Tuesday, March 16, 2010

♥ Chelsea

UEFA Champions League Knockout Stage

                  
Chelsea FC vs FC Internazionale
Wednesday, 03.45 am
Channel 812/813 


- Game besaqq pagi esok!! Wajib tonton! malam nie kena rehat2kan diri, tido awal supaya tak terlepas big game nie! dan hopefully mata x ngantuk masa kerja esok huhuhu 

- Currently, Inter leading with 2-1 to Chelsea, in the second leg of the first knockout round.

- Esok pagi, depa akan main kat tempat kami. Bagi aku,  chances for the both team to qualify to the next round is 50-50. Evendo maybe skang advantage lebey kepada Inter. 

- Tapi x pa, atleast Chelsea dapat curik 1 away goal masa main kat San Siro 2 weeks ago. Pagi nie,  kalau Chelsea score sebijik dan x kasi bolos sama itu gawang, Chelsea dah bley qualify dah. 

- Hopefully Chelsea can win tonite!~ W/pun kami kehilangan key players such as P.Cech, Bosingwa, Essien!, dan A.cole. 2nd keeper, Hilario pon out bcoz of injury.. So, tinggai la 3rd choice keeper, Rose Turnbull. Not bad jugak si Rose nie, masa Chelsea menang 4-1 vs West Ham, dia yg jd keeper. So, rasenye lawan Inter nie pon Ancelotti still akan letak Turnbull as a keeper.Carvalho pun akan kembali main, tp aku lebey suke kalu Alex yg partner dgn Terry kat CB tue.

- Game nie sure akan bagi sentimental value pada fans Chelsea/JM. Ye la, selama 3 tahun JM manage Chelsea, n pada zaman JM la jugak Chelsea menang EPL title back to back..(penulis masih mengingati saat2 diumumkan JM blah dr Chelsea. Macam x bley nk terima kenyataan masa tue huhu)

- Spt yg diketahui, JM memang seorg yg psiko. So, walau ape pun statement yg dikeluarkan oleh JM tentang game nie esok, harapnye players Chelsea still bley concentrate on the game. Apa yg penting, on the pitch. Not outside the bench. 

- Prediction aku malam nie, Chelsea 2-0 Inter. Dengan jaringan dr Drogba n Malouda. Harap2 abg drogba menjadi malam nie..huhu

- Akhir kata, walau apa pun yg terjadi, aku tetap akan sokong Chelsea! Keep the blue flag flying high!!~

- Sbg pembakar semangat main kat SB malam nie : http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/03/15/1834462/chelsea-special-top-10-european-nights-at-stamford-bridge

Charlize Theron pun kasi semangat pada Chelsea


p/s: baru aku pasan aku tulih preview game panjang giler ngeh ngeh XDD

0 comments: