Thursday, March 26, 2009

I'm lost my confidence... (>0<)

in driving!!

semalam, merupakan klimax kepada kepakaran aku, iaitu SESAT!! bayangkan, setiap kali aku pergi satu tempat tuh, mesti sesat...aku x tau kenapa aku begitu sinonim dgn perkataan SESAT?!

ok, semalam aku g sunway, saje nk tgk bebudak mm rangers main futsal..dr bangi ke subang clear, mean x sesat la..aku memang tau jalannye.. lalu ldp puchong terus tembus ke federal highway subang.. yg sesatnya masa nk amik Cica (my forum's friend) kat area stesen Universiti..
aku x ske betul dgn sikap aku nie..bila betul2 nak sampai, time tue la aku tersesat!! cam semalam, jalan ke stesen universiti tue x sampai 100 meter, tp aku p masuk lorong sebelum tue plak..yakni jalan nk ke mont kiara! baka me! x pasal2 kena U-turn balik n bayar tol (2x plak tuh!)

x abis setakat tue saje..ntah macam mane aku bleh berada dalam UM plak..hishh..memang teruk betul tahap kesesatan aku..sib baik la kluar2 UM je dah nampak stesen universiti..

2nd part plak, sesat masa nk g ke sports planet tuh..actually aku dah lalu tempat tue, berapa kali pusing, tp x perasan..last2 bila dah tanya toll girl (2x tanya! tol belah sana n tol belah sini! buat u-turn!!), n call mya, baru la jumpa tempat tuh..haip..

sempat la gak tgk depa main futsal w/pun x lama..cam seronok je tgk depa main..aku dr dulu tingin nk main, tp x reti!! huhu.. n paling best, dapat gak aku merasa cheese kek mama_elin..memang sedap tahap gaban! terasa giler2 cheesenya!

pastu on d way nk balik, pas antar Cica balik UM, dlm UM pon aku tersesat!@#!$%^* hampagas betul..berapa kali pusing pon aku dah x tau..aku nk kuar ikut gate ke PJ, tp kuar ke gate KL plak..pastu dah terlepas lalu NPE..padahal aku kena lalu Federal...aku x penah lalu NPE, jadi bila dah cam tue, i'm lost..last2 tawakal je, jalan je ikut instinct..x familiar pon jalan2 kat situ..

di kala aku berputus asa, ternampak sign board Puchong/Putrajaya..waa..akhirnya, berjaya jugak aku mendapatkan arah yg betul..haha..last2 sampai bangi kul 1 lebih..padahal tolak dr sunway kul 11.30..kalu ikutkan, 45 minit patut dah sampai..huhu..haihhh

sorry to all my friends, especially aleya, farah n cica..kerana terpaksa melalui saat2 kesesatan bersamaku sebelum ini..i'm really hope i'm not repeating d same mistake again..its ok to be lost, but its not ok if u LOST WHEREVER U GO! i'm lost my confident in driving (*0*)

4 comments:

aLeYa said...

ooo..cik adeq ni pi tgk futsal ghupenyerrr..ptt laa tetibe mnghilang..hehe
xpelaa sheila slalu sesat pown..slalunye manusia ni tmpt yg dia sesat tulaa dia akan ingat kan..
kite pown slalu bg direction slh kat sheila..rbun jln laa plak..haha
xpe2..jgn sedey2 k..

sheila said...

tgheehee :D
masalahnya, dah lalu banyak kali pon still sesat jugak...
rasanya aleya pon dah tau cara kite kalu tersesat kan.."ikut je belakang kereta yg ada kat depan" hehe...

farah_ichigo said...

Hehe.. Kelakar ar akak ni.. ^o^
Tk pe.. Farah pun slalu sesat jugak..
Mmg tk bleh hafal jalan.. So bleh phm.. Maybe kite kena pki gps dalam kete.. Tk pun kena beli peta.. -_-!!

sheila said...

farah,

tue la. Akak memang suka sesat. X hafal jalan dan suka melencong ke tempat lain.. kalu bawa peta pon, belum tentu akak paham..hehe