Tuesday, January 27, 2009

cuti yg panjang....

huehue..dah lama aku x update blog..sejak kejadian itu dan juga sejak aku busy akhir2 nie (ahakss..), telah menghalang aku untuk mengupdatekan blog ini..huhu..
well, nothing interesting now..cuma sekarang aku sedang menghabiskan sisa2 kehidupanku di rumah..skang budak2 U tgh cuti seminggu..cuti raya cina + cuti mid sem skali..
woah..actually aku tak REDHA sebenarnye cuti 1 minggu nie..aku baru je nak enjoy menikmati kehidupan sebagai pelajar..x sampai 4 minggu sejak sem start, dah mula cuti balik..

cite pasal kehidupan sbg pelajar nie, yappari (semestinya) hidup sbg student paling best..enjoy je x yah pikiaq pasal bende lain, kecuali assignment yg berlambak2..huhu
but, well, as u know, assignment dan student x dapat dipisahkan, bak bulan & bintang, jadi assignment berlambak2 tue biasalah kan...terimalah kehadirannye dgn hati yg terbuka & tenang.. :P :P

hmm..oh, aku skang duk kat kolej, tp kolej yg berupa seperti rumah :DD
memang aku x dapat duk dato onnnnn, tp Alhamdulillah,dapat jugak aku duduk kat kolej ukm..bezanye cuma kolej tue berada di luar kawasan kampus..terletak berhampiran bandar..hehe..kolej tue KIAM namanye..
best gak duk KIAM..bilik cam rumah..ada bilik air, dapur, ruang tamu n ofkoz, 2 bilik tidur..ala2 rumah flat pun ade..seronok duk sane, cuma disadvantage nye ialah bilik (rumah) aku jauh ke belakang..kena jalan kaki selama 3 minit 45 saat utk sampai ke bilikku..huhu.. tp x pe..sbb advantage nye, undergraduate 50 org, budak pompuan 15 org n selebihnye budak laki..hahahaha XDD

apa2 pun, just hoping this final semester aku dapat enjoy kehidupanku sbg pelajar.. skang pun dah rasa menyesal x enjoy betoi2 masa year 1-3 dulu..sbb tue lah, ada pepatah mengatakan "kite mesti menghargai kehidupan sbg pelajar.."

Saturday, January 10, 2009

everything was ruined now..

everything was ruined now..

segala pengalaman selama 1/2 tahun, hancur cam tue saje..
suka duka, pahit manis bersama2, akhirnya musnah..
everything was ruined now..i can't even think any good memories we've been together..
the 1st thing in my mind, whenever i think bout it, is the crisis..the crisis that ruined us..the crisis that had made us separate..the crisis that create hatred among us..

i still remembered, the words A said " lepas nie, harapnya persahabatan kita akan terus kekal, walaupun kita dah tak jadi seperti satu kumpulan lagi..jangan lupakan persahabatan kite"....
n i still save the sms A sent to us " U all always in my mind n heart, the best t******s i ever had. Keep in touch"..

tadi terbaca sms yg S sent to my friend, i felt so sad.. :'(
kalau dulu, boleh bergurau senda, bergelak ketawa, tapi sekarang, dah tak de..sume itu sudah menjadi satu perkara yg mustahil.. there's no laughing and joking anymore..

i felt so disappointed with what had happened..
i never imagined it became like this.. i know i'm not directly involved in this, but they're my friends..i love my friends, and i love them.. :'(

sometimes i was thinking, there's nothing to be proud of..
there's nothing to be remembered of, if we're still like this..
one word keep playing in my mind, "adakah kehadiran kami merupakan satu kesilapan??"