Thursday, February 25, 2010

Music

FUKUHARA MIHO - Let It Out (FMA Brotherhood ending song)



Romaji
Let it all out, Let it all out
Tsuyogaranakute iindane
Dareka ga kaitetta kabe no rakugaki no hana ga yureru

Jibunrashisa nante daremo wakaranaiyo
Nagai nagai michi no tochuu de nakushitari hirottari
Kyuu ni samishikunatte naichau hi mo arukedo

Namida mo itami mo hoshi ni kaeyou
Ashita wo terasu akari wo tomosou
Chiisaku mayottemo futari de tsukurou
Hoshikuzu wo tsuyoku hikaru eien wo sagasou

Let it all out, Let it all out
Tarinai koto darake dayone
Tarinakute iindane dakara kimi to deaetanda

"Tashika" ga nannanoka sorega shiritakute
Chiisana NAIFU wo kutsushita ni kakushiteta
Tsuyogatte tsuita uso no hou ga zutto itakatta

Hontou wa kowaiyo dakedo ikiteku
Egao no kimi wo kaze ga nadeteku
Chiisana te kazashite futari de tsukurou
Hoshikuzu wo tsuyoku hikaru eien wo sagasou

Tadashii koto ga machigattetara dousurebaii?
Kanashii koto ga tadashikattara ukeirerudake?
Nakushita to omotteta demo kimi ga shitteta
Kimi ga ite hontou ni yokatta

Namida mo itami mo hoshi ni kaeyou
Ashita wo terasu akari wo tomosou
Chiisana te kazashite futari de tsukurou
Hoshikuzu wo tsuyoku hikaru eien wo

Sayonara itsuka wa kurukamoshirenai
Kisetsu wa soredemo meguri megutteku
Chiisaku mayottemo aruiteku
Kimi to aruiteku soredake wa kawaranaideiyoune


Translation
Let it all out, let it all out
You don't have to act so brave
The graffiti flower that someone painted on the wall sways
Nobody knows who their real selves are
Losing and finding things in the middle of this long, long road
There are days where we feel alone and we feel like crying, but...
Change these tears and this pain into stars
Turn on the light that will shine on tomorrow
I may lose my way a little
But together, we'll create stardust and search for an eternity that glows so brightly
Let it all out, let it all out
I'm so full of weaknesses
Because I've met you, it's alright to not be good enough
What will happen "for certain"? That's what I want to know
I hid a small knife in my sock
It always hurt more to put on a brave face and lie
It's really frightening, but regardless we'll keep on living
The wind gently caresses your smiling face
We'll hold out our small hands and together
We'll create stardust and search for an eternity that glows so brightly
What should I do if I misjudge what is right?
If sad things are what's right, should I just accept it?
I thought I was lost, but then I knew you
I really am glad that you're here
Change these tears and this pain into stars
Turn on the light that will shine on tomorrow
We'll hold out our small hands and together
We'll create stardust, an eternity that glows so brightly...
Farewells may come one day
But still, the seasons will come and go
I may lose my way a little
But I'll walk, I'll walk with you
That's the one thing I'll never change
credit & translation by sayaka_sama@livejournal.com
//that's one of the reason why i love to listen japanese music..the lyrics is full of meaning..not just about love... =)

Friday, February 12, 2010

(T ^ T)

downyerrrrrrr......................................

Wednesday, February 10, 2010

mixed feeling..........

 
 







emotions cilok dr: mymesra.net.my/forum

Monday, February 8, 2010

Kuala Terengganu in memories ♥

Bile dah bosan x de keje nie, macam2 la perkara yg bermain di benak pikiranku..(eheh ayat x bley blah). Akhir bulan 2 nanti, aku akan mengikuti rombongan x-opismate aku bercuti ke Kuantan & Terengganu.
Tak sabar la nk pergi, lebih2 lagi nk g Tengganu!

Bandar Kuala Terengganu

 sebut pasal Tengganu, aku ada BANYAK kenangan kat situ..especially zaman kanak2 aku..huhu.  aku dulu slalu kena buli dgn abg2 aku yg 3 org tuh..masa aku kecil2 dulu, my parents tinggal kat Kuala Terengganu, sbb ikut abah aku yg kena bertugas kat IPK K.Trg. Masa pindah kat KT, semua adik-beradik aku ikut, kecuali adik aku yg last (No) sbb dia still baby lagi, nenek aku yg jaga dia kat Klang, sbb memandangkan mak aku kerja, tiada sapa yg nak jaga dia. Jadi, terpaksalah tinggalkan No kat  kampung..                                                      
Kitorg tinggal kat KT lebih kurang 6 tahun. Aku duk sana sejak umur aku 5 tahun sampai la abis darjah 6. Memang banyak kenangan manis kat KT tuh, terutama skali bila tinggal kat Berek Polis Jalan Kamaruddin (famous tau berek polis tuh :DD) Umah aku dekat dgn tempat keja mak ayah aku (mama & abah keje tempat sama, cuma lain2 department). So tengahari mak aku slalu balik umah masak, pastu pegi keje balik.

 Pantai Batu Burok

Cite pasal aku adik-beradik (excluded No sbb dia jauh hehe), aku SELALU kena BULI dgn abg2 aku, terutama abg aku yg no 2 (Mael). Tapi Mael dgn abg aku yg sulung pon slalu gaduh jugak..biasalah, darah muda hehe..Aku dgn Mael memang tak bley duduk dekat2, ade je bende yg nak digaduhkan. Hal2 kecik pon bley dibawa kpd pergaduhan besar. Memandangkan aku satu2nya anak pompuan masa tue, jd aku agak *manja* sket.. :DDD
                                                                                                        
Gaduh sket asyik call abah aku yg tgh keje..sket2 call, sket2 call, sampaikan abah aku dah x larat nak marah dah..(tetiba rasa bersalah plak asik kacau abah keje..huhuhu) mak aku lagi la...dah memang x larat nk marah anak2 dia yg suke bergaduh nie..mak aku pun lembut, mana kitorang nak makan saman hehe..Boleh dikatakan tiap2 hari la kitorg gaduh. Yg jadi mangsanya, slalunye aku la. Aku pon x tau nape aku slalu gaduh zaman kecik2 dulu..maybe sbb *terlalu manja* sangat kot..tp bila besar nie, aku x de la manja pon..or maybe sbb aku ni suka melawan..hmm, aku x nafikan aku suke melawan masa kecik2 hehe.. lagilah dorang sedap membuli heh. Aku ingat lagi kata2 pujukan abah aku, bila aku menangis, pastu ngadu kat dia, abah aku akan cakap, "dah eila, jgn kawan dorang lagi, dorang tue SINGA, kat umah kite ada ada 3 ekor SINGA, eila jgn dekat dgn singa2 tuh" ..haha

 Masjid Tengku Tengah Zaharah @ Masjid Terapung

masa zaman aku kecil, aku rapat dgn abg aku yg no 3 (ayim)..mungkin sbb jarak umur kitorg dekat, beza umur 1 tahun je..aku ingat lagi, masa skola rendah, aku n ayim skola petang, memandangkan mak abah aku kerja, jd dorang x dpt nk antar kitorg g skola. Jadi, kitrg terpaksa naik beca..Masa tue beca adalah kenderaan terpemes kat KT tuh..hehe. Aku ingat lagi pak cik yg bawa beca tue..kesian dgn dia pon ade..tp pak cik tue memang best la..peramah.. rasanya 2 tahun kot kitorg naik beca dgn dia.. macam mana la keadaan pak cik tue skrang yer?

 gambar beca

aku pun dah 12 tahun x menjejakkan kaki kat KT.. sbb tue aku rasa AMAT TERUJA nk ikut rombongan kak ct, en iman, en bakar, kak yana, syanie, anis dan alia pergi kuantan dgn terengganu nanti..dah lama beb x jejak kaki ke KT tue..dah la KT tue tempat kenangan zaman kanak2 aku..(sampai skrang penulis masih menganggap dirinya org Terengganu :DD)  

Fav place for woman :DD

Bukit Puteri

 Aku x dpt bayangkan perasaan aku bile menjejakkan kaki ke sana nanti..sure aku akan terkenangkan pelbagai peristiwa pahit manis zaman kecik2 dulu..tp rasanye lagi banyak kenangan manis drpd pahit hehe..
bak kata pepatah jepun "natsukashi~".. aii, tak sabar betoi nk p KT!~

 
amin..



all pics credit to : google



Friday, February 5, 2010

The GooD NewS in the Bad NewS

Selepas hampir 1 minggu dunia bola sepak inggeris dikecohkan dengan skandal kapitan marbeles, John Terry, yang didedahkan oleh media2 di UK, sekali lagi fans Chelsea dikejutkan dengan berita pencancelan ban oleh Court of Arbitration for Sport (CAS). Seperti yang telah diketahui sejak September 2009, FIFA telah membanned Chelsea dari signing sebarang players selama 2 consecutive transfer windows akibat daripada "kes penculikan youngster, Gael Kakuta dari Lens". Namun, nampaknye ban tue x menjadi sbb Chelsea dan Lens telah mencapai persetujuan apabila Chelsea membayar Lens £1million untuk Kakuta. Kiranye depa buat "deal outside the court" la lebey kurang :DD

Pas nie bley la Pak Roman beli player2 terkemuka utk dibawa ke Chelsea. Dengar2nye Frank Ribery dan Sergio Aguero on the way nak mai Stamford Bridge(SB). Well, kalu nk diikutkan, Chelsea x payah sign new players pon x pe, sbb dengan player2 otai nielah Chelsea masih berada di atas table, w/pun berbagai rintangan dan dugaan yg menimpa ke atas mereka sebelum ini :DD Lagipun, aku yakin dengan kemampuan barisan sedia ada Chelsea untuk merampas kembali title "Champions" drpd Manyoo.

Anyway, this coming Sunday would be a big game, derby between two London's club, Chelsea vs Arsenal at SB. Honestly, aku x de la risau dengan dgn kanak2 ribena Arsenal tue, ye la, depa dah la kena titik dgn Manyoo last week, belum pon ilang lagi perasaan sedey depa, dah kena mai lawan kami plak at SB. Bukan nk riak ke hape, tapi cuma berharap yg peminat2 Arsenal bersedialah utk merasai kekalahan kali kedua berturut2 dalam masa 1 minggu :DD

Aku cuma risaukan JT, w/pun aku tau dia akan bagi 110% komitmen terhadap game nie nanti. Aku juga risaukan tang defense, especially bile team opponent dapat free kick and set-piece. Giler ah, 9 drpd 10 gol yang dibolosi adalah drpd set-piece. Papa Ancelotti kena buat sesuatu nih! At least jgn kasi bolos tang set-piece lg! Yg seri dgn Hull hari tue pon sbb coach Hull dah tau rahsia kelemahan Chelsea : set-piece!!


Wednesday, February 3, 2010

Sudah 10 Minggu...............

aku tak dapat tengok budak nakal Sin Chan dan kucing montel kaler biru Doraemon!!!
rindu bangat sama mereka berdua..

seriously, sejak 10 minggu kebelakangan nie, aku terlalu sibuk dengan hal-hal negara sampaikan 
tak sempat nak melepak depan tv setiap hari Sabtu, 7 pm. Patutlah semenjak dua menjak nie aku begitu rasa kehilangan dalam diri nie, rupanya disebabkan kerinduan yang melampau terhadap mereka.

Sebab aku suka menonton rancangan kegemaran ramai ini adalah kerana lawaknya yang spontan terutama Sin Chan. Selalu juga aku gelak sorang2 dengan kuat sebab tak dapat menahan melihat keletah kanak-kanak berumur 5 tahun yang gatal itu. Kucing montel itu pula tetap menjadi pujaan hatiku sejak dari kecil hinggalah menjadi dewasa kini, malah mungkin akan berterusan sehingga menjadi nenek orang suatu ketika nanti.

Disebabkan kerinduan yang tak dapat dibendung ini, aku berikrar bahawasanya pada 9hb Febuari 2010, bersamaan hari Sabtu ini, tepat jam 6.59pm aku akan memastikan yang aku dapat menunggu di depan televisyen, tak kira apa jua rintangan yang bakal aku terima nanti demi melepaskan rinduku pada kedua-dua mereka. Sekian.






  2 makhluk yang membuatkan hatiku gundah gelana

Tuesday, February 2, 2010

berperang dengan hati

hati aku cakap lain,logik akal aku cakap lain,
kelakuan aku tak menggambarkan hati aku,
aku sekarang nie bertindak mengikut logik akal,
nampak macam senang, tapi sebenarnye ia sangat menyeksakan,
aku sedang berperang dengan hati aku sendiri, 
aku tak tahu sama ada aku patut ikut kata hati atau ikut logik akal,
baru sekarang aku tahu, "berperang dengan diri sendiri adalah perang yg paling susah sekali"..