Sunday, March 29, 2009

Tag

oleh kerana cik aleya menyenaraikan namaku utk ditagkan, maka aku pon bersetuju untuk menyambut cabarannya :D

1. orang luar sane tak kenal kamu. perjelaskan siapa kamu?
- Org selalu ingat aku muda lagi. Padahal umur pon dah tua. Maybe sbb aku x matang lg kot. LOL
- Still student - UKM - final year student - InsyaAllah, konvo bulan 8 nie.
- Giler bola terutamanya BPL. Kipas-susah-mati Chelsea FC.Sanggup bangun pepagi buta layan bola kat maplay asalkan ada org teman :DD
- Kalu org x kenal, aku dianggap pendiam. Jarang nk konker sesuatu conversation itu. Kecuali bila aku dah kenal rapat dgn seseorg atau kalu org tue nk cari gaduh pasal bola dgn aku :D
- Frankly speaking, aku kena take time utk rapat dgn seseorg. Tak tahu kenapa. Sejak azali lagi seperti itu.
- Suka bahasa jepun, org jepun, anime jepun, drama jepun, lagu jepun dan segala berkaitan dgn jepun. Menyimpan hasrat untuk melancong ke Jepun selama 30 hari 29 malam..InsyaAllah
- Mempunyai sebuah keluarga yang bahagia. Abah, mama, abg 3 org dan adik sorang. Disebabkan aku mempunyai 3 org abg, maka aku mudah terpengaruh dgn mereka. Terutamanya pasal bola.
- Mungkin dianggap sombong oleh sesetengah org. Tapi sebenarnya aku pemalu..tghe hee

2. sikap kamu yang 'mantap'?
- Kuat makan.

3. sikap kamu yang sangat jelek?
- Suka ambil ringan sesuatu perkara.
- Tak pandai nak express perasaan pada orang.
- Sesat!!

4. apa gadget yang sentiasa kamu bawak?
- hanphone dan kunci kereta. Itu boleh dianggap gadget ke?

5. dah berape handphone kamu pakai selame neh? senaraikan brandnye. jenama handphone yang sedang kamu gunakan sekarang?
- Tak banyak sangat. Yang aku masih ingat, ada beberapa bilangan hp telah aku guna.
1. Nokia 3310
2. Nokia 2100
3. Sony Ericsson k700i
4. Sony Ericsson k750i sampai sekarang.

6. siapa bestfriend kamu?
- Ramai. Di mana2 saja aku mempunyai kawan. Without friends, I am nothing!

7. siapa yang kamu sayang selain family?
- Gendut. Kucingku yg sudah berumur 6 tahun yang suka membuntingkan kucing2 betina org lain. Hehe. Tidak. Sudah semestinya kawan2 ku, tidak kira di mana saja mereka berada.

8. lagik 10 tahun kamu jadi ape?
- 10 tahun lagi sudah semestinya aku telah tamat belajar degree. Sudah melancong ke Jepun. Sudah mula bekerja. Mungkin sudah kahwin dan tinggal bersama keluarga di Jepun. (Poyo betul impian aku. Chaitt)

9. kata2 hikmah yang pernah kamu dengar & paling kamu suka?
- Banyak. Tapi aku terlupa. Atau mungkin aku telah messed upkan kata2 itu. Aku mempunyai habit suka menyampur adukkan kata2. LoL

10. dalam blog kamu, sudah ade berape followers?
- 3 org. Blog aku tidak menarik. Dan tak ada apa2 yang menarik melainkan karangan2 yang mengarut.

11. senaraikan follower yang paling kamu suka? (tak kira kuantiti) kenape?
Antara blog yang aku suka stalking termasuklah:
-Aleya = Kawan aku di UKM/kolej/klang/tempat training/etc. Jadi aku perlukan pemikiran dia untuk kami sama2 bekerjasama di mana2 saja. Suka membaca cerita dia. Pandai membuatkan sesuatu cerita jadi menarik, tidak seperti aku.
- Farah_ichigo = Kawan UKM juga. Tapi berjumpa disebabkan aktiviti fans group (KAT-TUN/KCS). Suka membaca blog dia untuk tahu perkembangan KAT-TUN terutamanya melibatkan Akame. Dia juga suka membuat posting yg panjang2. Tapi ada isi.
- Revolt = Kawan 1 forum. Suka membaca blognya kerana apa di pikirannya tak sama seperti orangnya. Melalui tulisan, digambarkan seorg yg kasar, pervert dan etc. Namun hakikatnya, ia adalah sebaliknya.

12.sy nk tag:
- Anyone yg terasa dirinya suka ditag. :D

3 comments:

farah_ichigo said...

10 thn lagi.. Issho ni nihon he ikimasen ka? Hehe. ^__^ Msh tk reti guna partikel "he" tu.. Ntah btul ke tk.. Demo!! Jom gi Jepun sesame ne.. ^o^ Sape kate blog akak boring.. Best sgt2 sbb akak sgt spontaneous ;)

Hehe.. Thanks 4 reading my blog.. Teehee.. Walaupun isinye merepek -__-!!, teruskan lah ye singgah kalo ade mase.. :)

sheila said...

Hai, isshoni ne!~ KAT-TUN no konserto wo mitai desu!~ Nanti bleh la kita fangirling kat Kame bersama2..hehe
Akak pon sampai skang messed up ttg partikel. Ikut suka je taruk..huhu

Thanks =) bila Farah free? meh akak belanja.. :D;D

Blog farah mane ade merepek. Suka baca isi hati farah sbb Farah kat luar susah nak express perasaan farah..=)

farah_ichigo said...

ah!! sou!! Sou!! Watashi mo, KAT-TUN no konsert wo mitai desu!! XD Hehe.. Meh kite fangirling kat Kame ye.. :D Wahaha.. Tk pe, yg penting org phm kite ckp pe tu dh cukup ar tu kn? ;)

Nk belanja? bleh je.. farah sentiasa free kalo ade org nk belanja.. hehe.. memain je lah, tk perlu belanja pun tk pe.. nanti msg je kalo akak boring2 n nk kuar jln2.. kite gi sesame.. farah mmg hantu brjalan.. suke sgt kuar jln2.. ^__^

hehe.. kekdg tu terover express gak.. suke exaggerate lebih2 tu yg jd merepek.. blog lah tmpt daku nk curahkn segala yg trkandung dalam hati ku ini.. XD haha.. Dramatik sgt lh pulak.. :b