Thursday, April 22, 2010

I still miss him...

The Special One 

Jose Mourinho

Try to ask any Chelsea's fan, are they still miss JM? I bet many of them will say, "yes". No one could forget the "happiness" he brought for Chelsea. 2 EPL title, back to back, after 50 years Chelsea didn't win it. FA Cup and 2 League Cup. Among the succession he did at Chelsea, for me the best thing is : Chelsea unbeaten record at home for almost 4 1/2 years (86 games). And I'm still disappointed with Pak Roman, bcoz he's the one who are responsible for letting JM go.

Kenapa tiba2 saje aku crita pasal JM? Well, sebab 2 hari lepas, JM's new team, Inter beat Barcalona 3-1 in semis 1st leg CL at San Siro. W/pun kemenangan Inter agak kontroversi, tp bagi aku, Inter deserved to win the game. Sebelum nie, media penah tulis yg Messi tue adalah "Alien" yg datang dr planet lain selepas Messi scored 4 goal masa lawan kanak2 Arsenal, tapi sebenarnya, ada yg lagi "alien" dr Messi, that is Inter, or should I say, "The Special One". JM's tactics berjaya mengekang Messi dari memporak perandakan Inter.
( I ♥ J.Zanetti :D)

Inter pun berjaya bangkit dari ketinggalan 0-1 after Barca scored in the 1st half. Tapi apa kaitan kemenangan Inter dgn Chelsea nih? Huhu, x de kaitan sebenarnya, cuma aku agak *TERHARU* bila JM defend Chelsea. Biasalah, lepas kalah, mesti ada yg x puas hati kan? So ada la player Barca nie yg x puas hati, p protes kat ref after konon2 ref denies 2 penalties depa. Nak tau JM komen ape?


Inter Milan boss Jose Mourinho accused Barcelona of having "short memories" after his side's 3-1 Champions League semi-final first leg victory. Barcelona felt aggrieved not to have won a penalty, but Mourinho pointed to last year's semi-final when Chelsea had several appeals rejected against Barca.

"It's a pity. A year ago Chelsea were crying and Barca were laughing with the referee," said ex-Blues boss Mourinho.

"They laughed because he denied my Chelsea boys their rightful place."

Aku tingat lagi semi-final last season, Barca scored di saat2 akhir kat SB, kemenangan yg penuh kontroversi sbb ref denies "penalties" drpd Chelsea. Aku rasa kecewa giler masa tue, Chelsea kalah & x dpt p final CL disebabkan oleh bad refeing. Kalu mmg Barca tue terer gler, x pe gak. Huhu.. Tapi x pe, kali nie, aku root utk Inter p final CL dan seterusnye menang CL. Hopefully next week punye game kat Nou Camp, Inter bley defend gol depa. Lgpun JM nie memang terer dlm bab2 defends goal nie. Tingat aku zaman dia kat Chelsea, ramai giler yg kutuk Chelsea sbb asik menang 1-0 je. Chelsea bila dah scored sebijik, sampai ke habis masa pun sebijik tue je la jugak, pastu mmg defend abis2san pulak tue. Sampaikan ada la manager yg x puas hati, habaq Chelsea suke berkampung kat kawasan D n park bas depan gawang gol. Huhu.. Tapi kalu nk tau, tue la taktik JM. Aku lebih rela Chelsea menang 1-0 je dan selalu menang, drpd scored banyak2 dlm 1 game, tp pastu kalah. Huhu

Btw, kalaulah one day, JM could come back to Chelsea....

JM : Barca win was for "my boys at Chelsea"


p/s : JM  = " My Chelsea Boys". Adakah dia juga merindui Chelsea?? ihiksss.. ♥

Wednesday, April 21, 2010

I'm lost my confidence...

in bowling!!

Yer, aku akui yg aku x de bakat dlm bowling..
Dah banyak kali praktis pun still x dapat mencapai tahap yg boley dibanggakan...
Tiap kali main, x penah capai score lebih 100...bukan saje 100, >80 pun jarang2 je (erk, penah ke??)
Semalam aku join main bowling dgn GIADians..
Dengan semangat yg berkobar2 aku bertekad utk kalahkan en iman..(dah la jadi organizer plak tuh)
Tp seperti dijangka, en iman terlalu terer..bayangkan, 4 kali strike! w/pun itu mungkin hanya nasib semata2.. :DD
But siyesly, kalu asik kalah je macam nie, bley mengalami depression yg terlampau aku satg..
Aku rasa aku kena betulkan teknik dan cara balingan aku kot..sbb ramai kata kat situlah kelemahan aku..
Maybe pada certain people, mereka anggap main bowling nie sekadar suke2, tp pada aku, even suke2 pun, aku tetap nak buat yg terbaik..dan aku berharap, one day aku bley beat en iman..itu je matlamat aku skang nie... :sambil genggam tangan memandang ke langit:


 pic: credit to google

Friday, April 16, 2010

ole..ole..ole...merah kuning... :D

Disebabkan tahap kebizian aku yg melampau2 kebelakangan nie, banyak entry aku yg tak terupdate.. Padahal banyak bende menarik yg berlaku dlm hidup aku..hehe..Antaranye, outing with opismate aku, budak2 MCY!~

Tuesday, 30th March 2010
Menyaksikan perlawanan bola sepak semi-final FA Cup, Selangor v N9 @ Stadium Shah Alam

--  Dorang nie awal2 dah plan nak g tgk bola selangor lawan. Almaklumlah, majoriti dorang nie asal Selangor. Konon2, penyokong tegar negeri sendiri arr..(aku neutral -_-)
Semangat giler dorang nie, siap pesan awai2, kena pakai baju KALER MERAH sbg tanda sokongan kat team S'gor. Penyokong N9 plak pakai baju kaler kuning. Aku? Nak x nak, kena la pakai jugak baju kaler merah, w/pun aku x menyebelahi mane2 team.. Kalu x, mau kena bebel dgn Alia n Kak Yam..(Kak Yam org perak, tp semangat dia mengalahkan aku plak yg lahir kat S'gor nie haa).. Budak2 MCY sume pergi, kecuali Fifi x dpt join kitrg. Efa plak jadi photographer, sbb tue pic dia asik x de je..hehe :DD
Gambar2 ketika itu :


ct, ayu b, k.yam & ayu k


 sampai2 kat stadium, ujan rintik2..namun tue x mematahkan semangat mereka nie..

lepak2 sambil tunggu game start

1st-11 team Selangor


fair play

bola gergasi mengelilingi padang..(motif??)


stadium dibanjiri ribuan penyokong merah kuning




Secara ringkasnye, keputusan N9 menang 2-1, gol dr jaringan zaquan & kunanlan (n9) dan safee sali (s'gor). Boleh tahan jugak budak2 nie meluahkan rasa x puas hati bila n9 scored 2 bijik gol.. macam2 sumpah seranah yg terkeluar.. huhu
 muka x puas hati bila selangor kalah hu3

kalah2 pun, yg penting enjoy! :DD





p/s: n9 mara ke final fa cup & jadi juara fa cup 2010 after beating kedah in the final :D




Friday, April 9, 2010

tag : gaji

Sebenarnye ade banyak bende aku nak update, tapi disebabkan skrang tgh mood malas nk menaip panjang, jadi aku nk men tag2 je..lgpun dah lama x men tag2 nie hehe.. Mamazahra aka kak yana ada tag aku pasal gaji..hehe

1.Anda makan gaji? -- x la, gigit jek :DD

2. Bila biasanya anda dapat gaji? -- Sejak dr zaman trainee kat GIAD tue, hingga ke keje kat cimb sampai la keje yg skang nie kat MCY, gaji aku x penah sebelum 30hb.. semuanye 4-7hb..huhu.. Kalu kat giad dulu, selalu 4hb dapat gaji, kat cimb 4hb gak, kat mcy slalunye 6/7hb D: 

3. Pernah dapat gaji lambat? -- Rasenye gaji aku semua gaji lambat hu3..(ingat pas nie nk cari keje yang gaji awai ler hehe :D)

4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji? -- P bank, check gaji dah masuk ke blom.. kalu gaji dah masuk, ape lg, cucuk duit arr he3..pastu p makan2 hehe

5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?-- Alhamdulillah..w/pun sikit je gaji skang nie berbanding gaji kat tempat lama dulu, tp atleast ade jugak gaji kan? Drpd x de :DD

6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?-- Gaji pertama eh? Hmm..selain bagi kat mama n cikmah, rasanya gaji pertama aku banyak simpan dlm bank je 
kot..almaklumlah, masa tue mula2 dpt duit, batak arr sket..simpan je dpt bank tuh hehe..lgpun masa keje kat cimb dulu, x sempat pon nk enjoy2 cam skang, busy memanjang..tp skang nie haram nak simpan hik3..oh satu lg, gaji aku dulu banyak habis kat minyak petrol n tol..ye la, tempat keje aku dulu jauh, so mmg banyak makan minyak n tol..

7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?-- simpan??? Depends la..tapi aku akan make sure duit dlm bank tue atleast bertambah arr sket dr simpanan yg tinggai bulan sebelumnye..w/pun yg bertambah hanya beberapa sen XDD

8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duit gaji anda?-- Barang berharga eh? So far x de lagi kot…sebelum nie semua barang mengarut je aku beli XDD Tapi harap2 pas nie aku dapat beli barang yg dah lama aku idamkan, car navigator GPS+mp4 player ! kalu ade duit lebih gak, nak gak touchup sket2 myvi aku tuh :DD

9. Berapa kah gaji impian anda? -- gaji impian? Biaqlah setaraf dgn kelulusan dan pengalaman aku kot.. (bulan nie aku confirm, harap2lah bley naik gaji sket hik2..alia, please take note :DD)

10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
i) Alia (wajib! <-- pengira gaji plak tueh! Nak gak tau pendapat tukang buat salary nie :P)
ii) Tuya
iii) Eda Maghtar
iv) hafiz-chan (tue pun kalu dia mai lawat blog aku LOL)
v) sape2 la..aku tau la blog aku x ramai follower hu3

Tuesday, April 6, 2010

Pullman Putrajaya ♪♪

Saturday, 28th March 2010

-- pergi menyibuk kat putrajaya.. menyibuk kacau NCB buat staff retreat...hehe. Memula g sane ingat nak tolong kak yana babysit kan zahra, sekali x jadi plak nak babysit zahra..last2 kak siti plak yg babysitkan kitrog hikhik..(sayang kak siti :D)  Thanks kat kak yana sebab ajak saye dan alia g putrajaya. Memula aku ragu2 gak nak g sane, ye la, aku nie bukannye staff giad pon, g sane menyibuk je..huhu.. X plan pon nak tidoq kat sane skali..ingat nak balik hari je..skali kak yana suh tidoq bilik kak siti hehe..dah la x bawak baju pon..last2 gune je baju futsal yg memang aku dan alia standby dalam kete XDD

-- thanks jugak kat kak siti yang sudi pinjamkan biliknye pada kami semua..(love u, sis! u're the sporting person in diz world! <-- ayat bodek XDD) kitrgpun sempat berphoto shoot kat kawasan bilik kak siti..

aksi marlboro (menurut kak siti XD)

pokok bunga yg besar



pemandangan dari bilik hotel 

-- kak ayu (wife en iman) belanja kitrg makan strawberry coklat masa jalan2 kat dataran putrajaya.. sedap + marbeless!! tapi x sempat nak snap gamboo..terus telan strawberrynye XD

-- kawasan persekitaran pullman putrajaya tue memang sangat cantik! design yang sangat marbeles! bilik hotel yg sangat luas! pemandangan yg berhadapan tasik! everything is perfect! (w/pun aku hanya duk menumpang je hehe)
depan hotel

designnyer yang superb!

berhadapan dengan tasik

-- sebelah malam, pergi main bowling kat alamanda.. aku, alia, kak siti, kak ayu, en iman dan anis.. kak yana x join kitrg sbb zahra dan hubby kak yana dah tido.. kami pergi alamanda pon dekat pukul 10 lebih, tp still ramai org jugak kat sane, terpaksa juga menunggu seketika..padahal semangat dah berkobar2 :DD

alia
anis
kak siti

en iman

-- seperti dijangka, kak ayu menang bowling utk kedua2 game.. kak ayu memang superb!~ sampai sekarang x de sape penah kalahkan kak ayu (termasuklah en iman XDD) Pemenangnye kak ayu, pengalahnye x yah la tau sape..x penting pon -_-

aksi seorang juara

Aksi2 Bowling




Sunday, 29th March 2010

-- esok pagi2 lagi, aku, alia n kak siti kuar g breakfast..actually aku n alia x entitled pun utk join breakfast nie, tp memandangkan ramai orang NCB yg dah balik, jadi kitrg pun gantikan tempat dorang..(uits, rezeki x baik membazir) drpd membazir, baik bagi kitrg makan hehe :DD masa tgh breakfast, terjumpa en iman n kak ayu..kak yana pon ade gak, cuma kak yana duk meja lain..(malu agaknye nak duk 1 meja dgn ktrg yg banyak makan nie XDD)


makanan memang sedapp!!~


beraneka jenis!~
-- selesai breakfast, kami semua ambil keputusan utk berphoto shooting di sekitar Pullman hotel nie. Yg jd photographer, ofkozlah en iman & anis (time kaseh XD)



-- sangat happy dapat g Pullman nie..beshh tahap gaban! GIAD pon besh! ingatkan kehadiran kami tidak diingini, tapi apabila melihatkan layanan yg diberikan, tersentuh rasa hati (ahaks, jiwang karat ayat aku =D) thanks bebanyak GIAD sbb kasi can pada kami utk lepak yg hotel bertaraf 5 bintang inie XDD!~ next time bley kami menyebuk lagi yerk  ♥  (nampak sgt muka x malu he3 :DD)



Friday, April 2, 2010

final countdown...

Saturday, 03 April, 2010
07.45pm, channel ESPN/STARSPORT


--> a big game between 2 top team! currently manyoo leading with 1 point ahead of chelsea. (ala setakat 1 point, main pejam mata pon bley pintas :D) 
--> good news is, depa punye striker, rooney injured, so x dpt nak main menentang chelsea hak3..
--> good news for us, drogba is back! setelah ada ura2 yg mengatakan yg dia x dpt men sabtu nie, tapi latest news bgtau yg dia akan turun utk game kat old trafford tue nanti (yatta!). but we're still without essien & ashley cole bcoz of injury prone.
--> last game lawan manyoo, last september, chelsea menang 1-0 hasil tandukan padu maut dr kapten marbeles kite, terry!~
--> referee for tomorrow's game is Mike Dean - ref yang paling banyak sedekahkan penalti pada season nie. bayangkan, 16 penalties drpd 24 game yg dia refkan. So, better expect that there will be a penalty on tomorrow game.. (dan aku rasa aku tau team mane yg akan dpt penalty tue D:)
--> my prediction : chelsea  2-1 manyoo, dgn jaringan dr abe lampaq n abe drogba..(w/pun prediction aku x penah betoi hak3)
--> last but not least, apa pun jua resultnye, darahku tetap kaler biru!~