Friday, April 16, 2010

ole..ole..ole...merah kuning... :D

Disebabkan tahap kebizian aku yg melampau2 kebelakangan nie, banyak entry aku yg tak terupdate.. Padahal banyak bende menarik yg berlaku dlm hidup aku..hehe..Antaranye, outing with opismate aku, budak2 MCY!~

Tuesday, 30th March 2010
Menyaksikan perlawanan bola sepak semi-final FA Cup, Selangor v N9 @ Stadium Shah Alam

--  Dorang nie awal2 dah plan nak g tgk bola selangor lawan. Almaklumlah, majoriti dorang nie asal Selangor. Konon2, penyokong tegar negeri sendiri arr..(aku neutral -_-)
Semangat giler dorang nie, siap pesan awai2, kena pakai baju KALER MERAH sbg tanda sokongan kat team S'gor. Penyokong N9 plak pakai baju kaler kuning. Aku? Nak x nak, kena la pakai jugak baju kaler merah, w/pun aku x menyebelahi mane2 team.. Kalu x, mau kena bebel dgn Alia n Kak Yam..(Kak Yam org perak, tp semangat dia mengalahkan aku plak yg lahir kat S'gor nie haa).. Budak2 MCY sume pergi, kecuali Fifi x dpt join kitrg. Efa plak jadi photographer, sbb tue pic dia asik x de je..hehe :DD
Gambar2 ketika itu :


ct, ayu b, k.yam & ayu k


 sampai2 kat stadium, ujan rintik2..namun tue x mematahkan semangat mereka nie..

lepak2 sambil tunggu game start

1st-11 team Selangor


fair play

bola gergasi mengelilingi padang..(motif??)


stadium dibanjiri ribuan penyokong merah kuning




Secara ringkasnye, keputusan N9 menang 2-1, gol dr jaringan zaquan & kunanlan (n9) dan safee sali (s'gor). Boleh tahan jugak budak2 nie meluahkan rasa x puas hati bila n9 scored 2 bijik gol.. macam2 sumpah seranah yg terkeluar.. huhu
 muka x puas hati bila selangor kalah hu3

kalah2 pun, yg penting enjoy! :DD





p/s: n9 mara ke final fa cup & jadi juara fa cup 2010 after beating kedah in the final :D




0 comments: