Monday, May 24, 2010

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Siyesly, tak terlintas langsung di pikiran aku, yang dia se"innocent" ini.. 
Sangat jujur dan berterus terang dalam segala hal. 
Perilakunya yang sebenar tidaklah seteruk seperti yang selalu orang katakan. 
Memang jauh berbeza dengan pandangan dan kata2 orang tanpa mengenali dirinya yang sebenar.
Jadi, benarlah kata pepatah,
" Tak Kenal Maka Tak Cinta"....

Friday, May 14, 2010

Demam World Cup

Dear Wife/ Sweetheart/Girl Friend/ Partner/whomever it may concern,

1. Between 11 June and 11 July 2010, you should read the sports section of the newspapeer so that you are aware of what is going on regarding the World of Soccer, and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do this, then you will be looked at in a bad way, or you will be totally ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the World Cup, the television is mine, at all times, without any excceptions. If you even take a glimpse of the remote control, you will lose it (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don't mind, as long as you do it crawling on the floor and without distracting me.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill of my drink or something to eat. You are out off your mind if you expect me to listen to you, open the door, answer the telephone, or pick up the baby that just fell on the floor....It won't happen.

5. It would be a good idea for you to keep at least 2 six packs in the fridge at all times, as well as plenty of things to nibble on (excluding your body parts), and please do not make any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In return, you will be allowed to use the TV between 12am and 6am, unless they replay a good game that I missed during the day.

6. Please, please, please!! If you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say "get over it, it's only a game", or "don't worry, they'll win next time". If you say these things, you will only make me angrier and I will love you less. Remember, you will never ever know more about football than me and your so called "words of encouragement" will only lead to a break up or divorce.

7. You are welcome to sit with me to watch one game and you can talk to me during halftime but only when the commercials are on, and only if the half time scores is pleasing me. In adddition, please note I am saying "one" game ; hence do not use the World Cup as a nice cheesy excuse too "spend time together".

8. The replays of the goals are very important. I don't care if I have seen them or I haven't seen them, I want to see them again, Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child related parties or gatherings that requires my attendance becaause:
a)) I will not go,
b)) I will not go, and
c)) I will not go.
 
10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a game, we will be there in a flash.

11. The daily World Cup highlightss show on TV every night is just as important as the games themselves. Do not even think about saying "but you have already seeen this...why don't you change the channel to something we can all watch?" because, the reply will be, "Refer to Rule #2 of this list".

12. And finally, please save your expressions such as "Thank God the World Cup is only every 4 years". I am immune to these words, because before and after this comes the Champions League, Premier League, Italian League, Spanish League, KPL, FAA Cup, Euro Cup, etc.

P/S :By the way if you get stuck on the road call the Police or AAA.

Thank you for your cooperation.


p/s : muahahaha..macam nie pon ade..Tapi aku tetap root The Netherlands as my fav team. Go ORENJI! :D

Monday, May 10, 2010

♥ Today is a BLuE DaY ♥

:: edisi jiwang karat sampai x bley gilap::


        Hari nie bangun pagi dengan penuh semangat. Cuaca cerah, langit berwarna biru yang disinari cahaya matahari yang menerangi alam ini. Angin sepoi2 bahasa, kicauan burung yg bernyanyi menambahkan lagi keceriaan hari ini. Suasana hari ini begitu tenang dan damai. Senyuman tak lekang di bibir. Ditambah2 lagi dlm kete dengar hitz.fm yg pasang lagu Chelsea - Blue Day. Senyum sengsorang. Terbayang keindahan dibuai perasaan gembira tatkala Chelsea berjaya mengesahkan kehebatannya sebagai Champion. Ditambah lagi apabila Chelsea menutup kempen Barclays Premier League (BPL) dengan kemenangan bergaya 8-0 ke atas Wigan Atlantic semalam. 

        Tak mampu untuk mengucapkan sebarang perkataan, senyuman pun dah cukup menggambarkan betapa gembiranya hati dan jiwa raga melihatkan Terry menjulang Piala BPL setelah hampir 3 tahun Piala itu dirampas oleh anasir2 jahat. Akhirnya, pada season nie (2009/2010), di bawah kendalian pengurus berbangsa Itali, Carlo Ancelotti, dengan pelbagai rintangan, skandal, injury, kontroversi dan segala macam dugaan, Chelsea ditabalkan juga sebagai Champion. BPL Cup yg beribenkan kaler biru putih sampai ke Stamford Brigde pada game yg terakhir, setelah diberi tentangan sengit dari Manchester United. Walaupun Manchester United menang 4-0 ke atas Stoke City, namun itu tidak cukup untuk mereka mengenepikan kehandalan Chelsea. Season ini juga memberikan rekod tersendiri kepada Chelsea apabila berjaya menjaringkan gol sebanyak 103 goal dalam 1 season. New record! Juga rekod yang membanggakan para peminat Chelsea apabila Chelsea berjaya mengalahkan top team = Liverpool, Arsenal dan Manchester United dengan mencipta kemenangan 2 kali (atau dlm bahse omputihnye, Double Trouble

Chelsea 2 Liverpool 0
Chelsea 1 Manchester United 0
Arsenal 0 Chelsea 3
Chelsea 2 Arsenal 0
Manchester United 1 Chelsea 2
Liverpool 0 Chelsea 2

        Season nie juga Drogba ditabalkan sebagai Golden Boot Winner apabila menjaringkan 29 goals, Petr Cech pun dapat Golden Glove, tapi berkongsi dengan Papa Reina. Chelsea juga masih berpeluang utk mencipta kejayaan berganda pada season ini apabila mereka akan turun menentang Portsmouth atau gelaran manjanya, Pompey utk Final Piala FA pada 15 May ini. Apa2 pun, hati aku sudah cukup gembira apabila menyaksikan peristiwa di bawah ini :




p/s : rasa cam seminggu nie, nak pakai baju kaler biru je utk pergi kerja  :DDD

Wednesday, May 5, 2010

Secawan Kopi Ais...

- Tengah2 hari petang nie, sedapnyer kalu dapat minum Kopi Ais barang secawan dua, buat menghilangkan mata yg mengantuk nie..x tau apsal, sejak 2 menjak nie, aku selalu mengantuk. Nak kata x cukup tido, x jugak. Cukup je tido 6/7 jam, kadang2 terlebey tido lg ada..Perubahan musim cuaca gamaknye..(erk, ada kaitan ke?) Keje berlambak tapi skang tengah x de mood nak wat keje..Lepak2 kejap sambil minum Kopi Ais pon okey gak kan.. Pastu bile dah segar, baru bersemangat nak sambung kerja balik.


- Tak sabar nak tunggu Sabtu nie, nak menyaksikan Terry menjulang Piala BPL..huhu..Apa2pun, aku x nak la terlalu teruja sbb Wigan tue pon bukan bleh dibuat main2..Depa penah kalahkan Chelsea pada awal musim dulu.. So, just hoping everything will be fine. Harap2 Chelsea dapat beat Wigan, even 1-0 pun dah cukup besar maknanye. Any silly mistake will cost us. Manyoo pun betoi2 je 1 point kat belakang. Kalau Chelsea draw @ lose, memang bye2 la gamaknya. Tapi aku tetap picaya kebolehan Chelsea Sabtu nie..




pic credit  : google &  mymesra forum :D