Saturday, January 16, 2010

Tribute to My Beloved Thing ♥

Yatta!~ hari nie aku dapat balik kereta kesayanganku, selepas selama 5 hari aku terpaksa menggunakan kereta abgku no 3 (ayim)...


aku terpaksa gune kete ayim sbb ayim gune kete aku (~.~)..

last sunday, after je balik dr bagan lalang & selepas selesai sesi menonton wayang bersama En Iman & the geng, aku straight pegi umah ayim kat Sri Kembangan, sbb nak tukar kereta dgn dia.. actually kete dia nak kena servis, dan abah aku akan tulun serviskan kete dia..tapi oleh kerana dia MALAS nak turun Klang, jadi terpaksalah aku mengorbankan diri utk pegi sana tukar kete..

w/pun kami menggunakan model kete yg sama (myvi), tp aku tetap lebih gemar dgn kete aku..ahakss..w/pun kete ayim lebih baru & lagi berkilat, aku ttp suka kete aku..
sbb kete aku w/pun agak lama compare dgn kete ayim dan agak calar-balar, tp dr segi handling dan pick up, kete aku lagi beshh! (eheh puji kete sendiri :DD)

seriusly said, kete aku tue adalah benda yg paling aku sayang dalam dunia nie.. kalu tak de kete tu, aku x tau cam ne aku nak survive..aku juga agak bersifat defensive bila ada perkara berkaitan kete tuh..sampaikan sape2 nak pinjam, hatta abg2 aku atau abah aku sendiri, aku agak susah nk kasi..(tp bukan kedekut tau hehe)..ade je alasan aku huhu.. tapi last2 kasi jugak pinjam :DD

so far, alhamdulillah sangat sbb selepas hampir 3 tahun bersama kete tuh, tak pernah sekali-kali kete tue buat hal, x penah rosak dan tak penah meragam pun.. seingat aku, sekali je enjin kete x bley stat, itupun sbb air bateri abis hehe..dan itupon masa kat rumah..

sebut pasal kete nie, aku teringat masa mula2 abah call aku, cakap yg dia nk belikan kete sempena besday aku yg ke-21..bayangkan dia call aku pukul 8 pagi, masa tue aku kat asrama di ukm, tgh lena diulit mimpi, tetiba abah call citer pasal berita gembira nie..x ke excited?? terus x jd tidoq, sepanjang hari tak keruan je rasa :DD

tp masa 1st time abah call aku, masa tue cadang nk beli kenari.. masa tue aku pon x kisah kete ape2 pon, asalkan ada kete..hehe..since then, aku asik la usya kenari je..

sampailah satu hari tue, abah tetiba call, katanye dia dah order MYVI! dlm masa 2 bulan lg dapat arr..aku masa tue tergamam, tak sangka plak abah nk beli model kete yg baru di pasaran (masa tue MYVI agak baru keluar di pasaran m'sia).. tertanya gak nape tetiba nk beli MYVI, sbb hari tue bukan kata nak beli kenari ke? sekali abah cakap yg memang nk beli kenari, tp disbbkan kata2 abg aku no 2 (mael) yg cakap kete kenari tue x lawa sbb cam kotak, terus abah aku tukar pikiran..bayangkan, dgn kata2 mael tue abah bleh ubah pikiran terus..besar pengaruh mael tue.. (ye la, dah separuh duit downpayment tue dia yg bayar huhu)..last2nye MYVI jadi pilihan.. dan aku amat bersyukur sbb MYVI nielah yg jadi teman setia aku, pegi mana2 mesti dgn ia, masa keje kat damansara pon dgn ia, keje kat KL pon dgn ia, pendek kata aku mesti dgn ia.. aku betul2 sayang kat kete tu.. aku x kisah kalu x de ape2, asalkan bukan kete tuh =)
dan disebabkan cemerlangnye prestasi myvi nie, sampaikan ayim pun beria beli myvi jugak tp kaler silver..tp myvi dia x besh, dan x sehebat myvi di bawah ini ♥

0 comments: