Saturday, September 5, 2009

Berbuka puasa bersama GIAD ♪♪

Tadi aku berbuka puasa di Penang Nyonya, Jusco B.Tinggi atas jemputan En Zizan, my boss during practical training at GIAD a year ago. Well, actually tadi aku sebenarnya berasa teramatlah segan dan malu, memandangkan aku hanyalah bekas trainee GIAD, tapi GIAD masih sudi lagi untuk menjemput aku dan Alia utk sama2 berbuka puasa dgn mereka. Dah la ada staff baru kat GIAD tue, bertambah2 la malu aku..(w/pun sblum ini aku mmg seorg yg pemalu ;3)

Anyway, tadi makanan memang superb. Sedap dan amat menyelerakan sekali. Bertambah2 bulat perut aku nampaknya (padahal mmg dah bulat pon..huhu) Hajat di hati ingat nk tangkap gambar masa ramai2 tgh makan td, siap dah standby camera lg, tp seperti yg aku katakan di awal td, perasaan malu memang tebal. Kang kalu aku snap picture nampak cam aku beria2 plak..huhu. Namun tidak semena2, dah ada org yg snapp picturekan kami semua. Sebelum nie, x de sape pun di kalangan GIAD yg rajin nk snap2 picture nie kecuali aku dan Alia (kanak2 riang la katakan). Tapi td, ada staff baru GIAD yg snap gambar. Nampaknya, amalan kami berdua menjadi tradisi di GIAD yer..LOL XDD

Memang seronok masa berbuka tadi. Tak abis2 berlawak, gelak ketawa, kutuk-mengutuk dan sewaktu dengannya. Teringat masa zaman aku kat GIAD dulu. Dr dulu sampai skang, memang x berubah GIAD nie. Sentiasa ceria sepanjang masa. Nie yg teringin nk join GIAD balik nie..eheh.. Harap2 la amalan bergelak ketawa beramai2 diteruskan sampai bila2. Ganbatte GIAD!~ ♪(⌒▽⌒)

Namun, ada satu perkara yg mungkin aku x dapat lupakan.. ( ・_・)

Semasa dlm kereta, on the way nk g Jusco,

Aku : "Alia, ada baca x latest news ttg Chelsea?"
Alia : "Yang Chelsea x bleh beli player baru selama 2 tahun tue ke? Ada baca kat facebook pagi tadi." (Click here for more details)
Aku : "A'ah. Tak adil la kan. Chelsea x bleh beli player baru dlm masa 2 tahun. Dah la player Chelsea kebanyakkannya dah tua2."
Alia : "Tapi ramai kan player Chelsea yg dah sign kontrak baru. Macam Terry, sign kontrak sampai 2015. Chelsea boleh kot."
Aku : "Tue la. Nasib baik dorang ramai dah sign contract baru. Kiranya x bleh la dorang nk blah cam tue je. Tapi kira tak adil jugak la, sampai 2 tahun kena banned."

Secara tiba2, Kak CT yang sedang berada di tempat duduk belakang mencelah,

Kak CT : "Tapi dorang boleh buat rayuan kan?"

Aku : "Woah, akak pon tau ttg Chelsea??" <-- dalam nada terkejut antara percaya atau tidak....
Kak CT : "Kitorg kat opis tue kan, bila baca ttg Chelsea je, asyik teringat ttg u je, Sheila.." XDD


Apa2 pun, pantun kepada En Zizan,

"Terima kasih daun keladi,
Lain kali, janganlah segan2 utk jemput kami lagi" (≧◇≦)


P/S : Cayalah Kak CT, banggo den (* ̄ー ̄* )

2 comments:

~mamazahra~ said...

ape nak segan dek non oi.
katanye blogger tegar.HARUSlah snap gamba walo dmana pun berada.kihkih :P

p/s: kalo nak gamba yg x seberapa mase berbuka tuh,sila jgn malu tuk songlap dr blog k.yana tau =P

sheila said...

huhu..sy memang pemalu, walau di mana jua sy berada..ahakss :D

thanks kak yana!~ sy songlap cikit2 tau gambar dr blog akak :DD