebut, disebabkan kerana sebuah kereta lagi, iaitu kete En Bakar & family dah terlepas ke depan. Maka, makanlah kami semua tanpa ditemani oleh En Bakar dan family -_-

Setelah perut diisi dengan heavy breakfast, bergeraklah kami  ke Gambang. Sempat jumpa En Bakar dan family kat R&R Maran sebelum bergerak beramai2 ke Gambang.Sebelum ke Kuantan, kami bercadang untuk rehat2kan minda dan fizikal di Bukit Gambang Resort City (BGRC). BGRC nie lebih kurang cam sunway lagoon, cuma bezanya ia terletak berhampiran Kuantan, Pahang, dan harga masuknye lebih murah, iaitu hanya RM19.90 untuk dewasa dan RM12.90 untuk kanak2. Yang bawah 90cm, FOC.

masuk2 je trus bergambar..Alia dan Kak Ayu punyelah excited sampaikan x sempat pun nk posing ;))
(sila fokus pada tangan mereka berdua :D)

2nd take baru menjadi =)

 
  coco beach

 
sebahagian drpd BGRC

 
penyeri BGRC pada hari tersebut

 
penguin pon kena kerja hari tue...

Sempat main2 di Glacier River

 
Jelas tergambar seribu kegembiraan pada wajah Kak CT, Inas dan Alia

Selain dr tempat2 di atas, ada banyak lagi tempat menarik di BGRC nie. Antaranye termasuklah 6 line racer slides (atau kitorg panggil, tempat tikar terbang XDD), Crystal Slides (or terowong bergelongsor), Family Rift Ride dan macam2 lagi..Tapi aku dan geng (Alia, Kak CT dan Natrah) hanye sempat main terowong bergelongsong dan Glacier Ice je..Almaklumlah, kami nie kan masih bujang, jadi tatasusila haruslah dipelihara. Kang main lebey2 kang, terkejut plak bakal2 mak mentua kat situ hehe..(padahal masing2 takut haha!)
Agak2 dah hampir 3 jam berada di sana (badan pun dah kecut2!), kami pun sambung perjalanan kami ke Kuantan, Pahang. Tempat ditujui ialah Fantasia Beach Resort, iaitu tempat penginapan kami di Kuantan nie. Tempatnye memang amat klasik, x berapa nak sesuai dgn kami yg berjiwa moden nie ahaks.. Sampai2 je kat Fantasia tue, semua digalakkan berehat (tanpa lunch!!) kerana malam karang kami semua akan bergerak pula Tanjung Lumpur untuk acara santapan malam. (siyesly, masa nie perut semua dah berkeroncong rentak irama mesia sbb tengahari x makan lunch!)

        Di ruang menunggu sebelum bergerak 
               ke Tanjung Lumpur          
                                            
 sekadar gambar hiasan XD

Dah puas berehat, tepat kul 7 bergerak pula kami ke Tanjung Lumpur..(Hok nie laju je dorang, ye la, acara makan2 memang menjadi acara fav dorang :D) Datang2 je terus p tingkat atas, makan kat tempat bersila. Boleh tak kalu aku nk citer yg dorang semua pelahap tahap gaban! bayangkan, nasi x sampai lagi, yang dah sampai hanya kuah sup cendawan, tapi x sampai pun 10 minit, abis licin semua mangkuk2 sup tue! bayangkan betapa kebuluran mereka2 ni (tak termasuk wa :DD)

 bila nasi dan lain2 lauk sampai je, terus sambar oleh mereka

 
ada macam2 lauk, ikan pari bakar, sayur kailan, satar,
dan macam2 lg
kak ayu yg berselera makan sampai berkerut dahi
 kak ct yg mulutnye sentiasa dipenuhi makanan XD (jgn marah kak!)
 
 lauk2 yang habis licin sekelip mata di "kawasan" mereka

  
 kekenyangan

 
tengok, Zahra pon dah pandai makan! sedap kan makanannye, Zahra!~

Selesai sudah makan dan kekenyangan, kami pun bergerak pula ke East Coast Mall, Kuantan. Awalnye cadang nak men bowling (aku dah excited dah, sanggup makan sikit je tadi sbg strategi utk mengalahkan mereka masa bowling nnt!), tapi last2nye p Karaoke je..(sungguh kecewa, nampaknye strategiku gagal! D:) X sangka, ramai jugak yg boley menyanyi dan mempunyai suara sedap. En Bakar, Pn Linda, Kak Ayu, Kak Yana (sekadar menyebut beberapa nama) mempunyai tone suara yang sedap dan boleh untuk dibawa ke audition AF (exclude En Bakar sbb sudah melepasi had umur yg dibenarkan). Yang lain2 pon sore sedap, tapi part yang paling best, En Iman yang konpident dan sungguh bersemangat menyanyi hampir semua lagu! tabik spring kat En Iman hehe.. Macam2 lagu kitrog nyanyi, antaranye lagu rock, balada, lagu2 classic, lagu omputih, dangdut dan tak lupa juga lagu nasyid!~ Memang seronok dapat join mereka semua berkaraoke, semua sporting (^-^). Cuma Kak CT dan Natrah je x join, sebab kena balik hotel awal. Bila dah dekat 2 jam berkaraoke dan masing2 pon dah x de suara, jadi kami pon pulanglah ke hotel semula... 

Bersambung entry seterusnye.....