Sunday, July 24, 2011

Chelsea VS Malaysia XI

fuhh, da lama x update blog nie... x de idea la nk cite ape buat masa skang hehe..tp rasenya new season nanti aku akan try up to date with current news in EPL.. lgpun x lama je lagi season nk start..in mid August.. 

okla, since dah tercerita pasal football, nak story sket yg aku ada g tgk Chelsea vs Malaysia pada 21 July 2001 hari tue.. pergi berdua je dgn adek aku..da la pegi lambat, bayangkan kul 7.50pm baru nk gerak dr umah..huhu..pastu tiket ada 1 keping je..gamble je pegi stadium...cekal x cekal tue? demi Chelsea sanggup ku redah segalanye hehe..
sampai2 awal jugak dlm 8.30pm, TAPI nak cari parkingnye fuhhh...dekat setengah jam baru jumpa. Semuanya gara2 jem teruk kat SBJ tue..dari luar dah dengar org jerit2 dlm stadium..teruja bahh..nasib baik la jumpe sorang abg nie, jual tiket rm58 tp dia kasi murah rm50..so cepat2 kitrg masuk stadium.. masuk2 je perghhh...


FULL HOUSE!! nak cari tempat duduk memang x de...mmg full la..x sangka bley full house cam nie..dulu masa chelsea mai malaysia tahun 2008, x de penuh sgt, buat kat Stadium Shah Alam plak tue..tapi tahun nie buat kat SBJ, aku x expect pon akan full..ye la lgpun aku tau kat M'sia nie x ramai pun yg support Chelsea.. tapi ini satu perkembangan yang baik juga..mane tau bila tgk full house macam nie, maka pengurusan Chelsea akan buat lagi pre-season tour ke M'sia tahun depan..kalu dtg tiap2 tahun pon x pe =D

 bila dapat tgk live, mmg berbeza suasananya...

 datang lambat, so terpaksalah berdiri...huhu

 tue dia...masing2 khusyuk hayati match..

saya penyokong setia chelsea dari dulu sampai sekarang...

 memang bola crossed the line..x caya sudah..

corner kick chelsea


overall game best..tapi aku x bley nk komen banyak2 sbb dah la masuk lambat, jadi x dpt nk follow up sangat siapa2 yg main..huhu..dah la jauh x brape nampak player2..tapi aku nak puji semangat Harimau Muda..memang nampak la kesungguhan Harimau Muda mengekang asakan player2 Chelsea..keeper Harimau Muda memang terbaik! banyak betul dia save percubaan dari player Chelsea..Chelsea menang 1-0, dengan jaringan kontroversi abe Drogba..wpun ramai yg kata patutnya gol tue x dikira sbb bola macam x lepasi garisan, tapi ADA AKU KESAH?? hehe..lagipun ianya hanya friendly match.. but I'm admit, Chelsea is not playing well, performance below par..but hopefully start new season nanti, semuanya akan okey.. but overall, I really enjoyed the game.. ditambah lagi dengan semangat supporter2 Malaysia dan Chelsea, memang gempak la! Thumps Up~ cuma 1 je x best, x tau nape Benayoun kena boo dengan fans..malu aku sebagai rakyat M'sia.. sport is sport..don't mixed it with politics or whatsoever..lgpun w'pun dia Israeli, but he's not Zionis..kick racism out of football!

p/s : record still bersih lagi, x penah miss tgk Chelsea mai M'sia.. :D

update news : Chelsea 4-0 Thailand XI..maknanye Harimau Muda lagi POWER dari Thailand la nie..hehe.. eh, ofkoz la TEROR! Harimau Muda kan antara 12 pasukan TERBAIK ASIA..don't play2 eh =D

0 comments: