Sunday, June 28, 2009

Berjalan2....

Sabtu 27 Jun 09 - pergi hantar No mendaftar masuk diploma kat Uitm Puncak Alam, Meru/K. Selangor? Kampus Uitm yg baru buka. Fasilities the best, everything new. Dari bilik kolej sampailah ke fakulti. Cafe yg besaq giler! Asrama yg ada lif!! (ada 7 tingkat). Nampak seperti best je duk di sana. Aku amatlah jeles melihatkan keadaan tersebut. Keinginan utk kembali ke alam semasa belajar membuak2 di hatiku, tp aku terpaksa menerima hakikat hidup ini perlu diteruskan..(-_-;)

Dari Klang ke Puncak Alam hanya mengambil masa lebih kurang 30 minit. Lebih dekat berbanding dengan jarak dr rumah ke opisku ( ̄□ ̄*) Kebetulan pula, tempat tue adalah sama jalan dgn jalan yg aku lalui setiap hari utk ke opis! Satu alasan yg mungkin akan digunakan oleh mak ayah aku, utk menyuruh aku amik adik aku pulang ke rumah pada setiap hari Jumaat ( ̄□ ̄;)

Ahad 28 Jun 09 - pergi ikut syikin aka kicap menghadiri majlis perkahwinan kawan2nye di Kapar dan Shah Alam. Mula2 pergi ke majlis perkahwinan rakannya di Kapar, tema kawennya ialah biru. Selesai sudah mengisi perut yg belah kanan, kami terus pegi ke majlis perkahwinan kawannya yg lain pula, di Shah Alam.Tema kaler purple. Dewan kawennya berdekatan dgn muzium. After je mengisi perut yg belah kiri, cadang nk singgah Jusco Bukit Raja utk tengok wayang Transformer. Seblum tue, sempat lg pegi ke muzium. Ingat nk singgah sekejap je, alih2 dekat 1 jam kami berada di situ. ( ̄ー ̄)Sangatlah besar muzium Shah Alam itu! Ada 5 bahagian dlm muzium tersebut. Balai Selangor (sejarah ttg Selangor), Balai apekenbe ntah ( ttg kehidupan rakyat Selangor dahulu kala), Balai Haiwan dan Tumbuhan, Balai Sukan dan Balai Seni Islam. Seronok juga rupanya melihat2 muzium tersebut. Tambahan pula, hari ahad, tidak ramai yg datang melawat muzium tersebut. Jadi, kami buat tempat tue seperti rumah sendiri. (≧◇≦)

Selepas penat berjalan2 dlm muzium, kami pun pergi ke Jusco Bukit Raja, tetapi kekecewaan menanti kami. Transformer FULL! Dari petang sampai ke malam. Aku tidaklah kecewa sangat, sbb aku x fanatik dgn transformer (sebenarnya x tgk lg Transformer yg 1st, sbb tue x hyper pun), tp kicap amatlah kecewa. Dia memang teringin nk menonton cerita tersebut. Kekecewaan itu kami ubati dgn melepak minum kopi di Old Town. Agaknye, bilalah masa yg sesuai utk menonton wayang Transformer itu? (T ^ T)

Tuesday, June 23, 2009

Excited..

regarding my post here, maybe i'm a bit exaggerating :P
actually it's not bad working here..and i think i can adapt to the working life of my department :DD. Its just like pepatah, "tak kenal maka tak cinta"
*suddenly feel so glad working there* <3

- iyaa, i can't denied sometimes i'm feel so frustrated and tension, and tired too.. not only bcoz of my office is far from my house, but also bcoz i have to faced traffic jam (*-*) *traffic jam adalah sesuatu yg paling dibenci oleh penulis selain sesat*
pergi dan balik = traffic jam..sbb tue skang aku lebih suke balik malam2..dekat2 kul 8.30 kuar opis, sampai umah dalam kurang lebih 9.15 (kalu jalan clear)..

- sebut pasal jalan raya, aku suke lalu federal highway. Actually i have two choices, either gune nkve atau federal. Aku slalu gune nkve masa pergi kerja, tp balik sometimes guna nkve atau federal. Penah skali aku gune federal masa nk g opis. Huihhh, jenuh aku terperangkap dlm jam. Mmg kat federal slalu jem pon. Sebelum nie, masa balik aku slalu gune nkve, tp lately nie, seems that i have to go home late, aku pon gune la federal. Lalu federal best, sbb ada banyak bangunan yg bercahaya, pastu memang seronok tgk bangunan2 tepi jalan tue..(ko nie nk balik umah ke nk tgk bangunan? )..tp x bleh nk pecut sangat, sbb even balik malam pon, ada banyak kete, w/pun x jam. Tp kalu lalu nkve, paling kurang pon 100km/jm aku bawak.. merempit! :DD

- Aku teruja department aku nk pindah kat bangunan tepi Sogo. Actually finance department kat cimb imvestment tue akan dipindahkan ke bangunan sblah Sogo. Sbb tue aku slalu balik lewat, sbb nk tolong packing2 segala dokumen utk dibawa ke tempat baru nanti. Kitorg akan pindah pada pertengahan July. Nanti hari2 la kami akan bershopping di Sogo. Hahaha.. *tgh berkira2 menyusun jadual utk mencuba makanan tengahari di semua restoran di Sogo* (^~^)

- bila dah pindah kat bangunan seblah Sogo, *penulis masih x tau nama bangunan tersebut, actually penulis x penah pergi Sogo, lalu depan Sogo penah LOL*, x payah nk risau2 pasal traffic jam atau tol yg mahal, sbb aku akan pergi menaiki KTM. Senang. Excitednye!~ (^0^)

Saturday, June 13, 2009

KAME

HE DESERVE LOVE MORE THAN THAT!! DDDD:

Sunday, June 7, 2009

I wanna quit! A.S.A.P

i dont think i'm suitable for the job..my heart is not there..
felt like i've been abandoned..i know there's a big company, everybody busy doing their work, but at least, please have some "family feeling" there..
i'm more please to working in small company instead of working in big company, but nothing to be feel about! its only work, work, work!

and, how can u expect from a new staff that have no idea about what u've been doing, to expert in ur work in less that a week?? (to be exact, 2 days, the 3rd day, i've to do it myself!)

i rather sit at home waiting for nothing with no income instead of suffering in my soul...