Wednesday, March 24, 2010

weekend yang beshhh!~ :D

Saturday, 20th March
Meet up with Hitoshi

Pas balik keje je, aku, Alia dan Qilah terus p stesen ktm klang sbb nak "menjemput tetamu khas" kami dr jepun, Ogura Hitoshi..hikhik..(Hitoshi ialah rakan kepada Wataru) Janji dgn Hitoshi nak meet dgn dia dlm kul 2pm. Dia nek train dr KL ke Klang. Aku suh dia stop at ktm klang, sudahnye dia"terstop" kat ktm bukit badak daa..last2 p amek dia kat ktm bukit badak.. otw nk g bukit badak, berselisih plak dgn cikmah & cikmie haha..

Sampai je bukit badak, dari jauh dah nampak Hitoshi tgh duk melepak kat ataih tangga, menunggu kedatangan tuan puteri  kami menjemputnye.. Mak aii, berjambang bagai mamat jepun sorang nie..almaklumlah, sebulan dia melancong g India dan Nepal, x sempat nk shave la tue gamaknye huhu. Namun, ayu wajahmu masih terserlah  kehensemannya tetap terserlah w/pun berjambang bagai. ♥

Destinasi pertama kami, Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, atau biasanye org panggil Masjid Negeri @ Masjid Shah Alam. Hitoshi yg beria nk g sini, siap mesej bagitau aku awai2 sebulan sebelum. kitorg berjumpa..maybe sbb Wataru ade citer dgn dia kot yg aku bawak Wataru g sini. The Blue Mosque - panggilan dr Hitoshi. Sementara aku n Alia solat Zohor jap, Qilah jadi pemandu pelancong pada Hitoshi. Sempat jugak Qilah bawak Hitoshi jalan di perkarangan masjid. Kebetulan pula ada macam bazar kat situ, sempat la dorang jalan2 kat situ.Pas singgah jap kat masjid shah alam, kitrg g karaoke plak kat Hotel Quality, Shah Alam. (bagus betoi kan, pas g masjid terus p karok haih..huhu)


Kitrg pilih sini sbb kat sini ada lagu jepun. Kalu kat Ole2, x lagu jepun, nanti Hitoshi x bley nyanyi plak..hehe
Dapat jugak dengar suara Hitoshi, w/pun suara dia dengo x dengo je..(malu kot hehe) Aku pon sempat BERDUET lagu Kiroro Mira E dengan Hitoshi..ihiks..(nampak giler kejelesan di muka Alia n Qilah masa tue haha =D )



 Lebey kurang 2 jam berkarok, kitorg bawak dia g makan abc plak kat Seksyen 2, S.A. Awai2 lg dah habaq kat dia, kena habiskan abc tue..memang betul pon dia abiskan abc tue..kitrg je yg makan abc separuh je huhu..sempat juga suruh dia rasa masakan lauk malaysia = tom yam, telur bistik, ayam masak merah, sayur kailan..kitorg ade gak order sotong goreng tepung, tp x sampai2 sotongnye..(nie dah 2nd time makanan yg kitrg order kat tempat nie, tapi x sampai2..last2nye cancel je D:)



Bila perut pun dah kenyang, Hitoshi pun mintak keizinan utk pulang ..hehe..Dia kena balik Jepun malam tue, flight pukul 12am. Dia g KLIA naik bas. Jadi dia nak kena standby kat Bas Stand PuduRaya pukul 9. So, kami pun hantarlah dia balik hostel dia, betui2 berhadapan dengan Pudu. Sebelum berpisah, sempat juga kami bagi cenderamata (omiyage) kat dia.Aku bagi 4 helai t-shirt yg aku beli kat K.Trg dulu. Setiap selai utk kawan2 aku kat Jepun, Wataru, Seiju, Akihiro n Hitoshi sendiri. (hopefully dorang pakai baju tue masa kat sane =) )


Sebelum dia balik tuh, memang nampak sangat dia SEDIH + TERHARU nak tinggaikan kami (bukan perasan, tapi hakikat heh!) siap paling belakang sambil lambai2 macam dalam drama je..hehe. W/pun mempunyai sedikit masalah komunikasi (dia x pandai BM, bila communicate dlm english pon dia x paham sangat Malaysia punye English, n kami pun x paham sangat jepun punye english huhu)..Btw, it's good when u meet someone new, and u're happy when u see s/he's happy  =)



Sunday, 21st March 2010
Kenduri Kawen Huda (opismate) at Jengka, Pahang

Awai2 pagi dah kena bangun di pagi Ahad. Janji dengan budak2 MCY, tunggu kat umah Kak Yam pukul 8. Sudahnye, pukul 9 semua baru gerak dr umah Kak Yam. Pastu singgah breakfast plak kat tepi Shell Rantau Panjang. Sudahnye, pukul 10am baru betui2 bertolak dr Klang.  DD:

Semua budak2 MCY Admin n ODD join sekali. Ada 8 org, so naik 2 kereta. Aku bawak kete aku (mane bley tinggai) n sorang lg Megat (kawan Siti) yg sudi join kitrg sekali. Yg naik dengan aku, Alia, Efa, Ayu kecik n Fifi. Yg lain, Siti, Kak Yam n Ayu besar naik dgn Megat. Jalan nak g Jengka tue sejibik cam jalan yg kitorg lalu nk g Kuantan & Tengganu hari tue. So berkonvoilah kami semua. Aku follow je kete depan sbb yg jadi Mapper (gelaran utk org yg tau jalan umah Huda) ialah Kak Yam.

  
 Memula takut juga nak drive kat kawasan berbukit (karak+genting sempah) sbb aku x penah drive di kawasan berbukit sebelum nie D: Punyelah risau giler takut kete x berjalan sbb berat. Dah la aku bawak 3 org kat belakang tue huhu. Sampaikan sanggup tepon Ayim mintak nasihat cam ner nak drive di kawasan berbukit. Berkat kesabaran dan panduan dr Ayim, aku pon drive la. Tetiba rasa syok+nikmat plak, bile duk main2 gear. Bile naik bukit, kalu auto, dr D tukar ke 2, bunyi enjinnye akan jadi kuat, tapi kete akan jd ringan. Syok plak rase haha. Sampaikan x sabaq2 nak lalu kawasan berbukit. Aku dah berjaya =D  (terima kasih pada Efa, Fifi, Ayu K n Alia atas sokongan dan kata2 semangat korang XDD) 

Sampai umah Huda dalam kul 12.30pm. Datang2 je terus jumpa Huda, ambil gambo dengan dia. Sungguh cantik dia hari tue =)


Sementara tunggu pengantin lelaki datang, kami dijemput makan. Bab makan nie, biasalah, semua org suka. :DD

 makan nasi beriyani~

kitrg je yg konker minuman XD
giliran sapo kawen plak pas nie? masing2 amik berkat dgn  bergambo kat katil pengantin XD

 Huda n husbandnye =)
(tetibe je fifi kena jadi pengapit hehe)

 Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat ~

bergambo dengan pengantin



 MCY's girls~

ODD's girls

ADMIN's girls

Dah makan, peluk cium dgn pengantin serta amek berkat, kami pun berangkat pulang. Biasalah, masa pergi semua duk huha huha, tp bile balik, semua duk terlentok tidoq. Sian pada driver yg terpaksa drive sorang2 tanpa ditemani sesiapa ahaks (bercakap secara general  -_- ) sib baik la Fifi dan Efa sudi borak2 temankan aku haha. Masa balik nie, kitrg dah x follow kete yg satu lagi da. Sendiri tau jalan. Bile je lalu dekat2 area Gombak, tetiba plak terpikir nak g Dataran Merdeka, saje nak wat photo shot. Kebetulan semua dah pakai lawa2 dah, lagipun bukannye selalu kitrg dapat bersama cam nie kan. So, aku pon masuk ke kiri, jalan ke Pusat Bandaraya.. :DD

Dah masuk area KL tue, tetiba plak nampak signboard PWTC.Teringat plak yang masa tue ada Pesta Buku kat PWTC. Apalagi, terus je aku drive menuju ke PWTC. Efa pun memang teringin nak g Pesta Buku nie. So aku bawa je la skali. Tapi terdengar jugak kata2 Ayu n Fifi, "penat la kak", "kaki saye sakit nie, x larat nak berjalan", "nak p pesta buku watpe, bukannye best pon", "saye nak balik awal nie, nnt pakwe saye marah" bla bla...

Masuk2 je PWTC, jalan2 kejap sebelum kitorg g kat Karangkraf punye booth. Punyelah besaq! Ye la, depa kan salah 1 penerbitan buku yang terbesar kat M'sia nie. Masa nie aku dah terpisah dgn dorang, masing2 cari buku. 

Sekali aku terdengar MC cakap ada Kamal Adli kat booth Karangraf tue. Agaknye si Kamal nie kebetulan datang cari buku, tapi kena naik pentas plak. Masa nie aku dah agak, dorang nie mesti pergi kat pentas. Dan tekaan aku tepat sekali, Fifi, Ayu, Efa dan Alia (Alia pun join skali daa XD) org pertama yg amek gambo dgn Kamal. Haih budak2 nie, tadi beria sangat kate x mo masuk PWTC, skali depa plak yg terlebey2..
Dah rezeki agaknye dorang dapat jugak artis huhu. Ayu lagi la, memang fanatik giler dgn Kamal nie. Terus ilang saket kakinye bila dapat bergambo dgn Kamal.. hikhik

ensem jugak kamal nie ihikss..

Alia with Kamal Adli

Efa with Kamal

(penulis maintain x mo bergambo dgn lelaki lain -_-)

Lepas je bergambo dgn Kamal, Efa plak nak jumpe dengan penulis novel kegemarannye, Anis Ayuni & Nor Zailina Nordin.

Efa with Anis Ayuni

Efa with Nor Zailina Nordin


Agak2 lebey kurang 2 jam jalan2 kat situ, kitrg pon balik. Sampai2 je umah dekat nak kul 8pm. Punyelah penat berjalan seharian. Balik2 umah terus je terjelepuk tidoq. Sampai terlepas game Chelsea malam tue DD: (x rugi pun, sbb chelsea pon seri jek =( )


--> weekend yg penat tp beshhh!~

0 comments: