Tuesday, January 19, 2010

Outing With Opismate MCY

Saturday, Jan 16 2010

Tercatat la sejarah buat pertama kalinye office girl MCY keluar beramai2 pergi berpoya2..hehe..kami bercadang nak main bowling dan berkaraoke. Memandangkan hari sabtu merupakan hari kerja separuh hari, jadi kitorg decided utk berpoya2 after opis hour [kesian tak kat kami yg terpaksa bekerja on Saturday (;-_-)

department aku (eceh, department aku tuh hehe) aka department ODD semuanye pakai bertemakan pink. Manakala department Alia aka department Admin bertemakan kaler itam. Konon2nye kami akan berlawan bowling antara department satg..hehe


ODD girl

Tepat je jam 1.30 ptg, kami berkonvoi ke Klang Parade(KP). Asalnye cadang nak maen bowling dulu, tp sampai2 je dekat KP, pusat bowling penuh pula. Last2 kitorg terpaksa ubah plan. Memandangkan semua pon dah tak sabar nk tunjuk bakat menyanyi masing2, jadi kitrg pon pergilah berkaraoke dulu. Bowling plak kitrg cadang nk main kat Ole2, Seksyen 18 Shah Alam.



Sebelum layan karok, ofkoz la kena isi perut dulu.. hehe..Masuk2 je bilik karok, jadi havoc semuanye. Macam2 lagu yg dinyanyikan, dari lagu slow ke lagu rock, lagu sedey ke lagu gembira, lagu dangdut etc. Boleh tahan jugak budak2 nie semua. Umur je muda2 belaka, tp sume layan lagu2 veteran je.. :DD

efa yg excited nk nyanyi 


giliran ayu plak


kak yam sempat lg posing


fifi yg penuh semangat tunjukkan bakat


kak yam, siti dan ayu

 
siti yg shy2 cat pada mulanye :DD

 

Alia dan me


happy!~


Giliran Ayu dan Effa sambil diiringi penari latar :DD

 

Berkarok selama 2 jam, memang happening giler dlm bilik tuh :D bukan setakat berkaraoke atas kerusi, atas meja pun kitrg belasah..(kalulah pelayan kat situ tau, x senonoh anak2 dara nih hehe).. Memang tabik spring kat dorang sumer, memang x de cover2..semua memang sporting abis.. Agak2 bila masing2 punye tekak dah terasa kering, kitrg pon amek keputusan utk g maen bowling plak.. So berkonvoilah kami ke Ole2 Shah Alam..

Selesai sudah berkarok, kami bergegas pula ke Ole2 Shah Alam. Kak Yam kata pusat bowling kat sini x ramai org, so sbb tue nak main kat Ole2.. mmg betul pon kata Kak Yam, bowling kat Ole2 tue x lah sepenuh di KP. So sampai2 saje Ole2, terus stat game bowling. Awalnya cadang nak lawan antara department kan? tp last2 nye lawan sendiri2 hehe..Yeyer je masing2 berpakaian tema.. :DD



masing2 tengah tunggu giliran 


kak yam n siti sedang beraksi

Well, bila sebut pasal bowling, x sah la kalu x de kejadian bola terlepas ke belakang dan bola masuk longkang. Ada 2 kali kejadian bola terlepas ke belakang, masa Effa dan masa Fifi. memang gelak guling2 kitrg kat situ. Sampaikan pakcik kat line sebelah pon bley terkejut bila dengar bola jatuh ke belakang. Kan ke kuat bunyiknye? (haha..seriously, memang rasa lawak sangat..sampai keluar air mata gelak..LOL)



Kitrg main 2 game, game pertama dimenangi oleh :
1st place : Siti
2nd place : Ayu
3rd place : Effa



Result utk 2nd game :
1st place : Siti (lagi..)
2nd place : Fifi
3rd place : Kak Yam

//penulis mendapat tempat last sekali utk kedua2 game..Penulis akui dirinya tiada bakat utk main bowling (*-*)

bergambar beramai2 selepas selesai bowling

Habis je main bowling, masing2 nak balik umah daa. Tapi sebelum tue, sempat lagi kitrg singgah kat the famous Char Kuey Tiew kat Meru tu.


bergambar kenangan sebelum balik

Char Kuey Tiew memang sedap dan merbeles.. Terima kasih kat Effa sebab belanja kitrg makan Char Kuew Tiew. Agak2 dekat pukul 9 lebih, barulah masing2 balik rumah. Memang seronok sangat dapat outing dengan dorang. Kerja2 jugak, tp aktiviti riadah tak bley dilupakan. Harap2 next time kitrg dapat buat outing lagi.. = )

2 comments:

aLeYa said...

x aci..letak gmbr2 gediks kite...gmbr sheila xde....heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

SheiLa said...

aler, mane ade gambo alia gedik.
comeyy je gambo2 tue..hehe

gambo kite x de sebab kite kan photographer. lagipun, kite nie kan pemalu kekdah nye..gegege :DD