Thursday, March 19, 2009

Good Luck my LiL SiS!~

today is the day... ;(


my lil sis joined the PLKN sesi March - June 09..dia dapat kat Kem Tuaran, Sabah bah..
pagi td pergi KLIA sat, pergi jumpa dia..mama, abah, cikmah, cikmie, ika n ain dah ada kat sana..
actually x sure lagi nak pergi KLIA ke x, sbb pagi td ada presentation..sib baik laa presentation abis awal..abis je presentation terus rushing ke KLIA....sampai2 je nampak dorang..pastu tercari2 No yg tgh duduk beratur dalam kalangan budak2 PLKN yg tgh tunggu tiket dorang..

bila tgk cam tue, aku jd excited plak..ye la, nampak cam best je..ramai2 berkumpul..pastu jurulatih pun cam jenis yg kelakar je..apsal la aku x terpanggil ke PLKN dulu2? huhu

sempat gak hantar No sampai dia masuk ke gate domestik..cikmah biasalah, bersedih2an..mama pon same gak..tp aku tgk No buat muka selamber je..but i know, deep inside, she's afraid.. tangan dia menggeletar giler td..w/pun dia kata dia menggeletar sbb sejuk..tp aku tahu dia takut..1st time kena berpisah dgn family, kat Sabah plak tue.. aku pon terasa gak sedih, tp x tunjuk la beb! jatuh imejku nanti..hehe

pas je No n budak2 PLKN masuk ke gate tue, kitorg pon berpisah..mama n abah naik kete len, cik mah, cik mie and budak 2 org tue naik kete lain..aku plak sorang2..dorang balik Klang, aku plak balik UKM..sempat gak jalan2 ( さんぽします - sanposhimasu) sengsorang (ひとりで - hitori de)kat KLIA td before balik ukm..seronok rupanya jalan2 sorang nie..x de tekanan nk rushing2, nak follow org nie ke hape ke..huhu..agak2 dah puas berjalan2, aku pon berangkat menuju ke puncak..eh UKM..

anyway, good luck my dear sis!~ i'll pray for ur safety and wish u to be a better person in the next 3 month!!~dari kiri : ika, ain, No

//tinggallah mama n abah je kat umah tue..once again, they'll feel lonely, just like their days at Penang years ago............

3 comments:

farah_ichigo said...

Hehe.. Bestnye dpt gi PLKN!!
Dulu pun tk dpt gi gak..
Wlpun mase tu tk cdeh, hepi ade ar..
Tapi skrg dh terasa mcm rugi plak sbb tk gi..
Anyway, Good luck to your sis!! ^o^

sheila said...

tau xpe..masa me kat KLIA hari tue pon dah excited giler..naik MAS plak tuh..hehe
me pon x dapat join plkn dulu2..tue yg skang ala2 xde sifat kenegaraan..asik layan jepun je..hik hik

farah_ichigo said...

wahaha!! btul2.. sbb kite tk gi PLKN, tu yg kite dh lari ke Jepun ni.. Btul sgt!! -_-!