Wednesday, February 18, 2009

umahku syurgaku..

::it's good to be at home::

satu patah perkataan yg betul2 menggambarkan perasaan aku skang..!~
aku skang berada di rumah....setelah sekian lama merantau di bangi (ehek..3 minggu x balik umah), hari nie aku berjaya mencuri waktu utk balik..aku betul2 busy kebelakangan nie..
dengan exam + assignment + aktiviti2, memang aku x punyai waktu yg terluang..

malam td ada exam.. sib baik soklan agak senang..mudah2han aku dpt result yg gemilang lg terbilang..pas abis exam, aku trus memblahkan diri..buat pertama kali, aku berjaya men"drive"kan diri sorang2 dr bangi ke klang , malam2 buta, alone (hitori de)! cekal x cekal tuh..huhu..tp sempat gak singgah umah ayim kat sri kembangan, g amik camera utk kegunaan di hari jumaat nnt..jumaat nie aku nk jumpa student jepun..ihikss.. x sabor! mane tau ada prospek2 dijadikan kekasih gelap ke.. :DD

actually esok aku ada kelas b.jepun..tp terpaksa ponteng..nk g temankan my sis & cik mah beli barang + tgk wayang upin ipin skali..hik hik..jahat betul aku kan..ponteng kelas sbb tgk wayang..huhu
tp x pe..sesekali sesekala..(ayat sedapkan hati)..lgpun malis sensei baik orgnya..comel lg tuh..

skang nie aku betul2 rasa tenang..betul cakap org, bila tension, cari tempat yg boleh menenangkan fikiran..n for me, the most comfortable place in the world is "MY SWEET HOME".. bile melangkau masuk je ke rumah, terus perasaan jd tenang + lega + lapang..ilang sume perasaan serabutku..maybe sbb org yg sambut aku, yg bukakkan pintu utk aku.. (sbb aku lupa bawak kunci umah!) is my mom..hehe..anak mak jugak aku nie eh (baru perasan) :DD

so, dgn masa yg ade nie, aku nk fully utilizekan nye..dengan berehat n melakukan kerja2 yg sepatutnya (shopping + wayang!).. hari kamis, kena balik bangi balik, ada kelas pagi..huhuhu




Sunday, February 15, 2009

main2 tag..

(steal from cik alia..gege)

1) Your name / username --> secret (heh, poyoo) / sheila @ anna_trianna (forum)

2) Left handed or Right Handed --> lebih afdal jika bermula dgn tangan kanan =)

3) Favourite letter to write --> x suke tulis2 surat..send emel je..

4) Least favourite letter to write --> appeal letter kot

5) Do you think you are HOT --> nope..cute je..hehe

6) Upload your fav pic









7) Why do you like this picture --> hehehe..sexy + hot..i'm just realized that i like guys with no cloths on :DD

8) The last song u listen to --> Hell no - KAT-TUN

9) What are you doing right now besides this --> listen to the music..

10) Tag 6 people --> Anyone?

Wednesday, February 11, 2009

aku dah ngantuk..

hari nie hari rabu..pagi rabu, 11/2/2009 pukul 2.04 pagi, dengan aku bertemankan muzik dan angin dari kipas siling yang sepoi2 bahasa..

mata aku sebenarnya dah ngantuk..hanya menunggu masa saja utk betul2 melelapkan mata..TAPI, sebelum tue, sempat lagi aku mengikuti perkembangan terbaru tentang Chelsea..

frankly speaking, i was really shocked when i heard about Big Phil Scolari has been sacked by Chelsea (or supposedly Roman Abramovic)..well, actually from Chelsea's performance this season, it is not surprise see departure of Scolari from Stamford Brigde..but for sacking him now,in the middle of the season, that was Suprising!
many disagreed with what Chelsea had done.. they said Scolari given short time to proved himself, and Roman was so harsh for sacking him in the middle of the season..but remember! pak roman boleh buat apa saja! the power is in your hand (tiru iklan toyota)..hehe

ayat aku pon dah tungang terbalik..ntah hapa yg aku taip pon aku x tau..malas nk edit sbb aku dah ngantuk..tp aku still nk sambung pasal chelsea nie..

bagi aku, aku x kisah sape2 yg akan manage chelsea pas nie, asalkan dia dapat buat yg terbaik..jgn ada kalah lg, kalu boleh, aku nk tgk chelsea menang sentiasa, sambil memanjat tangga2 di BPL table itu..dah bosan rasanya asik tgk chelsea asik kalah/seri saja..this season memang season yg teruk..banyak rekod2 dileburkan. paling aku x leh terima, rekod chelsea di SB selama 4 tahun setengah aka 80+ game lebur begitu saje..memang sedih tahap gaban aku masa tuh..dah la lawan liverpool plak tuh..haihhhhh.

latest news yg aku baca, hiddink on the way to be chelsea's coach..sebut pasal hiddink, aku memang suka kat dia..suka bukan sbb dia ensem ke hape, tp suke dgn cara dia manage sesuatu team tue..aku tingat lagi, masa euro 2008, hiddink jd coach russia..waohh, memang best giler tgk taktikal ability hiddink dalam managing russia team..sampaikan aku yg x minat russia pon, boleh tunggu depan tv semata2 nk tgk game russia (roman pavlychenko cute gileerr!! )

so, harapnya pak hiddink bleh jadi coach chelsea, even utk sementara waktu..asalkan dapat pulihkan balik semangat chelsea yg makin luntur..akhir kata, selamat malam.. koh koh..


http://www.guardian.co.uk/football/2009/feb/10/guus-hiddink-admits-talks-chelsea