Sunday, November 21, 2010

Tensen!

siyes, aku stress tahap gaban skang..
semuanye gara2 kekalahan chelsea..2 kali berturut2 chelsea kalah minggu nie.. ape nak jadi nie?
last week kalah dgn sunderland, kat tempat sendiri..3-0 plak tue..ini sesuatu yg amat tak munasabah langsung! chelsea x penah kalah seteruk tue since March 2010 at home.. Tak sampai seminggu kekalahan tue, semalam chelsea kalah lg..kali nie dgn birmingham plak, main kat away game.. siyes! bley kena darah gemuruh aku kalu chelsea slalu kalah cam nie.. mmg performance chelsea teruk sgt.. especially masa game lwn sunderland.. x tau ape masalah chelsea? tp aku mmg x nafikan, ketidakhadiran lampard, terry, essien dan sebahagian lg player2 penting chelsea, mmg menjejaskan tahap prestasi permainan chelsea.. Yg game lwn birmingham plak, chelsea ada 17 corner kick n menguasai hampir keseluruhan game, attack/goal attempt pon berlambak, tp 1 pon x masuk goal! mmg sangat mengecewakan melihat prestasi chelsea ketika nie.. kalu dulu beza 5-6 points antara chelsea n manyoo n arsenal, tp skang, dah sama point dgn manyoo..cuma chelsea still berada di atas kerna perbezaan jaringan goal.. aku harap sgt ancelotti dapat kuarkan idea/taktikal baru supaya dpt menyelamatkan chelsea dr terjelepuk ke tangga kedua..aku sbg peminat chelsea, geli tau nk duk kat tmpt kedua..biasa duk kat ataih je.. n aku juga mengharapkan kepulangan terry n lampard dari injury prone sbb kehilangan mereka berdua mmg membuatkan aku rasa x bertenaga utk menonton game chelsea..bak kata org, mereka berdua sbg penyeri kaca tv anda..


p/s: want to go back to my old self..

Sunday, November 14, 2010

kebenaran..

apsal eh blog aku sejak kebelakangan nie sumenye post yg jiwang2 n poyo2? Geli plak aku membacanye blek. Jiwang karat betoi..haha

Hmm..skg kat opis aku mcm2 yg terjadi, mcm2 masalah yg timbul. Bygkan, sampai tpaksa buang org tau. Msk nie da 2 org yg jd mangsa. Menurut org lama d situ (nama dirahsiakan), kes2 yg berlaku skg nie antara kes yg tbesar n tburuk penah tjadi. Siyes, kdg2 aku rase give up sgt. Tgk org yg x bsalah ditindas, kena marah2. Dah la waktu skg ni bos aku xde, dia g haji dgn family dia. (bestnya dpt jd tetamu Allah =)
So yg jage opis adelah sorg bos bangsa asing nie. Xde niat utk mgutuk dia, tp siyes, sgt benci+menyampah kat dia. Kalu bley diundi, dah lama aku undi keluar dia 2. Hampir sume org x suke dia. Bak kata slh seorg mangsa kejadian, dia 2 suka talam 2 muka. Depan bos besar ckp lain, dpn ktorg sume ckp lain. Bos aku pun x suke kat dia.

Skg ni ntahla, dah x tau ape nk jd kt opis 2..ktorg sume hari2 dtg keje, perasaan takut sumer ada, takut2 ada berlaku masalah besar lg. Kalu ikutkn ati, nk je blah dr situ. Tp mengenangkan amanat dr bos aku sblum dia g Mekah yg mharapkan ktorg dpt jaga opis baik2, x sanggup rasenye nk kecewakan bos aku. Skang ni hanya doa yg kami dpt buat, mohon Allah berikan petunjuk siapa yg sbnrnye btanggjawab thadap masalah ni. Aku yakin sgt org2 opis aku x terlibat dlm kes nie, malah bos aku pun percaya ktorg sume x terlibat. Cuma skg nie xde bukti yg dpt menunjukkan kami berada d pihak yg benar. Bos aku kat sane hari2 doakan kesejahteraan opis nie, harap2 xde lg masalah yg timbul. Aku yakin Allah akan makbulkan doa d sana, dan harap semoga semuanye akan berakhir tak lama lg...



P/s: bertahanlah kamu semua.. InsyaALLAH, kita sedang berada d pihak yg benar..

Wednesday, November 3, 2010

This can't be TRUE..

betrayed?

I swear this is the last time..
There will be no next time..
I'm tired of the game..
I swear I will be new person that no one can take advantage of..

Sunday, October 17, 2010

hurt..

Its hurt..
Its hurt..
Its hurt..
My heart felt totally hurt..

Tuesday, October 12, 2010

LIFE..


私の本当の気持ち...
 
私は彼の心の中でなかったのですか?
私は決して前に行われていることすべてが自分の気持ちに触れる?
で遊んで私の心は簡単ですか?
していますが、簡単に嘘をついた?

私は、どこかに行きたい
場所は完全に彼を忘れすることができます私はここで..
私は彼を見たいと思っていない..
私は彼について何も聞いてほしくなかった..
私は私の心は内に傷つけているながら、彼に笑顔を強制的に望んでいない..
私は私の本当の気持ちを隠すために望んでいない..
それは完全に私を傷つけるだ..

神よ、私に強さを与えてください...

Monday, October 11, 2010

Doa Buat Kekasih

 
Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta

Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti

Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih



 
 pic credit to: google


 

Monday, September 27, 2010

HoLiDAY~

Hey, what's up? =D

Lately nie, been busy jer.. Since last week, x de rehat sangat.. Last week g bercuti2 mesia ke Johor & Kuantan. Pergi dgn my bff, Alia, with En Iman & his lovely family (Kak Ayu, Aina & Zaki).. Actually En Iman kena wat audit kat sane, pastu aku n alia pon saje nk menyebuk huhu.. almaklumlah, x penah jejak kaki ke JB nie.. :D

Seriously, sangat happy pergi bercuti!~ Asek makan je sepanjang bercuti... Makanan2 yg direcommendkan pon SANGAT MARBELES! diulangi, MARBELESS! nie antara makanan2 yg sempat singgah dalam perut aku sepanjang percutian 4 hari 3 malam tersebut :

mee bandung udang special (Pasir Gudang, Johor)

breakfast in Doorsett Hotel


breakfast in Doorsett Hotel
Chamek Kopitiam, JB
bandung + cincau = bancau (Chamek Kopitiam)

mee goreng (Chamek Kopitiam)

Rojak (JB)

Nasi Goreng Kampung (JB)

Terminal Satay Zul (Kuantan)

nasi himpit n kuah kacang

satay daging

satay ayam

 nasi kerabu 

 nasi minyak

nasi kukus + ayam dare, Teluk Cempedak, Kuantan

nasi kukus + ayam dare, Teluk Cempedak, Kuantan



Perghh, sape yg tahan kan dapat makan makanan yg marbeless spt di atas.. :D
Siyes, mmg sedap sangat makanannye.. Alhamdulillah, dapat juga merasa makanan yg sedap macam nie =)
InsyaAllah, next time kalu pergi Johor & Kuantan lg, tempat2 nie sume pasti akan disinggahi..
Sebelum balek KL, sempat jumpa pemain Chelsea, Frank Lampard di tepi highway..

 ohh...lampard =D

Monday, September 13, 2010

SYUKUR...

Alhamdulillah...

Syukur pada-Mu Ya Allah..
Hatiku semakin tenang..

Tiada lagi perasaan yg wujud.. Mungkin aku merasa sedikit kehilangan kerana boleh dikatakan hampir setiap hari berhubung.. Namun perasaan sayang lebih drpd kawan sudah tidak wujud lg. Perasaan padanya sudah mati.. Dan disebabkan itu, aku boleh berhadapan dengannya dengan hati yg tenang.. Perasaan geram dan marah kerana dipermainkan masih wujud, tapi aku sentiasa berdoa semoga aku dapat memaafkan segala kesalahan yg telah dilakukan. Mungkin betul kata org, kite perlu memaafkan seseorg, tanpa menyimpan dendam, barulah hati kita akan tenang. Semoga dugaan ini cepat2 berlalu, supaya aku tidak perlu memikirkannya lagi. Hidup perlu diteruskan, aku dah nekad untuk tutup buku tentang kisah ini, dan bersedia hadapi cabaran kehidupan yg baru. Semoga aku dpt menjadikan dugaan ini sebagai 1 pengajaran untukku di masa depan. Terima kasih kerana memberikan kebahagiaan padaku walaupun sekejap dan mungkin kebahagiaan itu hanyalah lakonan semata2 olehnya, tapi padaku, aku tetap bersyukur mengenalinya dan semoga jalinan persahabatan tidak akan terputus di sini.. Dari awal lagi niatku untuk berkawan adalah ikhlas tanpa mengharapkan apa2 balasan.. Sesungguhnya Allah Maha Adil, dan aku pasti dugaan yg diberikan ini pasti ada rahmat yg tersembunyi di sebaliknya..

P/s : adakah perasaan padanya benar2 cinta? Atau hanya suka semata2? Aku pun tak tau kenapa aku sekuat ini. Terima kasih Allah kerana mengurniakan aku hati yg sekuat ini. InsyaAllah aku tidak akan mensia2kan kurniaanMu ini. Hanya kepada yg layak shj akan kuberikan hati ini.. Aku sayang hatiku.. Syukur pada-Mu Ya Allah.. =)


P/s : jiwang karat! =P

Thursday, September 9, 2010

Feel My Soul

"My soul feels like it's fading away.. I've always believed someone will save me, But using my own legs, I'll just be myself. Goodbye my weakness and my sorrow, I'll find the courage within me. From here on out, I'll hold that shining future in my hands...."

Ya Allah, berikanlah aku kekuatan utk menempuhi semua ini.. Aku menyakini bahawa setiap ujian dan dugaan yang diturunkan oleh-Mu pasti ada rahmat di sebaliknya. Aku mohon dikuatkan semangatku semoga aku tak berputus asa dengan dugaan-Mu Ya Allah..Amin..


// Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin.. =D

Friday, September 3, 2010

I Miss Them...

Rindunye kat Abg Usop, Abg Mael, Ayim & No...
Dorang sume jauh2.. Abg Usop kat Ampang, Abg Mael kat UK, Ayim kat Seri Kembangan, No plak kat Puncak Alam. Aku plak sorang2 je kat umah dgn mama & abah... Rindu sangat kat dorang semua..Lebih2 lagi time2 tgh down macam nie.. =(

Nampaknya raya tahun nie pon ahli keluarga kami masih x cukup korum.. masuk nie dah 4 tahun Abg Mael x balik raye kat sini..Last dia beraya kat sini pon masa tahun 2006.. sejak tue kitrg x penah amek gambar masa rayer..sbb x cukup korum.. Bilalah agaknya raye kami akan cukup korum? Rasenye tahun depan InsyaAllah, barulah kat umah tue cukup dgn 5 beradek yg berbagai perangai.. Dah lama umah tue x bising dgn suara2 ktorg.. lebih2 lagi suara aku yg asek bergaduh dgn Abg Mael..huhu.. Mmg sejak kecil lg, aku mmg x ngam dgn dia.. Ade je bende yg bley membuatkan kitrg bergaduh.. Rasanye rekod pergaduhan yg paling banyak antara kitrg adek beradek masih dipegang oleh aku & Abg Mael.. huhu  :D

Tak sabar nk tunggu raye tahun nie..W/pun x cukup korum, tp aku nk sangat umah tue dipenuhi dgn sore2 dorang.. Rindu sangat kat dorang.. Mama ngan abah mesti gembira anak2 dia balik umah lama2.. =)

=)

Thursday, September 2, 2010

Give Up

Ya Allah..

Kembalikanlah aku kepada setahun yg lepas..
Waktu di mana aku x perlu memikirkan ttg masalah yg sedang aku hadapi sekrang,
Waktu di mana tiada ape2 pon yg dpt merunsingkan aku..
Waktu di mana hanya terdapat perkataan "kerja, kerja, kerja" di kepala aku..
Waktu di mana aku terlalu busy sampaikan tiada ape yg mampu mengganggu pikiran aku selain drpd kerja..
Waktu di mana aku mampu utk bertahan sendirian, mampu utk hidup sendiri tanpa mengharapkan bantuan org lain,
Waktu di mana aku x perlu mengenali 2 insan ini,
Waktu di mana aku x perlu mengecewakan hati seorg insan yg aku sayang,
Waktu di mana insan yg aku sayang x perlu menanggung derita yg amat memeritkan, 

Waktu di mana peristiwa pertama dan kedua ini tak mungkin akan terjadi ketika itu,
Waktu di mana aku kuat, aku menjadi diri aku sendiri,

Waktu di mana aku boleh bercakap mengenai cinta dan kasih sayang tanpa melibatkan ape2 perasaan, w/pun ketika itu aku belum pernah merasainya lagi..
Waktu di mana aku boleh bergelak ketawa tanpa perlu menyakitkan hati siapa2..
Waktu di mana kehidupan aku bahagia, tanpa tersepit dan terperangkap antara 3 hati...


Ya Allah, aku bermohon kepada-Mu, seandainya dapat diputarkan masa kembali, 
Aku rela memilih setahun yg lepas.. 

Ya Allah, sesungguhnya Engkau telah merencanakan yg terbaik untukku..

Aku yakin dengan sepenuh jiwa qada' dan qadar' yg Engkau telah tentukan..
Tapi aku hanya manusia lemah, yang sentiasa mengharapkan belas kasih-Mu..
Mengharapkan supaya keadaan setahun yg lepas itu akan datang kembali..
Ya Allah, aku bermohon kepada-Mu..
Makbulkanlah permintaanku..Aku tak sanggup utk melukakakan hati sesiapa lagi..
Biarkanlah aku hidup gembira sendirian, sama seperti keadaan setahun yg lalu...
Ya Allah, Ampunkanlah dosaku Ya Allah..

Sunday, August 29, 2010

LiFe!

Dah lama rasenye aku x update blog... Ntah la, mungkin sbb kebizian kerja, x de masa nak update, malas nak update atau sememangnye aku jenis yg low-profile..(heh, poyoss!)..

Masuk hari nie dah hari ke-19 umat Islam di Malaysia menunaikan rukun Islam yang ke-4... Dan tak lama lagi Aidilfitri akan menjelma.. As for me, Aidilfitri nie mungkin hanya lepak di Klang saje, kampung pon kat Klang je, 2 km plak tu dr umah..Dah lama x merasa perasaan balik kg..Dulu masa kecik2 duk kat K.Trg, tetiap raye mesti balik kampung, memang perasaan balik kampung tue memang mengebestkan! W/pun terpaksa menempuh perjalanan jauh hampir 8-9 jam, (apeadehal, abah yg bawak kete hehe), aku ttp suke balik kg..Sbb dah penat2 tempuh perjalanan, bila sampai2 je kat kg, terus ilang penat sbb dpt jumpe nenek, atuk & cikmah... Dgn sedara-mara lagi..Mmg indah perasaan masa zaman dulu2..  =)

Dlm setahun nie, macam2 yg berlaku dlm idup aku..(tetiba plak masuk topik nie hahaha) Mmg x pernah terexpect yg aku akan jalani kehidupan cam nie..Alhamdulillah, aku masih dpt bernafas dan menikmati keindahan dunia ciptaan Yang Esa..Cuma ye la, kite x dpt jangka idup kite kan..Semalam kat sini, esok plak kat sane..Lusa x tau kite kat mane.. Ajal,maut, jodoh sume di tangan Tuhan.. =)

Sebenarnya x tau nk cite ape..perasaan skang still bercampur-baur, ada perasaan gembira, syukur, sedey, kecewa, & macam2 lagi..biasalah manusia, dianugerahkan dgn macam2 perasaan, supaya kite dpt menghargai nikmat yg telah diberikan-Nya.. Aku cuma berharap hari2 yg mendatang, dapat memberikan rasa yg tenang untuk menjalani kehidupan ini...

Saturday, July 10, 2010

100 questions!~ TAG

1. taken a picture naked?
Never..

2. painted your room?
Blom penah lg.. tp conteng dinding penah la..haha..

3. made out with a member of the same sex?
Peluk2 biasa ler..pompuan kan :D

4. drove a car?
Yerp..

5. danced in front of your mirror?
X penah, sbb x reti dance haha XD

6. have a crush?
Yerp

7. been dumped?
Maybe..

8. stole money from a friend?
Never..

9. gotten in the car with people you didnt know?
Masa amik lesen dulu kot..p JPJ dgn org yg x dikenali.. 

10. been in a fist fight?
haha..selalu..masa kecik2, gaduh dgn abg2ku.. *dorang sgt nakal hokey*

11. had feelings for someone who didn’t have them back?
Yerp..

12. had feelings for a friend?
Penah sekali..

14. made out with a stranger?
Not yet..hehe

15. met up with a member of the opposite sex somewhere?
Depends..

16. left your house with out telling your parents?
Kuar tanpa beritau tue x penah lg, tp tipu sunat penah ler.. *ihikss*

17. had a crush on your neighbor?
Nope.

18. ditched school to do something more fun?
haha..tipulah kalu cakap x penah..semua org pon penah ponteng skola for something fun rite? so, its normal beb XD

19. slept (not had sex) in a bed with a member of the same sex?
Selalu jer..

20. seen someone die?
Not yet
21. been on a plane?
Penah dulu masa kecik..Naik plane dr KL - KTrg

22. kissed a picture?
haha..TAK

23. slept in until 3?
Selalu jerk..normal..

24. miss someone right now?
Yerp  =)

25. laid on your back and watched cloud shapes go by?
Sometimes..when i need to calm down myself..

26. made a snow angel?
Blom sempat wat lg..

27. played dress up?
haha.. xpenah kot

28. cheated while playing a game?
haha..selalu je kot..main game comp..kan byk gune cheat XD

29. been lonely?
My family + friends are always with me =)

30. fallen asleep at work/school?
haha..selalu jer..kebanyakkannye adalah disbbkan malam berjaga tgk bola haha

31. been to a bar?
Nope..N will never.

32. felt an earthquake?
Yerp..penah sekali..Masa kat matrix, terasa gegaran masa kat kolej..rupa2nye ada tsunami kat Acheh..

33. touched a snake?
Tak penah..tingin nak cuba..

34. ran a red light?
hehe..penah kot..

35. been suspended from school?
Nope

36. had detention?
Tak

37. been in a car accident that you didnt cause?
Yerp..penah sekali..kete belakang langgar aku..tp sib baik langgar sikit..nothing serious..*termasuk dlm accident ke?*

38. hated the way you look?
Kadang2..jerawat makin naik! (*-*)

39. witnessed a crime?
Penah sekali..Ternampak org masuk umah sendiri! sib baik dia kuar balik lepas nampak aku..Maybe dia ingat sume org dlm umah tue tido kot..*pengalaman x dpt dilupakan! Tp alhamdulillah, x de ape2 terjadi*

39. been the person doing the crime?
haha..x penah...

40. pole danced?
TAK RETI DANCE org cakap!

41. been lost?
hahahahahahaha..one of my top skills..especially bile g kl..hahaha

42. been to the opposite side of the country?
Yerp

43. felt so sick you thought you might die?
So far x penah rasa lg..

44. cried yourself to sleep?
penah kot..

46. sang karaoke?
Selalu gak. :D

47. done something you told yourself you wouldn’t?
Selalu gak..

48. laughed until something you were drinking came out your nose?
haha..x penah!

49. caught a snowflake on your tongue?
Nope

50. kissed in the rain?
Nope!

51. sang in the shower?
Tipulah kalu cakap x de..org lain pon mesti selalu buat kan? haha

52. had sex in a park?
Never

53. had a dream where you were married?
Blom penah lg..tingin gak !haha

54. glued your hand to something?
haha..dulu suka gak main gam2 tangan..

55. got your tongue/”arm” stuck to a flag pole?
haha..ntah hape2 ntah..

56. ever gone to school partially naked?
hell no ! never !

57. been a cheerleader?
haha x penah..lgpun, ai nie low profile..x minat cheer2 nie..*ahakss*

58. sat on a roof top?
x penah lg lepak kat bumbung..*buang tebiat?*

59. didn’t take a shower for a week?
haha..x penah lg!

60. ever too scared to watch scary movies alone?
haha penah kot..ajak org lain join skali..

61. played chicken?
main ayam???

62. been pushed into a pool with all your clothes on?
Blom penah lh..

64. broken a bone?
alhamdulillah tak ((:

65. been easily amused?
XD

66. laughed so hard you cried?
nangis tue x de la..tp sampai kuar air mata tue slaluuu *tue dikira nangis ke?*

67. mooned/flashed someone?
never

68. cheated on a test?
test2 ringan penah gak..tp final exam x penah lg..

69: forgotten someones name?
haha..selalu gak..* pengakuan:saye seorg yg pelupa*

70. slept naked?
nope

71. gone skinny dipping?
pe tuh ? haha

73. blacked out from drinking?
Tak

74. played a prank on someone?
Penah kot..Tp lupa buat kat sape..haha

75. gone to a late night movie?
Tingin gak!

76. made love to anything not human?
My car? :D

77. failed a class?
class? penah..class driving haha..

78. choked on something you’re not supposed to eat?
Tak..

79. played an instrument for more than 10 hours in total?
Tak..kalu men gitar pon sekejap je..*tuepun sbb putus asa x reti main haha*

80. been cheated on?
Penah kot..

81. did you celebrate the 4th of July?
ada ade tarikh tue?

82. thrown strange objects?
haha penah..

83. felt like killing someone?
selalu gak..especially bile ref TAK ADIL!! *berkaitan dgn chelsea's game*

84. felt like running away?
running tue x de la..walking away je..*sambil nyanyi lagu Craig David - Walking Away*

86. did drugs?
ubat tue kira x?

87. had detention and not attend it?
Nope

89. made a parent cry?
idk

90. cried about someone?
penah gak..

91. had sex with more than one person in a 24 hour period?
I'm innocent...

92. dated someone you didn’t even like?
Nope..

93. had/have dog?
Kucing ade..Gendut!~

95. own an instrument?
dulu penah ada gitar, tp x sampai seminggu aku beli, abg sulong aku g angkut bawak kat asrama dia.. hampeh..

96. been in band?
Nope

97. drank 25 sodas in a day?
1 sodas pon blum tentu abis..

98. broken a CD?
Blom..

99. shot a gun?
dalam game kira x? XD

100. had feelings for one of your best friends?
had feeling 1st, then became my best friend kira x? :D

Monday, July 5, 2010

Orenji!~

lame dah x update blog..hahahaha (mukadimah yg ntah hape2 =D )

Jumaat lepas, 2/7/10, aku join geng2 kak yam, effa, ayu b dan ayu k, melepak sambil nonton game bola antara The Netherlands v Brazil kat Yok Mampir..Game besaqq tue beb! wajib nonton! lebih2 lg, aku nie fans the orenji =D
Dah lama dah plan dgn dorang utk lepak ramai2 sambil nonton bola..Game Belanda plak tue..Dorang biasalah, sokong Brazil..Sementelah pula, aku dah lama x lepak kat luar utk tgk bola.Dulu masa zaman muda2 kat ukm dulu, akulah antara muka familiar kat mapley sek 15 BBB tue :D.. Tp skang, bila dah stat keje n busy nie, dah jarang lepak kat mapley..selalu layan game kat umah je.. 
Masa aku sampai tue, game baru je stat. Kak Yam n the geng dah lama sampai, siap dh order makanan lg..(Sorry yer kak, saye MEMANG SENGAJA datang lambat hahaha =D ). Aku siap pakai baju oren lg utk menunjukkan semangat orenji yg kuat. Ingatkan dorang pon dtg pakai baju kuning, brazil kan..sekali, ampess.. aku sorang je yg pakai baju kaler oren..dorang sempoi je pakai baju selain kaler kuning..(ape nie beb! kate sokong brazil =P) 



 chicken chop yg marbeles..sedap dan murah !~

steady2, even lone ranger support belanda  =D

ayu k yg terkejut tgk gol pertama belanda..hehe

muka k.yam n ayu yg x percaya dgn kekalahan brazil di tangan orenji


malas nk ulas pasal game..dah tau keputusannye berapa n sape menang kan? hahaha...sonott betoii bila tgk orenji bangkit dr ketinggalan n seterusnya menang..pas nie, belanda akan ketemu sama uruguay..chance orenji utk g final macam cerah..rasa cam final, belanda vs germany je.. Go orenji go!~ =D

Tuesday, June 22, 2010

Susun Silang Kata


"Kau umpama susun silang kata,
Yang terakhir untukku,
Sekian lama kumencari,
Rupa2nya di depanku,
Hidup ini tak bererti,
Jika tiada cinta di hati,
Untukku terus teguh berdiri.."



Antara bait2 lirik lagu Aizat, Susun Silang Kata..
Hmm..Secara tiba2 aku terasa lirik lagu ini ada kaitan dengan kehidupan aku sekarang ini..
tak dinafikan buat masa ini, aku agak rapat dgn seseorg..seseorg yg telah lama menjadi perhatian aku, dan dia dekat saja dgn aku..Tapi mungkin sebelum nie, kehadirannya hanyalah sepintas lalu, kerana aku tak berpeluang utk mendekatinya sebelum ini..
namun aku x penah lupakan saat2 kami bertemu...sejak dulu lagi, dah berdetik di hati utk mengenali dirinya dgn lebih rapat..ingin melihat dan mendengar sendiri adakah ape yg diperkatakan org sebelum nie adalah benar....ingin sekali melihat kebenarannya di sebalik nama yang sering disebut2kan itu..

Yer, dan aku akui..x sampai 1 bulan rapat dgnnya, aku semakin mengenali dirinya dan aku berusaha utk mendalami hatinya..aku akui, jurang mmg ada, tp tue x penah dijadikan alasan utk aku tidak mengenali dirinya..terus terang, aku amat x sangka, dia selembut dan sebaik ini..luar nampak keras, tp dalam, hatinya lembut bak kain sutera..wajahnya tenang, tp aku tau, dalam hatinya bergelora memikirkan masalah yg sedang dihadapinya sekarang..aku mahu mencuba sedaya upaya ku utk membantunya.. namun, nampaknya aku tak termampu utk berbuat apa2..hanya doa dan semangat yg dapat aku kirimkan..

Sahabatku, aku memohon kepada ALLAH moga ditabahkan hatimu utk menghadapi dugaan ini.. Aku akui aku tak mampu dan tak berdaya utk berbuat apa2 di saat2 kau perlukan pertolongan.. Namun, sedarlah, kau tetap tidak berseorangan..aku akan sentiasa mendoakan agar dirimu sentiasa kuat dan tabah, dan sentiasa mengingati bahawa setiap dugaan pasti akan ada rahmat di sebaliknya.. Semoga dirimu dapat menghadapi ujian ini dengan sebaiknya...InsyaALLAH....

Monday, June 14, 2010

Cuti2 Mesia~

yeah, setelah sekian lama x update blog.. :D

hari nie masuk opis balik, lepas cuti2 mesia selama 3 hari 2 malam di Melaka bersama Cik Alia, Ain Huda dan Sin Chan..Boley bayangkan tak, cuti2 mesia ke Melaka ini adalah last minute plan! Cadang nak g Tengganu hari kamis tue bg menghadiri majlis kawen Kak Sya (kawan satu UKM) di Kuala Tengganu, tp terpaksa cancel last minute disbbkan salah seorg kwn kitrg cutinye x diapprovekan.. alang2 aku, Alia n Ain dah mintak cuti awal2, jadi kitrg pon cuti je la, xkan nak cancel cuti kan..dah la nak mintak cuti punyelah payah huhu.. sib baik la malam Rabu tue Alia dpt tarik Chan utk join trip ke Melaka nie..thanks bebanyak Chan! ko memang terbaek! even last minute pon, ko x penah mengecewakan kitrg ♥

seronok dpt g Melaka hari tue, w/pun sblum nie dah banyak kali aku g Melaka..tp kali nie, berbeza, sbb kami yg plan sendiri.. thanks juga atas bantuan kawan Alia, Mr Syai sbb berjaya dptkan hotel di Melaka dgn pantasnye., tp murah..berbaloi2! Dan dapat jugak kitrg merasa ikan bakar di Umbai dan Sg Duyung!
nanti kalu rajin, aku upload sume gambar2 kat Melaka tue.. tp agak rugi jugak sbb x sempat nk naik Taming Sari dan berjalan2 di sekitar Ayer Keroh.. tp xpe, next time kalu pegi Melaka, confirm kena pegi tempat2 menarik tue! Next trip, kitrg plan nak g Sabah! n hopefully kali nie betoi2 bercuti dgn plan yg sempurna!~

Monday, May 24, 2010

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Siyesly, tak terlintas langsung di pikiran aku, yang dia se"innocent" ini.. 
Sangat jujur dan berterus terang dalam segala hal. 
Perilakunya yang sebenar tidaklah seteruk seperti yang selalu orang katakan. 
Memang jauh berbeza dengan pandangan dan kata2 orang tanpa mengenali dirinya yang sebenar.
Jadi, benarlah kata pepatah,
" Tak Kenal Maka Tak Cinta"....

Friday, May 14, 2010

Demam World Cup

Dear Wife/ Sweetheart/Girl Friend/ Partner/whomever it may concern,

1. Between 11 June and 11 July 2010, you should read the sports section of the newspapeer so that you are aware of what is going on regarding the World of Soccer, and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do this, then you will be looked at in a bad way, or you will be totally ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the World Cup, the television is mine, at all times, without any excceptions. If you even take a glimpse of the remote control, you will lose it (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don't mind, as long as you do it crawling on the floor and without distracting me.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill of my drink or something to eat. You are out off your mind if you expect me to listen to you, open the door, answer the telephone, or pick up the baby that just fell on the floor....It won't happen.

5. It would be a good idea for you to keep at least 2 six packs in the fridge at all times, as well as plenty of things to nibble on (excluding your body parts), and please do not make any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In return, you will be allowed to use the TV between 12am and 6am, unless they replay a good game that I missed during the day.

6. Please, please, please!! If you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say "get over it, it's only a game", or "don't worry, they'll win next time". If you say these things, you will only make me angrier and I will love you less. Remember, you will never ever know more about football than me and your so called "words of encouragement" will only lead to a break up or divorce.

7. You are welcome to sit with me to watch one game and you can talk to me during halftime but only when the commercials are on, and only if the half time scores is pleasing me. In adddition, please note I am saying "one" game ; hence do not use the World Cup as a nice cheesy excuse too "spend time together".

8. The replays of the goals are very important. I don't care if I have seen them or I haven't seen them, I want to see them again, Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child related parties or gatherings that requires my attendance becaause:
a)) I will not go,
b)) I will not go, and
c)) I will not go.
 
10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a game, we will be there in a flash.

11. The daily World Cup highlightss show on TV every night is just as important as the games themselves. Do not even think about saying "but you have already seeen this...why don't you change the channel to something we can all watch?" because, the reply will be, "Refer to Rule #2 of this list".

12. And finally, please save your expressions such as "Thank God the World Cup is only every 4 years". I am immune to these words, because before and after this comes the Champions League, Premier League, Italian League, Spanish League, KPL, FAA Cup, Euro Cup, etc.

P/S :By the way if you get stuck on the road call the Police or AAA.

Thank you for your cooperation.


p/s : muahahaha..macam nie pon ade..Tapi aku tetap root The Netherlands as my fav team. Go ORENJI! :D

Monday, May 10, 2010

♥ Today is a BLuE DaY ♥

:: edisi jiwang karat sampai x bley gilap::


        Hari nie bangun pagi dengan penuh semangat. Cuaca cerah, langit berwarna biru yang disinari cahaya matahari yang menerangi alam ini. Angin sepoi2 bahasa, kicauan burung yg bernyanyi menambahkan lagi keceriaan hari ini. Suasana hari ini begitu tenang dan damai. Senyuman tak lekang di bibir. Ditambah2 lagi dlm kete dengar hitz.fm yg pasang lagu Chelsea - Blue Day. Senyum sengsorang. Terbayang keindahan dibuai perasaan gembira tatkala Chelsea berjaya mengesahkan kehebatannya sebagai Champion. Ditambah lagi apabila Chelsea menutup kempen Barclays Premier League (BPL) dengan kemenangan bergaya 8-0 ke atas Wigan Atlantic semalam. 

        Tak mampu untuk mengucapkan sebarang perkataan, senyuman pun dah cukup menggambarkan betapa gembiranya hati dan jiwa raga melihatkan Terry menjulang Piala BPL setelah hampir 3 tahun Piala itu dirampas oleh anasir2 jahat. Akhirnya, pada season nie (2009/2010), di bawah kendalian pengurus berbangsa Itali, Carlo Ancelotti, dengan pelbagai rintangan, skandal, injury, kontroversi dan segala macam dugaan, Chelsea ditabalkan juga sebagai Champion. BPL Cup yg beribenkan kaler biru putih sampai ke Stamford Brigde pada game yg terakhir, setelah diberi tentangan sengit dari Manchester United. Walaupun Manchester United menang 4-0 ke atas Stoke City, namun itu tidak cukup untuk mereka mengenepikan kehandalan Chelsea. Season ini juga memberikan rekod tersendiri kepada Chelsea apabila berjaya menjaringkan gol sebanyak 103 goal dalam 1 season. New record! Juga rekod yang membanggakan para peminat Chelsea apabila Chelsea berjaya mengalahkan top team = Liverpool, Arsenal dan Manchester United dengan mencipta kemenangan 2 kali (atau dlm bahse omputihnye, Double Trouble

Chelsea 2 Liverpool 0
Chelsea 1 Manchester United 0
Arsenal 0 Chelsea 3
Chelsea 2 Arsenal 0
Manchester United 1 Chelsea 2
Liverpool 0 Chelsea 2

        Season nie juga Drogba ditabalkan sebagai Golden Boot Winner apabila menjaringkan 29 goals, Petr Cech pun dapat Golden Glove, tapi berkongsi dengan Papa Reina. Chelsea juga masih berpeluang utk mencipta kejayaan berganda pada season ini apabila mereka akan turun menentang Portsmouth atau gelaran manjanya, Pompey utk Final Piala FA pada 15 May ini. Apa2 pun, hati aku sudah cukup gembira apabila menyaksikan peristiwa di bawah ini :




p/s : rasa cam seminggu nie, nak pakai baju kaler biru je utk pergi kerja  :DDD

Wednesday, May 5, 2010

Secawan Kopi Ais...

- Tengah2 hari petang nie, sedapnyer kalu dapat minum Kopi Ais barang secawan dua, buat menghilangkan mata yg mengantuk nie..x tau apsal, sejak 2 menjak nie, aku selalu mengantuk. Nak kata x cukup tido, x jugak. Cukup je tido 6/7 jam, kadang2 terlebey tido lg ada..Perubahan musim cuaca gamaknye..(erk, ada kaitan ke?) Keje berlambak tapi skang tengah x de mood nak wat keje..Lepak2 kejap sambil minum Kopi Ais pon okey gak kan.. Pastu bile dah segar, baru bersemangat nak sambung kerja balik.


- Tak sabar nak tunggu Sabtu nie, nak menyaksikan Terry menjulang Piala BPL..huhu..Apa2pun, aku x nak la terlalu teruja sbb Wigan tue pon bukan bleh dibuat main2..Depa penah kalahkan Chelsea pada awal musim dulu.. So, just hoping everything will be fine. Harap2 Chelsea dapat beat Wigan, even 1-0 pun dah cukup besar maknanye. Any silly mistake will cost us. Manyoo pun betoi2 je 1 point kat belakang. Kalau Chelsea draw @ lose, memang bye2 la gamaknya. Tapi aku tetap picaya kebolehan Chelsea Sabtu nie..




pic credit  : google &  mymesra forum :D

Thursday, April 22, 2010

I still miss him...

The Special One 

Jose Mourinho

Try to ask any Chelsea's fan, are they still miss JM? I bet many of them will say, "yes". No one could forget the "happiness" he brought for Chelsea. 2 EPL title, back to back, after 50 years Chelsea didn't win it. FA Cup and 2 League Cup. Among the succession he did at Chelsea, for me the best thing is : Chelsea unbeaten record at home for almost 4 1/2 years (86 games). And I'm still disappointed with Pak Roman, bcoz he's the one who are responsible for letting JM go.

Kenapa tiba2 saje aku crita pasal JM? Well, sebab 2 hari lepas, JM's new team, Inter beat Barcalona 3-1 in semis 1st leg CL at San Siro. W/pun kemenangan Inter agak kontroversi, tp bagi aku, Inter deserved to win the game. Sebelum nie, media penah tulis yg Messi tue adalah "Alien" yg datang dr planet lain selepas Messi scored 4 goal masa lawan kanak2 Arsenal, tapi sebenarnya, ada yg lagi "alien" dr Messi, that is Inter, or should I say, "The Special One". JM's tactics berjaya mengekang Messi dari memporak perandakan Inter.
( I ♥ J.Zanetti :D)

Inter pun berjaya bangkit dari ketinggalan 0-1 after Barca scored in the 1st half. Tapi apa kaitan kemenangan Inter dgn Chelsea nih? Huhu, x de kaitan sebenarnya, cuma aku agak *TERHARU* bila JM defend Chelsea. Biasalah, lepas kalah, mesti ada yg x puas hati kan? So ada la player Barca nie yg x puas hati, p protes kat ref after konon2 ref denies 2 penalties depa. Nak tau JM komen ape?


Inter Milan boss Jose Mourinho accused Barcelona of having "short memories" after his side's 3-1 Champions League semi-final first leg victory. Barcelona felt aggrieved not to have won a penalty, but Mourinho pointed to last year's semi-final when Chelsea had several appeals rejected against Barca.

"It's a pity. A year ago Chelsea were crying and Barca were laughing with the referee," said ex-Blues boss Mourinho.

"They laughed because he denied my Chelsea boys their rightful place."

Aku tingat lagi semi-final last season, Barca scored di saat2 akhir kat SB, kemenangan yg penuh kontroversi sbb ref denies "penalties" drpd Chelsea. Aku rasa kecewa giler masa tue, Chelsea kalah & x dpt p final CL disebabkan oleh bad refeing. Kalu mmg Barca tue terer gler, x pe gak. Huhu.. Tapi x pe, kali nie, aku root utk Inter p final CL dan seterusnye menang CL. Hopefully next week punye game kat Nou Camp, Inter bley defend gol depa. Lgpun JM nie memang terer dlm bab2 defends goal nie. Tingat aku zaman dia kat Chelsea, ramai giler yg kutuk Chelsea sbb asik menang 1-0 je. Chelsea bila dah scored sebijik, sampai ke habis masa pun sebijik tue je la jugak, pastu mmg defend abis2san pulak tue. Sampaikan ada la manager yg x puas hati, habaq Chelsea suke berkampung kat kawasan D n park bas depan gawang gol. Huhu.. Tapi kalu nk tau, tue la taktik JM. Aku lebih rela Chelsea menang 1-0 je dan selalu menang, drpd scored banyak2 dlm 1 game, tp pastu kalah. Huhu

Btw, kalaulah one day, JM could come back to Chelsea....

JM : Barca win was for "my boys at Chelsea"


p/s : JM  = " My Chelsea Boys". Adakah dia juga merindui Chelsea?? ihiksss.. ♥

Wednesday, April 21, 2010

I'm lost my confidence...

in bowling!!

Yer, aku akui yg aku x de bakat dlm bowling..
Dah banyak kali praktis pun still x dapat mencapai tahap yg boley dibanggakan...
Tiap kali main, x penah capai score lebih 100...bukan saje 100, >80 pun jarang2 je (erk, penah ke??)
Semalam aku join main bowling dgn GIADians..
Dengan semangat yg berkobar2 aku bertekad utk kalahkan en iman..(dah la jadi organizer plak tuh)
Tp seperti dijangka, en iman terlalu terer..bayangkan, 4 kali strike! w/pun itu mungkin hanya nasib semata2.. :DD
But siyesly, kalu asik kalah je macam nie, bley mengalami depression yg terlampau aku satg..
Aku rasa aku kena betulkan teknik dan cara balingan aku kot..sbb ramai kata kat situlah kelemahan aku..
Maybe pada certain people, mereka anggap main bowling nie sekadar suke2, tp pada aku, even suke2 pun, aku tetap nak buat yg terbaik..dan aku berharap, one day aku bley beat en iman..itu je matlamat aku skang nie... :sambil genggam tangan memandang ke langit:


 pic: credit to google

Friday, April 16, 2010

ole..ole..ole...merah kuning... :D

Disebabkan tahap kebizian aku yg melampau2 kebelakangan nie, banyak entry aku yg tak terupdate.. Padahal banyak bende menarik yg berlaku dlm hidup aku..hehe..Antaranye, outing with opismate aku, budak2 MCY!~

Tuesday, 30th March 2010
Menyaksikan perlawanan bola sepak semi-final FA Cup, Selangor v N9 @ Stadium Shah Alam

--  Dorang nie awal2 dah plan nak g tgk bola selangor lawan. Almaklumlah, majoriti dorang nie asal Selangor. Konon2, penyokong tegar negeri sendiri arr..(aku neutral -_-)
Semangat giler dorang nie, siap pesan awai2, kena pakai baju KALER MERAH sbg tanda sokongan kat team S'gor. Penyokong N9 plak pakai baju kaler kuning. Aku? Nak x nak, kena la pakai jugak baju kaler merah, w/pun aku x menyebelahi mane2 team.. Kalu x, mau kena bebel dgn Alia n Kak Yam..(Kak Yam org perak, tp semangat dia mengalahkan aku plak yg lahir kat S'gor nie haa).. Budak2 MCY sume pergi, kecuali Fifi x dpt join kitrg. Efa plak jadi photographer, sbb tue pic dia asik x de je..hehe :DD
Gambar2 ketika itu :


ct, ayu b, k.yam & ayu k


 sampai2 kat stadium, ujan rintik2..namun tue x mematahkan semangat mereka nie..

lepak2 sambil tunggu game start

1st-11 team Selangor


fair play

bola gergasi mengelilingi padang..(motif??)


stadium dibanjiri ribuan penyokong merah kuning




Secara ringkasnye, keputusan N9 menang 2-1, gol dr jaringan zaquan & kunanlan (n9) dan safee sali (s'gor). Boleh tahan jugak budak2 nie meluahkan rasa x puas hati bila n9 scored 2 bijik gol.. macam2 sumpah seranah yg terkeluar.. huhu
 muka x puas hati bila selangor kalah hu3

kalah2 pun, yg penting enjoy! :DD





p/s: n9 mara ke final fa cup & jadi juara fa cup 2010 after beating kedah in the final :D




Friday, April 9, 2010

tag : gaji

Sebenarnye ade banyak bende aku nak update, tapi disebabkan skrang tgh mood malas nk menaip panjang, jadi aku nk men tag2 je..lgpun dah lama x men tag2 nie hehe.. Mamazahra aka kak yana ada tag aku pasal gaji..hehe

1.Anda makan gaji? -- x la, gigit jek :DD

2. Bila biasanya anda dapat gaji? -- Sejak dr zaman trainee kat GIAD tue, hingga ke keje kat cimb sampai la keje yg skang nie kat MCY, gaji aku x penah sebelum 30hb.. semuanye 4-7hb..huhu.. Kalu kat giad dulu, selalu 4hb dapat gaji, kat cimb 4hb gak, kat mcy slalunye 6/7hb D: 

3. Pernah dapat gaji lambat? -- Rasenye gaji aku semua gaji lambat hu3..(ingat pas nie nk cari keje yang gaji awai ler hehe :D)

4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji? -- P bank, check gaji dah masuk ke blom.. kalu gaji dah masuk, ape lg, cucuk duit arr he3..pastu p makan2 hehe

5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?-- Alhamdulillah..w/pun sikit je gaji skang nie berbanding gaji kat tempat lama dulu, tp atleast ade jugak gaji kan? Drpd x de :DD

6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?-- Gaji pertama eh? Hmm..selain bagi kat mama n cikmah, rasanya gaji pertama aku banyak simpan dlm bank je 
kot..almaklumlah, masa tue mula2 dpt duit, batak arr sket..simpan je dpt bank tuh hehe..lgpun masa keje kat cimb dulu, x sempat pon nk enjoy2 cam skang, busy memanjang..tp skang nie haram nak simpan hik3..oh satu lg, gaji aku dulu banyak habis kat minyak petrol n tol..ye la, tempat keje aku dulu jauh, so mmg banyak makan minyak n tol..

7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?-- simpan??? Depends la..tapi aku akan make sure duit dlm bank tue atleast bertambah arr sket dr simpanan yg tinggai bulan sebelumnye..w/pun yg bertambah hanya beberapa sen XDD

8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duit gaji anda?-- Barang berharga eh? So far x de lagi kot…sebelum nie semua barang mengarut je aku beli XDD Tapi harap2 pas nie aku dapat beli barang yg dah lama aku idamkan, car navigator GPS+mp4 player ! kalu ade duit lebih gak, nak gak touchup sket2 myvi aku tuh :DD

9. Berapa kah gaji impian anda? -- gaji impian? Biaqlah setaraf dgn kelulusan dan pengalaman aku kot.. (bulan nie aku confirm, harap2lah bley naik gaji sket hik2..alia, please take note :DD)

10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
i) Alia (wajib! <-- pengira gaji plak tueh! Nak gak tau pendapat tukang buat salary nie :P)
ii) Tuya
iii) Eda Maghtar
iv) hafiz-chan (tue pun kalu dia mai lawat blog aku LOL)
v) sape2 la..aku tau la blog aku x ramai follower hu3

Tuesday, April 6, 2010

Pullman Putrajaya ♪♪

Saturday, 28th March 2010

-- pergi menyibuk kat putrajaya.. menyibuk kacau NCB buat staff retreat...hehe. Memula g sane ingat nak tolong kak yana babysit kan zahra, sekali x jadi plak nak babysit zahra..last2 kak siti plak yg babysitkan kitrog hikhik..(sayang kak siti :D)  Thanks kat kak yana sebab ajak saye dan alia g putrajaya. Memula aku ragu2 gak nak g sane, ye la, aku nie bukannye staff giad pon, g sane menyibuk je..huhu.. X plan pon nak tidoq kat sane skali..ingat nak balik hari je..skali kak yana suh tidoq bilik kak siti hehe..dah la x bawak baju pon..last2 gune je baju futsal yg memang aku dan alia standby dalam kete XDD

-- thanks jugak kat kak siti yang sudi pinjamkan biliknye pada kami semua..(love u, sis! u're the sporting person in diz world! <-- ayat bodek XDD) kitrgpun sempat berphoto shoot kat kawasan bilik kak siti..

aksi marlboro (menurut kak siti XD)

pokok bunga yg besar



pemandangan dari bilik hotel 

-- kak ayu (wife en iman) belanja kitrg makan strawberry coklat masa jalan2 kat dataran putrajaya.. sedap + marbeless!! tapi x sempat nak snap gamboo..terus telan strawberrynye XD

-- kawasan persekitaran pullman putrajaya tue memang sangat cantik! design yang sangat marbeles! bilik hotel yg sangat luas! pemandangan yg berhadapan tasik! everything is perfect! (w/pun aku hanya duk menumpang je hehe)
depan hotel

designnyer yang superb!

berhadapan dengan tasik

-- sebelah malam, pergi main bowling kat alamanda.. aku, alia, kak siti, kak ayu, en iman dan anis.. kak yana x join kitrg sbb zahra dan hubby kak yana dah tido.. kami pergi alamanda pon dekat pukul 10 lebih, tp still ramai org jugak kat sane, terpaksa juga menunggu seketika..padahal semangat dah berkobar2 :DD

alia
anis
kak siti

en iman

-- seperti dijangka, kak ayu menang bowling utk kedua2 game.. kak ayu memang superb!~ sampai sekarang x de sape penah kalahkan kak ayu (termasuklah en iman XDD) Pemenangnye kak ayu, pengalahnye x yah la tau sape..x penting pon -_-

aksi seorang juara

Aksi2 Bowling




Sunday, 29th March 2010

-- esok pagi2 lagi, aku, alia n kak siti kuar g breakfast..actually aku n alia x entitled pun utk join breakfast nie, tp memandangkan ramai orang NCB yg dah balik, jadi kitrg pun gantikan tempat dorang..(uits, rezeki x baik membazir) drpd membazir, baik bagi kitrg makan hehe :DD masa tgh breakfast, terjumpa en iman n kak ayu..kak yana pon ade gak, cuma kak yana duk meja lain..(malu agaknye nak duk 1 meja dgn ktrg yg banyak makan nie XDD)


makanan memang sedapp!!~


beraneka jenis!~
-- selesai breakfast, kami semua ambil keputusan utk berphoto shooting di sekitar Pullman hotel nie. Yg jd photographer, ofkozlah en iman & anis (time kaseh XD)



-- sangat happy dapat g Pullman nie..beshh tahap gaban! GIAD pon besh! ingatkan kehadiran kami tidak diingini, tapi apabila melihatkan layanan yg diberikan, tersentuh rasa hati (ahaks, jiwang karat ayat aku =D) thanks bebanyak GIAD sbb kasi can pada kami utk lepak yg hotel bertaraf 5 bintang inie XDD!~ next time bley kami menyebuk lagi yerk  ♥  (nampak sgt muka x malu he3 :DD)