Friday, April 9, 2010

tag : gaji

Sebenarnye ade banyak bende aku nak update, tapi disebabkan skrang tgh mood malas nk menaip panjang, jadi aku nk men tag2 je..lgpun dah lama x men tag2 nie hehe.. Mamazahra aka kak yana ada tag aku pasal gaji..hehe

1.Anda makan gaji? -- x la, gigit jek :DD

2. Bila biasanya anda dapat gaji? -- Sejak dr zaman trainee kat GIAD tue, hingga ke keje kat cimb sampai la keje yg skang nie kat MCY, gaji aku x penah sebelum 30hb.. semuanye 4-7hb..huhu.. Kalu kat giad dulu, selalu 4hb dapat gaji, kat cimb 4hb gak, kat mcy slalunye 6/7hb D: 

3. Pernah dapat gaji lambat? -- Rasenye gaji aku semua gaji lambat hu3..(ingat pas nie nk cari keje yang gaji awai ler hehe :D)

4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji? -- P bank, check gaji dah masuk ke blom.. kalu gaji dah masuk, ape lg, cucuk duit arr he3..pastu p makan2 hehe

5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?-- Alhamdulillah..w/pun sikit je gaji skang nie berbanding gaji kat tempat lama dulu, tp atleast ade jugak gaji kan? Drpd x de :DD

6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu?-- Gaji pertama eh? Hmm..selain bagi kat mama n cikmah, rasanya gaji pertama aku banyak simpan dlm bank je 
kot..almaklumlah, masa tue mula2 dpt duit, batak arr sket..simpan je dpt bank tuh hehe..lgpun masa keje kat cimb dulu, x sempat pon nk enjoy2 cam skang, busy memanjang..tp skang nie haram nak simpan hik3..oh satu lg, gaji aku dulu banyak habis kat minyak petrol n tol..ye la, tempat keje aku dulu jauh, so mmg banyak makan minyak n tol..

7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?-- simpan??? Depends la..tapi aku akan make sure duit dlm bank tue atleast bertambah arr sket dr simpanan yg tinggai bulan sebelumnye..w/pun yg bertambah hanya beberapa sen XDD

8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duit gaji anda?-- Barang berharga eh? So far x de lagi kot…sebelum nie semua barang mengarut je aku beli XDD Tapi harap2 pas nie aku dapat beli barang yg dah lama aku idamkan, car navigator GPS+mp4 player ! kalu ade duit lebih gak, nak gak touchup sket2 myvi aku tuh :DD

9. Berapa kah gaji impian anda? -- gaji impian? Biaqlah setaraf dgn kelulusan dan pengalaman aku kot.. (bulan nie aku confirm, harap2lah bley naik gaji sket hik2..alia, please take note :DD)

10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji
i) Alia (wajib! <-- pengira gaji plak tueh! Nak gak tau pendapat tukang buat salary nie :P)
ii) Tuya
iii) Eda Maghtar
iv) hafiz-chan (tue pun kalu dia mai lawat blog aku LOL)
v) sape2 la..aku tau la blog aku x ramai follower hu3

1 comments:

meyour said...

follow this blog...

http://birudarahkami.blogspot.com/