Monday, March 30, 2009

Hari2 yg meletihkan tp enjoy!~

28th March 2009

Sabtu Pagi - aku terpaksa bangun awal kerana kolejku mengadakan gotong-royong. Mula pukul 8.30 pagi. Ketika gotong-royong, geng2ku x dapat menghadirkan diri atas sebab mereka ada discussion di fakulti pada ketika itu. Jadi aku mengikuti Asiah (romate) ke mana saja dia pergi. Pada awalnya, orang2 sekeliling memandang pelik padaku. Mungkin kerana tidak pernah melihat aku sebelum ini. Sebab aku baru masuk kolej nie pada sem 2. Agak janggal apabila diri menjdi perhatian (ahakss!), tapi lama2 aku sudah biasa. (aku tidak tipu, itu adalah hakikat!)

Sabtu malam - dinner Kolej Idris Al-Marbawi (KIAM). Dinner yang agak sempoi dengan tema pakaian kasual dan smart. Pelbagai makanan dihidangkan macam nasi goreng, ayam bakar, ikan bakar, kambing bakar, hotdog bakar, buah2an dan lain2 lagi. Memang dinner yang betul2 sempoi! Tak ada protokol, MC pon cakap main2, Pengetua kolej yg seperti jurukamera, persembahan yg ada kalanya tak bersedia..Tapi aku enjoy sume itu. Betul2 enjoy. Selain itu, istimewanya dinner ini ialah ia disertai oleh pelbagai warganegara. Ada dari Iran, Livia, Syria, China, Jepun, Acheh dan sebagainya. Kolej ini memang punyai student dari pelbagai negara. Kebanyakkannya adalah student Master dan PhD. Malam yg enjoy. Aku juga sempat mengusya YDP kiam, iaitu Abg Nizam. (thanks Siah!~)

29th March 2009

Ahad tengahari - bertolak dari Bangi ke Klang utk menghadiri majlis perkahwinan kakak kepada kak Shikin (x-opismate at GIA). Makan makanan yg sedap di sana, seperti nasi beriyani, kari daging, ayam bakar, papadum, lemak nangka (kot?) etc. Tak sempat jumpa dgn GIA-mate sbb kebanyakkan dorang x datang. En Zizan plak dah balik ketika kami sampai.
Sebelum balik Bangi, kami singgah di rumah Alia. Mak Alia memang sempoi. Begitu juga adiknya, Keyla. Seronok melihat mereka sekeluarga bermesra2an. Kelakar terutamanya mak Alia =D

Ahad petang - pergi ke Giant Shah Alam utk mengambil cheese kek dr mama_elin. Janji dgn mama_elin pukul 5, tapi nampaknya mama_elin mengalami sedikit kesulitan utk hantar pada pukul 5. Jadi diposponekan pada jam 6. Sementara itu, kami pergi bershopping dalam Giant. Tepat jam 6, mama_elin pon sampai. Mama_elin sangat cantik orangnya. Sweet dan body masih mantap w/pun sudah mempunyai 4 org anak. Cheese kek mama_elin kami makan sebaik saja sampai ke Bangi.

Ahad malam - pukul 9pm kuar dari kolej utk makan Sate Kajang Hj Samuri di Kajang. Makan sate bersama geng2 bola MM. Goon mesej aku kul 8.59 mengatakan dia dah nak sampai ketika aku baru melangkah keluar dr kolej. Tup2 bila aku dah sampai ke Sate Kajang, dia belum kelihatan lg. Sesat rupanya. Chelsqi (president aku di MM) sudah lama sampai di situ bersama isterinya. Kami berbual seketika sebelum Pomist, isterinya (Kak Fina) dan Goon tiba. Makan2, borak2 dan makan2 lagi. Kak Fina sangat comel orgnya. Kak Fina sedang mengandung 4 bulan. W/pun tengah mengandung, dia tetap peramah. 1st time jumpa Kak Fina tapi dia suka berbual. Wife Chelsqi pula, Kak Mimi cute orangnya. Suka tengok Kak Mimi. Seronok berbual dgn kak Fina dan kak Mimi. Kelakar pon ade. Aku juga ada join President2 kelab MM berbual. Ada 3 org prez MM, Pomis (Prez Manu), Sqi (Prez Chelsea) dan Goon (Prez Ars) ketika itu. Bertuah plak rasanya apabila dapat makan bersama mereka, sedangkan aku hanya ahli biasa sahaja. Dah 1 jam lebih berada di sana, masa untuk pulang. Terima kasih pada Chelsqi kerana sudi membayar utk meja sebelah, aku pula membayar utk meja aku. Aku memang sudah berjanji utk belanja Prez Ars sbb dia banyak tolong aku. Tapi tak sangka ramai prez yg datang. Segan seyy. Aku enjoy makan bersama mereka, tapi aku agak keletihan sbb dari pagi aku tak rehat. Sbb tue aku tak banyak bercakap (alasan, heh!). Sampai2 di kolej pukul 11.15pm, terus sambung buat assignment Strategic sampai pukul 4 pagi. Hari2 yang letih tapi enjoy!~

Sunday, March 29, 2009

Tag

oleh kerana cik aleya menyenaraikan namaku utk ditagkan, maka aku pon bersetuju untuk menyambut cabarannya :D

1. orang luar sane tak kenal kamu. perjelaskan siapa kamu?
- Org selalu ingat aku muda lagi. Padahal umur pon dah tua. Maybe sbb aku x matang lg kot. LOL
- Still student - UKM - final year student - InsyaAllah, konvo bulan 8 nie.
- Giler bola terutamanya BPL. Kipas-susah-mati Chelsea FC.Sanggup bangun pepagi buta layan bola kat maplay asalkan ada org teman :DD
- Kalu org x kenal, aku dianggap pendiam. Jarang nk konker sesuatu conversation itu. Kecuali bila aku dah kenal rapat dgn seseorg atau kalu org tue nk cari gaduh pasal bola dgn aku :D
- Frankly speaking, aku kena take time utk rapat dgn seseorg. Tak tahu kenapa. Sejak azali lagi seperti itu.
- Suka bahasa jepun, org jepun, anime jepun, drama jepun, lagu jepun dan segala berkaitan dgn jepun. Menyimpan hasrat untuk melancong ke Jepun selama 30 hari 29 malam..InsyaAllah
- Mempunyai sebuah keluarga yang bahagia. Abah, mama, abg 3 org dan adik sorang. Disebabkan aku mempunyai 3 org abg, maka aku mudah terpengaruh dgn mereka. Terutamanya pasal bola.
- Mungkin dianggap sombong oleh sesetengah org. Tapi sebenarnya aku pemalu..tghe hee

2. sikap kamu yang 'mantap'?
- Kuat makan.

3. sikap kamu yang sangat jelek?
- Suka ambil ringan sesuatu perkara.
- Tak pandai nak express perasaan pada orang.
- Sesat!!

4. apa gadget yang sentiasa kamu bawak?
- hanphone dan kunci kereta. Itu boleh dianggap gadget ke?

5. dah berape handphone kamu pakai selame neh? senaraikan brandnye. jenama handphone yang sedang kamu gunakan sekarang?
- Tak banyak sangat. Yang aku masih ingat, ada beberapa bilangan hp telah aku guna.
1. Nokia 3310
2. Nokia 2100
3. Sony Ericsson k700i
4. Sony Ericsson k750i sampai sekarang.

6. siapa bestfriend kamu?
- Ramai. Di mana2 saja aku mempunyai kawan. Without friends, I am nothing!

7. siapa yang kamu sayang selain family?
- Gendut. Kucingku yg sudah berumur 6 tahun yang suka membuntingkan kucing2 betina org lain. Hehe. Tidak. Sudah semestinya kawan2 ku, tidak kira di mana saja mereka berada.

8. lagik 10 tahun kamu jadi ape?
- 10 tahun lagi sudah semestinya aku telah tamat belajar degree. Sudah melancong ke Jepun. Sudah mula bekerja. Mungkin sudah kahwin dan tinggal bersama keluarga di Jepun. (Poyo betul impian aku. Chaitt)

9. kata2 hikmah yang pernah kamu dengar & paling kamu suka?
- Banyak. Tapi aku terlupa. Atau mungkin aku telah messed upkan kata2 itu. Aku mempunyai habit suka menyampur adukkan kata2. LoL

10. dalam blog kamu, sudah ade berape followers?
- 3 org. Blog aku tidak menarik. Dan tak ada apa2 yang menarik melainkan karangan2 yang mengarut.

11. senaraikan follower yang paling kamu suka? (tak kira kuantiti) kenape?
Antara blog yang aku suka stalking termasuklah:
-Aleya = Kawan aku di UKM/kolej/klang/tempat training/etc. Jadi aku perlukan pemikiran dia untuk kami sama2 bekerjasama di mana2 saja. Suka membaca cerita dia. Pandai membuatkan sesuatu cerita jadi menarik, tidak seperti aku.
- Farah_ichigo = Kawan UKM juga. Tapi berjumpa disebabkan aktiviti fans group (KAT-TUN/KCS). Suka membaca blog dia untuk tahu perkembangan KAT-TUN terutamanya melibatkan Akame. Dia juga suka membuat posting yg panjang2. Tapi ada isi.
- Revolt = Kawan 1 forum. Suka membaca blognya kerana apa di pikirannya tak sama seperti orangnya. Melalui tulisan, digambarkan seorg yg kasar, pervert dan etc. Namun hakikatnya, ia adalah sebaliknya.

12.sy nk tag:
- Anyone yg terasa dirinya suka ditag. :D

Friday, March 27, 2009

Tired??!!

hari ni (semalam??) aku tido pukul 6.30 pagi, yakni after subuh! pastu bangun kul 9.08 am..semalam aku x leh tido sbb aku minum nescafe...bajet nk tido la after buat sikit assignment strategic dlm kira2 pukul 3 am, last2 pusing sane, pusing sini, garu2 kaki, garu2 tangan..tp still x leh tido..memang kuat betul penangan nescafe tuh..tue baru nescafe, belum kopi asli lagi..kalu aku minum kopi asli, agaknya 2 hari aku x leh tido..huhu

tido kul 6.30 bangun kul 9.08am..jangkamasa selama x sampai 3 jam betul2 membuatkan aku mengalami pening2 lalat..tingin sangat nk tido balik, tp terpaksa bangun jugak..sbb aku kena attend majlis bersama student Takushoku University Jepun..memang x sia2 aku bangun pagi dan menahan kesakitan pening2 lalatku itu kerana aku telah berjaya mendapat kawan2 baru!~

baru 2 minggu lepas student Takushoku University (Daigaku) balik ke Jepun..La nie mai plak senpai2 (senior) depa..yg datang masa hari tue junior (kouhai) derang..yg senpai2 nie datang utk melawat saja..zannen, depa hanya berada di m'sia selama 2 minggu je..

memula masa masuk dewan tue memang terasa lagi pening2, tp pas je sorang mamat jepun tue tegur kitorg, hilang terus pening2 aku tadi..hahaha..seronok betul td..bermesra2an dgn student2 Takushoku Daigaku..seronok sangat sbb yg datang hanya dlm 15 org je, pompuan 4 org n selebihnya lelaki :DD hik hik... sporting la dorang..pastu ada sorang mamat jepun tue, namanya Katsuya..aku tertarik dgn dia..hehehe..(pervert betul aku!) sbb muka dia cute..dah la pandai cakap BM, berminat dgn Islam lagi...huehue..(memang majoriti dorang tau cakap BM) :DD

sempat la jugak berkenalan dgn yg lain2..tp aku kena balik awal td, sebab nk temankan Is n Zek (geng2 KCS) p Menara TM untuk hantar proposal Street Party..sedih la juga sbb x leh nk mesra lama2 dgn student Takushoku td...nasib baik kak Sha ada amik emel dorang..bleh la aku copy..hehe..prospek terbaik tidak harus dilepaskan begitu saja..Katsuya-chan!~ hehe

tadi p Menara TM..woah..tingginya mak datuk!~ macam best je kerja kat situ..lif dah la banyak, laju2 plak tuh..kitorg p tingkat 8, x sampai 1 minit dah sampai..efficient n efective betul lif depa! kitorg g tingkat 8 utk antar proposal kat bahagian event & sponsorship TM.. jumpa sorang pekerja tue..baik sangat dia!~ kitrg sepatutnya jumpa boss dia, tp boss dia x de masa tuh..so abg tue offer, biar dia je passkan proposal tue kat boss dia..abg tu Ismail namanya.. :D siap bagi souvenior (おみやげ - omiyage) kat kitrg..keypad mouse n pen! cute la keypad TM tue.. kaler oren lagi..

seronok betul hari nie..dapat kawan baru lagi~
pastu dapat experience pergi syarikat corporate utk minta sponsorhip..
balik2 je penat..memang satu hari suntuk aku ada aktiviti hari nie.. dah la x cukup tido, memang letih tahap gaban..gaban pon x seletih aku gamaknya!

rugi x amik gambar dgn Katsuya..kalu x, bleh buat wallpaper desktop..huhu..
Katsuya-chan!~~ :D:D

EDITED : aku terlupa yg aku sebenarnya ada amik gambar curik Katsuya-chan..hehe!~
(abaikan kualiti gambar..guna henset je..)



Thursday, March 26, 2009

I'm lost my confidence... (>0<)

in driving!!

semalam, merupakan klimax kepada kepakaran aku, iaitu SESAT!! bayangkan, setiap kali aku pergi satu tempat tuh, mesti sesat...aku x tau kenapa aku begitu sinonim dgn perkataan SESAT?!

ok, semalam aku g sunway, saje nk tgk bebudak mm rangers main futsal..dr bangi ke subang clear, mean x sesat la..aku memang tau jalannye.. lalu ldp puchong terus tembus ke federal highway subang.. yg sesatnya masa nk amik Cica (my forum's friend) kat area stesen Universiti..
aku x ske betul dgn sikap aku nie..bila betul2 nak sampai, time tue la aku tersesat!! cam semalam, jalan ke stesen universiti tue x sampai 100 meter, tp aku p masuk lorong sebelum tue plak..yakni jalan nk ke mont kiara! baka me! x pasal2 kena U-turn balik n bayar tol (2x plak tuh!)

x abis setakat tue saje..ntah macam mane aku bleh berada dalam UM plak..hishh..memang teruk betul tahap kesesatan aku..sib baik la kluar2 UM je dah nampak stesen universiti..

2nd part plak, sesat masa nk g ke sports planet tuh..actually aku dah lalu tempat tue, berapa kali pusing, tp x perasan..last2 bila dah tanya toll girl (2x tanya! tol belah sana n tol belah sini! buat u-turn!!), n call mya, baru la jumpa tempat tuh..haip..

sempat la gak tgk depa main futsal w/pun x lama..cam seronok je tgk depa main..aku dr dulu tingin nk main, tp x reti!! huhu.. n paling best, dapat gak aku merasa cheese kek mama_elin..memang sedap tahap gaban! terasa giler2 cheesenya!

pastu on d way nk balik, pas antar Cica balik UM, dlm UM pon aku tersesat!@#!$%^* hampagas betul..berapa kali pusing pon aku dah x tau..aku nk kuar ikut gate ke PJ, tp kuar ke gate KL plak..pastu dah terlepas lalu NPE..padahal aku kena lalu Federal...aku x penah lalu NPE, jadi bila dah cam tue, i'm lost..last2 tawakal je, jalan je ikut instinct..x familiar pon jalan2 kat situ..

di kala aku berputus asa, ternampak sign board Puchong/Putrajaya..waa..akhirnya, berjaya jugak aku mendapatkan arah yg betul..haha..last2 sampai bangi kul 1 lebih..padahal tolak dr sunway kul 11.30..kalu ikutkan, 45 minit patut dah sampai..huhu..haihhh

sorry to all my friends, especially aleya, farah n cica..kerana terpaksa melalui saat2 kesesatan bersamaku sebelum ini..i'm really hope i'm not repeating d same mistake again..its ok to be lost, but its not ok if u LOST WHEREVER U GO! i'm lost my confident in driving (*0*)

Thursday, March 19, 2009

Good Luck my LiL SiS!~

today is the day... ;(


my lil sis joined the PLKN sesi March - June 09..dia dapat kat Kem Tuaran, Sabah bah..
pagi td pergi KLIA sat, pergi jumpa dia..mama, abah, cikmah, cikmie, ika n ain dah ada kat sana..
actually x sure lagi nak pergi KLIA ke x, sbb pagi td ada presentation..sib baik laa presentation abis awal..abis je presentation terus rushing ke KLIA....sampai2 je nampak dorang..pastu tercari2 No yg tgh duduk beratur dalam kalangan budak2 PLKN yg tgh tunggu tiket dorang..

bila tgk cam tue, aku jd excited plak..ye la, nampak cam best je..ramai2 berkumpul..pastu jurulatih pun cam jenis yg kelakar je..apsal la aku x terpanggil ke PLKN dulu2? huhu

sempat gak hantar No sampai dia masuk ke gate domestik..cikmah biasalah, bersedih2an..mama pon same gak..tp aku tgk No buat muka selamber je..but i know, deep inside, she's afraid.. tangan dia menggeletar giler td..w/pun dia kata dia menggeletar sbb sejuk..tp aku tahu dia takut..1st time kena berpisah dgn family, kat Sabah plak tue.. aku pon terasa gak sedih, tp x tunjuk la beb! jatuh imejku nanti..hehe

pas je No n budak2 PLKN masuk ke gate tue, kitorg pon berpisah..mama n abah naik kete len, cik mah, cik mie and budak 2 org tue naik kete lain..aku plak sorang2..dorang balik Klang, aku plak balik UKM..sempat gak jalan2 ( さんぽします - sanposhimasu) sengsorang (ひとりで - hitori de)kat KLIA td before balik ukm..seronok rupanya jalan2 sorang nie..x de tekanan nk rushing2, nak follow org nie ke hape ke..huhu..agak2 dah puas berjalan2, aku pon berangkat menuju ke puncak..eh UKM..

anyway, good luck my dear sis!~ i'll pray for ur safety and wish u to be a better person in the next 3 month!!~dari kiri : ika, ain, No

//tinggallah mama n abah je kat umah tue..once again, they'll feel lonely, just like their days at Penang years ago............

Saturday, March 14, 2009

football stuff

Good news tonite!~

Manchester United aka manyooshit (pardon for the nickname) lost to Liverpool aka loserfool (pardon me!) 4-1!! yes, u read it rite..4-1..~ even i'm not a loserfool supporter, i'm still relieved because now it is Chelsea's chance to closed the gap with the leader (manyooshit).. Chelsea's game is tomorrow against Manchester City..hopefully we can win the game n take the no 2 spot again! (currently, liv moved on the 2nd spot)
i'm confident chelsea will win tomorrow, bcoz based on the current performance, it could be an easy game (i wish! huhu).. speaking bout man.city, i heard that they are targeting our capitan, Terry to join their team..but, NO WAY!~ Terry is belong to us! he is chelsea's man! n he would be the last man to leave chelsea..!!!

Chelsea's Captain John Terry

That is the best bout football..when other team lost, u'll feel happy, although its not ur team that beat the rivals..!~ lalalalan

EDITED:
Chelsea won against Man city 1-0..stunning goal from essien..we moved to 2nd spot with a goal difference above liv..


Tuesday, March 10, 2009

Personality Test!~

I've been tagged by cik aleya =)
based on this personality test..

Your view on yourself:

Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self. Your friends love you because you are a good listener. They'll probably still love you if you learn to be yourself with them.
--> yes..i admit i'm probably hiding my true self..i wish i can be true to myself..

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.

Your readiness to commit to a relationship:

You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.
-->100% true..I tend to know the person 1st..

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.

Your views on education

You may not like to study but you have many practical ideas. You listen to your own instincts and tend to follow your heart, so you will probably end up with an unusual job.

The right job for you:

You have plenty of dream jobs but have little chance of doing any of them if you don't focus on something in particular. You need to choose something and go for it to be happy and achieve success.
--> hehe..i'm still can't decide what job i'll be focus on..

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.
--> yerp..that's true..

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

//i need to improved myself.. (*-*)

Friday, March 6, 2009

I'm Happy!~~

woah..dah lama x update blog..sumenya gara2 wifi kat kolej aku kena panah petir.. huhu
ntah bile nk siap repair pon x tau la.. nie pon terpaksa balik umah, nk main tenet punye pasal.. :D

anyway, i'm really happy yesterday.. seems like all the problem has gone.. all the misunderstanding, miscommunication n miss apa2 lagi, dah setel..Alhamdulillah, memang x sia2 aku balik Klang..memang rasa terharu+ gembira sangat2 sbb krisis yg berlaku tue dah berakhir..
n to aleya, i know u're happy too, rite?! :)

nampaknya persahabatan kami akan kembali seperti biasa..gembira betoii!~ bagi meraikan kegembiraanku yg berada pada tahap maksimum ketika ini, aku n rakan2 lain decided utk g makan chicken lemon kat bagan seafood..huhahaha..lama giler x makan chicken lemon..chicken lemon paling sedap pernah aku makan..hahahaha..chicken lemon!~ chicken lemon!~

chicken lemon, baby kailan, paprik daging (kot?)

lain2 aktiviti aku :

- hari rabu hari tue aku g dinner dgn budak2 jepun at Ampang Lookout Point..memang lawa giler tempat tue..atas bukit tuh..memang nampak seluruh KL la..choo kireii!~ lawa giler KL malam2..

(aku x reti nk adjust camera..huhu..tp memang lawa giler pemandangan dari sini.
memang nampak jelas seluruh KL..)


- sabtu minggu lepas, p dinner fakulti kat PICC, Putrajaya..best! siap konvoi beramai2 dr UKM ke sana..seronok + enjoy ! pas dinner tue, terus singgah mamak layan game Chelsea..dahlah dengan pakai baju batiknye, malu aku..huhu..tp sib baik la chelsea menang..Lampaq tuh yg scored winning goal..woah, lampaq!!~



- Wataru ada kat M'sia skang..tp x sempat nk jumpe dia..he's so busy..pemidato tueh! dia jadi wakil Jepun dalam pertandingan pidato bahasa melayu..siap gambar dia masuk paper lagi tuh..huhu..


yg muka jepun tue dia la.. bertambah2 ensem plak dia nie..nk masuk pidato la katakan..kalu x, sblum nie, serabai je..huhu (selamber kutuk kawan sendiri..hehe)



//kenapa aku suka tulis blog panjang2??