Tuesday, June 23, 2009

Excited..

regarding my post here, maybe i'm a bit exaggerating :P
actually it's not bad working here..and i think i can adapt to the working life of my department :DD. Its just like pepatah, "tak kenal maka tak cinta"
*suddenly feel so glad working there* <3

- iyaa, i can't denied sometimes i'm feel so frustrated and tension, and tired too.. not only bcoz of my office is far from my house, but also bcoz i have to faced traffic jam (*-*) *traffic jam adalah sesuatu yg paling dibenci oleh penulis selain sesat*
pergi dan balik = traffic jam..sbb tue skang aku lebih suke balik malam2..dekat2 kul 8.30 kuar opis, sampai umah dalam kurang lebih 9.15 (kalu jalan clear)..

- sebut pasal jalan raya, aku suke lalu federal highway. Actually i have two choices, either gune nkve atau federal. Aku slalu gune nkve masa pergi kerja, tp balik sometimes guna nkve atau federal. Penah skali aku gune federal masa nk g opis. Huihhh, jenuh aku terperangkap dlm jam. Mmg kat federal slalu jem pon. Sebelum nie, masa balik aku slalu gune nkve, tp lately nie, seems that i have to go home late, aku pon gune la federal. Lalu federal best, sbb ada banyak bangunan yg bercahaya, pastu memang seronok tgk bangunan2 tepi jalan tue..(ko nie nk balik umah ke nk tgk bangunan? )..tp x bleh nk pecut sangat, sbb even balik malam pon, ada banyak kete, w/pun x jam. Tp kalu lalu nkve, paling kurang pon 100km/jm aku bawak.. merempit! :DD

- Aku teruja department aku nk pindah kat bangunan tepi Sogo. Actually finance department kat cimb imvestment tue akan dipindahkan ke bangunan sblah Sogo. Sbb tue aku slalu balik lewat, sbb nk tolong packing2 segala dokumen utk dibawa ke tempat baru nanti. Kitorg akan pindah pada pertengahan July. Nanti hari2 la kami akan bershopping di Sogo. Hahaha.. *tgh berkira2 menyusun jadual utk mencuba makanan tengahari di semua restoran di Sogo* (^~^)

- bila dah pindah kat bangunan seblah Sogo, *penulis masih x tau nama bangunan tersebut, actually penulis x penah pergi Sogo, lalu depan Sogo penah LOL*, x payah nk risau2 pasal traffic jam atau tol yg mahal, sbb aku akan pergi menaiki KTM. Senang. Excitednye!~ (^0^)

2 comments:

aLeYa said...

wah,bestnyerr..klu kat sogo tu mean sheila keje 1 building ngan akak kte laa..heeee

Tp kat sogo mahal la sheila..tmpt mkn plg mrh pown mcd je...tp klu sheila jln kat area eromoda and gulatis,kat situ de restoran nasi beriani baek punyer..name dyer al-ihsan kut..mabeles ar mknan dyerr...

ceit,sukati je menyemak kat page org..hehhe

sheila said...

akak alia ditempatkan di level brape? kite di level 29.. :D

ohh..ye ke? alamak, rasa gerun plak nk masuk sogo..sure barang2 kat situ mahal kan? (nampak sangat x penah g sogo..hikss)

oh..ok, kite take noted restoran al-ihsan itu..hehe