Sunday, November 21, 2010

Tensen!

siyes, aku stress tahap gaban skang..
semuanye gara2 kekalahan chelsea..2 kali berturut2 chelsea kalah minggu nie.. ape nak jadi nie?
last week kalah dgn sunderland, kat tempat sendiri..3-0 plak tue..ini sesuatu yg amat tak munasabah langsung! chelsea x penah kalah seteruk tue since March 2010 at home.. Tak sampai seminggu kekalahan tue, semalam chelsea kalah lg..kali nie dgn birmingham plak, main kat away game.. siyes! bley kena darah gemuruh aku kalu chelsea slalu kalah cam nie.. mmg performance chelsea teruk sgt.. especially masa game lwn sunderland.. x tau ape masalah chelsea? tp aku mmg x nafikan, ketidakhadiran lampard, terry, essien dan sebahagian lg player2 penting chelsea, mmg menjejaskan tahap prestasi permainan chelsea.. Yg game lwn birmingham plak, chelsea ada 17 corner kick n menguasai hampir keseluruhan game, attack/goal attempt pon berlambak, tp 1 pon x masuk goal! mmg sangat mengecewakan melihat prestasi chelsea ketika nie.. kalu dulu beza 5-6 points antara chelsea n manyoo n arsenal, tp skang, dah sama point dgn manyoo..cuma chelsea still berada di atas kerna perbezaan jaringan goal.. aku harap sgt ancelotti dapat kuarkan idea/taktikal baru supaya dpt menyelamatkan chelsea dr terjelepuk ke tangga kedua..aku sbg peminat chelsea, geli tau nk duk kat tmpt kedua..biasa duk kat ataih je.. n aku juga mengharapkan kepulangan terry n lampard dari injury prone sbb kehilangan mereka berdua mmg membuatkan aku rasa x bertenaga utk menonton game chelsea..bak kata org, mereka berdua sbg penyeri kaca tv anda..


p/s: want to go back to my old self..

Sunday, November 14, 2010

kebenaran..

apsal eh blog aku sejak kebelakangan nie sumenye post yg jiwang2 n poyo2? Geli plak aku membacanye blek. Jiwang karat betoi..haha

Hmm..skg kat opis aku mcm2 yg terjadi, mcm2 masalah yg timbul. Bygkan, sampai tpaksa buang org tau. Msk nie da 2 org yg jd mangsa. Menurut org lama d situ (nama dirahsiakan), kes2 yg berlaku skg nie antara kes yg tbesar n tburuk penah tjadi. Siyes, kdg2 aku rase give up sgt. Tgk org yg x bsalah ditindas, kena marah2. Dah la waktu skg ni bos aku xde, dia g haji dgn family dia. (bestnya dpt jd tetamu Allah =)
So yg jage opis adelah sorg bos bangsa asing nie. Xde niat utk mgutuk dia, tp siyes, sgt benci+menyampah kat dia. Kalu bley diundi, dah lama aku undi keluar dia 2. Hampir sume org x suke dia. Bak kata slh seorg mangsa kejadian, dia 2 suka talam 2 muka. Depan bos besar ckp lain, dpn ktorg sume ckp lain. Bos aku pun x suke kat dia.

Skg ni ntahla, dah x tau ape nk jd kt opis 2..ktorg sume hari2 dtg keje, perasaan takut sumer ada, takut2 ada berlaku masalah besar lg. Kalu ikutkn ati, nk je blah dr situ. Tp mengenangkan amanat dr bos aku sblum dia g Mekah yg mharapkan ktorg dpt jaga opis baik2, x sanggup rasenye nk kecewakan bos aku. Skang ni hanya doa yg kami dpt buat, mohon Allah berikan petunjuk siapa yg sbnrnye btanggjawab thadap masalah ni. Aku yakin sgt org2 opis aku x terlibat dlm kes nie, malah bos aku pun percaya ktorg sume x terlibat. Cuma skg nie xde bukti yg dpt menunjukkan kami berada d pihak yg benar. Bos aku kat sane hari2 doakan kesejahteraan opis nie, harap2 xde lg masalah yg timbul. Aku yakin Allah akan makbulkan doa d sana, dan harap semoga semuanye akan berakhir tak lama lg...



P/s: bertahanlah kamu semua.. InsyaALLAH, kita sedang berada d pihak yg benar..

Wednesday, November 3, 2010

This can't be TRUE..

betrayed?

I swear this is the last time..
There will be no next time..
I'm tired of the game..
I swear I will be new person that no one can take advantage of..