Wednesday, February 18, 2009

umahku syurgaku..

::it's good to be at home::

satu patah perkataan yg betul2 menggambarkan perasaan aku skang..!~
aku skang berada di rumah....setelah sekian lama merantau di bangi (ehek..3 minggu x balik umah), hari nie aku berjaya mencuri waktu utk balik..aku betul2 busy kebelakangan nie..
dengan exam + assignment + aktiviti2, memang aku x punyai waktu yg terluang..

malam td ada exam.. sib baik soklan agak senang..mudah2han aku dpt result yg gemilang lg terbilang..pas abis exam, aku trus memblahkan diri..buat pertama kali, aku berjaya men"drive"kan diri sorang2 dr bangi ke klang , malam2 buta, alone (hitori de)! cekal x cekal tuh..huhu..tp sempat gak singgah umah ayim kat sri kembangan, g amik camera utk kegunaan di hari jumaat nnt..jumaat nie aku nk jumpa student jepun..ihikss.. x sabor! mane tau ada prospek2 dijadikan kekasih gelap ke.. :DD

actually esok aku ada kelas b.jepun..tp terpaksa ponteng..nk g temankan my sis & cik mah beli barang + tgk wayang upin ipin skali..hik hik..jahat betul aku kan..ponteng kelas sbb tgk wayang..huhu
tp x pe..sesekali sesekala..(ayat sedapkan hati)..lgpun malis sensei baik orgnya..comel lg tuh..

skang nie aku betul2 rasa tenang..betul cakap org, bila tension, cari tempat yg boleh menenangkan fikiran..n for me, the most comfortable place in the world is "MY SWEET HOME".. bile melangkau masuk je ke rumah, terus perasaan jd tenang + lega + lapang..ilang sume perasaan serabutku..maybe sbb org yg sambut aku, yg bukakkan pintu utk aku.. (sbb aku lupa bawak kunci umah!) is my mom..hehe..anak mak jugak aku nie eh (baru perasan) :DD

so, dgn masa yg ade nie, aku nk fully utilizekan nye..dengan berehat n melakukan kerja2 yg sepatutnya (shopping + wayang!).. hari kamis, kena balik bangi balik, ada kelas pagi..huhuhu




0 comments: