Tuesday, June 22, 2010

Susun Silang Kata


"Kau umpama susun silang kata,
Yang terakhir untukku,
Sekian lama kumencari,
Rupa2nya di depanku,
Hidup ini tak bererti,
Jika tiada cinta di hati,
Untukku terus teguh berdiri.."



Antara bait2 lirik lagu Aizat, Susun Silang Kata..
Hmm..Secara tiba2 aku terasa lirik lagu ini ada kaitan dengan kehidupan aku sekarang ini..
tak dinafikan buat masa ini, aku agak rapat dgn seseorg..seseorg yg telah lama menjadi perhatian aku, dan dia dekat saja dgn aku..Tapi mungkin sebelum nie, kehadirannya hanyalah sepintas lalu, kerana aku tak berpeluang utk mendekatinya sebelum ini..
namun aku x penah lupakan saat2 kami bertemu...sejak dulu lagi, dah berdetik di hati utk mengenali dirinya dgn lebih rapat..ingin melihat dan mendengar sendiri adakah ape yg diperkatakan org sebelum nie adalah benar....ingin sekali melihat kebenarannya di sebalik nama yang sering disebut2kan itu..

Yer, dan aku akui..x sampai 1 bulan rapat dgnnya, aku semakin mengenali dirinya dan aku berusaha utk mendalami hatinya..aku akui, jurang mmg ada, tp tue x penah dijadikan alasan utk aku tidak mengenali dirinya..terus terang, aku amat x sangka, dia selembut dan sebaik ini..luar nampak keras, tp dalam, hatinya lembut bak kain sutera..wajahnya tenang, tp aku tau, dalam hatinya bergelora memikirkan masalah yg sedang dihadapinya sekarang..aku mahu mencuba sedaya upaya ku utk membantunya.. namun, nampaknya aku tak termampu utk berbuat apa2..hanya doa dan semangat yg dapat aku kirimkan..

Sahabatku, aku memohon kepada ALLAH moga ditabahkan hatimu utk menghadapi dugaan ini.. Aku akui aku tak mampu dan tak berdaya utk berbuat apa2 di saat2 kau perlukan pertolongan.. Namun, sedarlah, kau tetap tidak berseorangan..aku akan sentiasa mendoakan agar dirimu sentiasa kuat dan tabah, dan sentiasa mengingati bahawa setiap dugaan pasti akan ada rahmat di sebaliknya.. Semoga dirimu dapat menghadapi ujian ini dengan sebaiknya...InsyaALLAH....

Monday, June 14, 2010

Cuti2 Mesia~

yeah, setelah sekian lama x update blog.. :D

hari nie masuk opis balik, lepas cuti2 mesia selama 3 hari 2 malam di Melaka bersama Cik Alia, Ain Huda dan Sin Chan..Boley bayangkan tak, cuti2 mesia ke Melaka ini adalah last minute plan! Cadang nak g Tengganu hari kamis tue bg menghadiri majlis kawen Kak Sya (kawan satu UKM) di Kuala Tengganu, tp terpaksa cancel last minute disbbkan salah seorg kwn kitrg cutinye x diapprovekan.. alang2 aku, Alia n Ain dah mintak cuti awal2, jadi kitrg pon cuti je la, xkan nak cancel cuti kan..dah la nak mintak cuti punyelah payah huhu.. sib baik la malam Rabu tue Alia dpt tarik Chan utk join trip ke Melaka nie..thanks bebanyak Chan! ko memang terbaek! even last minute pon, ko x penah mengecewakan kitrg ♥

seronok dpt g Melaka hari tue, w/pun sblum nie dah banyak kali aku g Melaka..tp kali nie, berbeza, sbb kami yg plan sendiri.. thanks juga atas bantuan kawan Alia, Mr Syai sbb berjaya dptkan hotel di Melaka dgn pantasnye., tp murah..berbaloi2! Dan dapat jugak kitrg merasa ikan bakar di Umbai dan Sg Duyung!
nanti kalu rajin, aku upload sume gambar2 kat Melaka tue.. tp agak rugi jugak sbb x sempat nk naik Taming Sari dan berjalan2 di sekitar Ayer Keroh.. tp xpe, next time kalu pegi Melaka, confirm kena pegi tempat2 menarik tue! Next trip, kitrg plan nak g Sabah! n hopefully kali nie betoi2 bercuti dgn plan yg sempurna!~