Tuesday, January 26, 2010

Happy 23rd birthday ♪



誕生日おめでとう, 加藤渉 -くん ! ♪(*^o^)





Hari nie merupakan besday my best friend, Wataru yg ke-23. Dah besar rupanye kawan aku yg sorang nie hehe. Malam td sanggup stay sampai kul 1 utk wish besday for him.. Niat nk call dia, tp xntah nape aku x bley call die..(adakah aku yg x reti buat international call huhu)..last2 dia yg call aku :DD (fyi, call rate M'sia - Jepun lebih mahal dr Jepun - M'sia)

Masuk tahun nie, dah hampir 3 tahun aku dan Mastura mengenali Wataru. I still remembered the 1st time we all berjumpe in Feb/Mac 2007. Wataru dan sebilangan pelajar Jepun dr University Tokushoku menginap selama sebulan di kolej kitrg dulu (Kolej Dato ‘Onn). Sebenarnya dorang datang UKM sebab nak belajar bahasa Malaysia dan bahasa Inggeris di ATMA. Kebetulan pada semester itu juga aku mula mengambil kelas bahasa jepun. Jadi, peluang utk berkenalan dgn sahabat2 dr jepun ini mestilah tak harus dilepaskan. Apa lagi, aku pun gunakanlah pengetahuan aku dlm bahasa jepun utk berkenalan dgn dorang. Hehe..


detik awal perkenalan


Teringat lagi masa aku dan Tuya pergi ketuk pintu bilik dorang utk menjual key-chain. Huhu...
Dan dari situlah kitrg berkenalan. Dan honestly said, kawan2 dr jepun nie amat peramah. Cuma kite perlu mulakan dulu menegur mereka. Then they will start to talk to you. Agak havoc juga la masa mula2 kitrg berjumpe. Nak kata diorg fasih sangat bahasa malaysia pon x de la sangat, english la lagi.. dah macam ayam dengan itik je kitrg haha..tp lama2 masalah bahasa tue x menghalang persahabatan kitrg..



 Putrajaya sambut merdeka 2007


 Seiju, Tuya and Wataru

Since kenal dgn Wataru, boleh dikatakan every year dia datang Malaysia. Dia selalu mai sini setiap bulan Mac dan August. Tak pernah lg dia x dtg sini sejak tahun 2007. Even masa aku dan Tuya konvo pun, dia sanggup datang w/pun sekejap. Memang tabik spring arr kat dia. Sanggup dtg dr jauh utk tgk kitrg konvo. Cuma tahun nie je Wataru x dpt datang sini, sbb giliran dia plak nak konvo bulan 3 kang. Hajat di hati, aku nak sangat pergi Jepun untuk tengok dia konvo, sebagaimana dia yg sanggup dtg sini utk kitrg. Tapi masalah kewangan membataskan niatku itu. Huhu..Waaaa..dah la masa dia konvo tue adalah musim bunga. Tentu best giler dikelilingi bunga2 sakura..

Seiju, Tuya, Wataru and Akihiro



Wataru with his parents..thanks to Shima sbb kasi pinjam baju melayu :DD
(hensem kan? hehe)
 



3 things yg aku respek dgn Wataru :
1) tak penah lupa utk smsed ucapkan thanks everytime kitrg bawak dia pegi jalan2
2) seorg yg sangat setia pada kawan
3) bende yg aku paling respek : kadang2 Akihiro or Seiju pakai ipod sambil berborak dgn kitorg. Aku penah tanye Wataru, nape dia x pakai ipod juga, katanya " itu tidak sopan, kerana perlu dengar org bercakap" (ayat BM dia adalah BM bahasa baku :DD)..maksudnye, tak sopan dgr ipod kalu org sedang bercakap..kena dengar dgn sepenuh perhatian... =)



 Hopefully persahabatan kami akan terus kekal sampai bila2.. (@^-^@)

0 comments: