Sunday, August 29, 2010

LiFe!

Dah lama rasenye aku x update blog... Ntah la, mungkin sbb kebizian kerja, x de masa nak update, malas nak update atau sememangnye aku jenis yg low-profile..(heh, poyoss!)..

Masuk hari nie dah hari ke-19 umat Islam di Malaysia menunaikan rukun Islam yang ke-4... Dan tak lama lagi Aidilfitri akan menjelma.. As for me, Aidilfitri nie mungkin hanya lepak di Klang saje, kampung pon kat Klang je, 2 km plak tu dr umah..Dah lama x merasa perasaan balik kg..Dulu masa kecik2 duk kat K.Trg, tetiap raye mesti balik kampung, memang perasaan balik kampung tue memang mengebestkan! W/pun terpaksa menempuh perjalanan jauh hampir 8-9 jam, (apeadehal, abah yg bawak kete hehe), aku ttp suke balik kg..Sbb dah penat2 tempuh perjalanan, bila sampai2 je kat kg, terus ilang penat sbb dpt jumpe nenek, atuk & cikmah... Dgn sedara-mara lagi..Mmg indah perasaan masa zaman dulu2..  =)

Dlm setahun nie, macam2 yg berlaku dlm idup aku..(tetiba plak masuk topik nie hahaha) Mmg x pernah terexpect yg aku akan jalani kehidupan cam nie..Alhamdulillah, aku masih dpt bernafas dan menikmati keindahan dunia ciptaan Yang Esa..Cuma ye la, kite x dpt jangka idup kite kan..Semalam kat sini, esok plak kat sane..Lusa x tau kite kat mane.. Ajal,maut, jodoh sume di tangan Tuhan.. =)

Sebenarnya x tau nk cite ape..perasaan skang still bercampur-baur, ada perasaan gembira, syukur, sedey, kecewa, & macam2 lagi..biasalah manusia, dianugerahkan dgn macam2 perasaan, supaya kite dpt menghargai nikmat yg telah diberikan-Nya.. Aku cuma berharap hari2 yg mendatang, dapat memberikan rasa yg tenang untuk menjalani kehidupan ini...

0 comments: