Wednesday, April 21, 2010

I'm lost my confidence...

in bowling!!

Yer, aku akui yg aku x de bakat dlm bowling..
Dah banyak kali praktis pun still x dapat mencapai tahap yg boley dibanggakan...
Tiap kali main, x penah capai score lebih 100...bukan saje 100, >80 pun jarang2 je (erk, penah ke??)
Semalam aku join main bowling dgn GIADians..
Dengan semangat yg berkobar2 aku bertekad utk kalahkan en iman..(dah la jadi organizer plak tuh)
Tp seperti dijangka, en iman terlalu terer..bayangkan, 4 kali strike! w/pun itu mungkin hanya nasib semata2.. :DD
But siyesly, kalu asik kalah je macam nie, bley mengalami depression yg terlampau aku satg..
Aku rasa aku kena betulkan teknik dan cara balingan aku kot..sbb ramai kata kat situlah kelemahan aku..
Maybe pada certain people, mereka anggap main bowling nie sekadar suke2, tp pada aku, even suke2 pun, aku tetap nak buat yg terbaik..dan aku berharap, one day aku bley beat en iman..itu je matlamat aku skang nie... :sambil genggam tangan memandang ke langit:


 pic: credit to google

2 comments:

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

relax ar sheila...
adat ar tuh...bola bowling tu kan ke bulat...kadang ia boleh kena pin dgn jayanya, jd strike.kadang ia bleh kena sipis jek, jd spare dan selalunya ia akan terus meluru laju ke longkang.muahahaha...

akak pon tak terror mana.main tuk menghilangkan stress, bkn tuk menambahkan stress :))

SheiLa said...

hehe..saje je..saye sentiasa rileks, w/pun asik dpt no last jek..huhu

betul la cakap akak, main bowling nie utk menghilangkan stress kan? saye x de la stress mane pon bila kalah, cuma rasa kiciwa+terkilan+sedey siket je hehehe.. XD